84 episodes

Två präster pratar om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik. Med Pontus Bäckström och Ludvig Lindelöf.

Ingen hinner fra‪m‬ Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström

  • Christianity

Två präster pratar om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik. Med Pontus Bäckström och Ludvig Lindelöf.

  84. Pausa dansa!

  84. Pausa dansa!

  Vi tar en sista vända med digitala gudstjänster såhär ett år efter coronautbrottet. Med utgångspunkt i en snötäckt vandring till kyrkan, via E45 genom Dalsland och vemodet, till församlingar som dansar på internet, kulturell appropriering och något som kanske känns rasistiskt landar vi i en uppmaning: Sluta dansa!

  • 44 min
  83. Den tunna svarta linjen

  83. Den tunna svarta linjen

  Pontus stör sig på den omtalat realistiska polisserien "Den tunna blå linjen" och frågar sig hur verklighetstrogen den egentligen är? Sen tar vi bladet från munnen och avslöjar några av de stora kyrkliga konspirationer som florerar i vår samtid. Vem i svensk kyrklighet är förtäckt gnostiker? Vilken biskop har blivit ersatt av en robot? Vad var det egentligen som hände i Härnösand?

  • 37 min
  82. Äppelskrutt

  82. Äppelskrutt

  I veckans avsnitt tar vi upp den komplexa frågan kring kyrkan och abort. Tillsammans med Jenny Roos, musiker och pedagog, uppvuxen i frikyrkan, samt drivande kring konferensen "En dag om kristen feminism" belyser vi diskussionens många olika sidor. När börjar livet? Vad är ett värdigt liv? Vems kropp skall skyddas?

  • 43 min
  81. Den mäktiga motorvägen

  81. Den mäktiga motorvägen

  Pontus pratar om kyrkan borde fira gudstjänster i coronatid eller inte. Är det rätt att kyrkan ställer in eller borde vi kämpa mer för att kunna samlas på söndagar? Ludvig har snöat in på en artikel om gudsbilder och symboler och har tagit fram några nya gudsbilder för den moderna människan. 

  • 36 min
  80. Lamotte-bilen

  80. Lamotte-bilen

  Veckans avsnitt handlar om Alternativ för Sveriges smutsiga kyrkovalskampanj, om pulkaåkning på kyrkogårdar och om vad Joakim Lamotte skall hitta på om internet skulle läggas ner.

  • 39 min
  79. Sällskapsresan

  79. Sällskapsresan

  Podden är tillbaks och i veckans avsnitt återkopplar vi till saker som hänt under julledigheten. Ludvig pratar om stormningen av Kapitolium. Vilka är de? Vad vill dom? Och varför har dom så konstiga kläder? Pontus går igenom den trendande skam- och angiverikulturen i Sverige kopplat till coronarestriktionerna.

  • 41 min

Top Podcasts In Christianity

Listeners Also Subscribed To