27 episodes

En podcast om katolsk tro.

Katolikpodden Katolikpodden

  • Religion & Spirituality

En podcast om katolsk tro.

  27. Böcker

  27. Böcker

  Katolikpodden goes mellanstadiet - eller? Det som var tänkt att vara ett avsnitt med bokrecensioner blev ett samtal om när livet ställs på sin spets. Med avstamp i flera bra böcker för dig som vill fördjupa din katolska tro, diskuterar Claudia och Joseph döden, apokalypsen, antikrist och hur man ordnar sitt liv med Gud högst upp i prioriteringslistan. De böcker och hemsidor vi diskuterar i podden är följande:With the end in mind - Dr Kathryn Mannixhttps://www.artofdyingwell.org/https://r...

  • 48 min
  26. Förlovningen - En förberedelse för äktenskapet

  26. Förlovningen - En förberedelse för äktenskapet

  Hur är det att vara katolik och förlovad? Vad är man förpliktigad att göra och hur förbereder man sig inför Äktenskapets sakrament? Vi intervjuar Peter och Andelika om hur de förbereder sig inför äktenskapet.

  • 40 min
  25. Den nya evangelisationen och lekfolkets roll i kyrkan

  25. Den nya evangelisationen och lekfolkets roll i kyrkan

  I detta avsnitt har vi en speciell gäst, Brenden Thompson från Catholic Voices England. Vi samtalar om Cardinal Newman (som helgonförklaras den 13 oktober i år) och hans vision för lekfolket i kyrkan, och hur vi alla är kallade att delta i den nya evangelisationen.

  • 26 min
  24. Eukaristin

  24. Eukaristin

  Vi fortsätter vår resa i sakramentens värld, och fortsätter denna gång med Eukaristin - Herrens fysiska, verkliga närvaro under brödets och vinets gestalt.

  • 33 min
  23. Bikt

  23. Bikt

  Episoden förklarar försoningens sakrament, eller som den kallas i folkmun, bikt. Hur kan bikten få oss att växa andligt och mänskligt? Vilka tips och tricks finns?Sedan andades han på dem och sade: ”Ta emot helig ande. Om ni förlåter någon hans synder, så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder, så är han bunden.”-Joh 20:22-23

  • 35 min
  22. Triduum Sacrum

  22. Triduum Sacrum

  Triduum Sacrum - de tre heliga påskdagarna. Detta avsnitt handlar om kyrkoårets höjdpunkt, vars liturgi är fullspäckad med riter och symboler som vi inte alltid hinner uppfatta. Alex och Patrik går igenom skärtorsdagen, långfredagen och påskvakan, för att ge fler ingångar och nycklar till påskfirandet, så att alla kan uppskatta påskens liturgier lika mycket som vi gör!

  • 59 min

Top Podcasts In Religion & Spirituality

The Bible Recap
Tara-Leigh Cobble
The Bible in a Year (with Fr. Mike Schmitz)
Ascension
WHOA That's Good Podcast
Sadie Robertson Huff
BibleProject
BibleProject Podcast
With The Perrys
The Perrys
Joel Osteen Podcast
Joel Osteen, SiriusXM