20 episodes

Velkommen til Kvantespring – podcasten hvor vi springer direkte ned i magtkampen mellem internettets giganter og som på uformel vis sætter spot på virkeligheden inden for online marketing, eCommerce og teknologisk udvikling.

Kvantespring Kvantum Copenhagen

  • News

Velkommen til Kvantespring – podcasten hvor vi springer direkte ned i magtkampen mellem internettets giganter og som på uformel vis sætter spot på virkeligheden inden for online marketing, eCommerce og teknologisk udvikling.

  3.2 Direkte til forbrugeren

  3.2 Direkte til forbrugeren

  Medvirkende: Morten Jensen – CSO hos Kvantum Copenhagen og Peter Boris, CMO hos Coop.dk
  Det sidste års massive vækst i online retail har cementeret en hel del – først og fremmest at størrelse, volumen og tilgængelighed er en kæmpe nøglefaktor i at få succes med sit online salg. I hvert fald man ser på giganter som Amazon, Zalando osv.
  Men der er også en anden gren, der er begyndt at spirre. For mens de største bliver større, så viser nye indsatsområder, at den direkte linje til forbrugeren er blevet vigtigere. Direct to consumer er dagens omdrejningspunkt, for det stiller spørgsmålene – handler det fortsat om at være størst, have den breddeste platform og kunne leverer hurtigst? Eller handler det i lige så høj grad om at være tæt på forbrugeren i købsøjeblikket og eje hele købskæden?

  • 50 min
  3.1 Morgendagens fysiske retail

  3.1 Morgendagens fysiske retail

  Medvirkende: Martin Graeser, cofounder og CEO hos Kvantum Copenhagen. Og Thomas Jensen, medstifter og kreativ direktør hos Jensen Retail Group.

  Coronakrisen har skudt en kile ned mellem den fysiske og digitale retail, hvor online er blevet hvermands eje, mens den fysiske butik har været lukket og tæt på død.
  Men med en snarlig genåbning og lysere tider er det jo igen tid til at gå fysisk i butik. Eller hvad? Hvordan designer man en fysisk butik i disse tider, hvor online fylder mere og mere? Og hvordan designer man en konkurrencedygtig kundeoplevelse, der kan spille på alt det gode fra både fysisk og digitalt? Det sætter vi spot i denne årets første udgave af Kvantespring

  • 37 min
  2.7 Amazon til Norden

  2.7 Amazon til Norden

  Medvirkende: Thomas Lau Kristiansen, CEO hos Echolac Nordic
  Det er lidt som med årets første nattefrost; du ved ikke hvornår den lander, men du kan være helt sikker på, at lige pludselig en morgen, så finder du dig selv med et halvflækket dankort i et desperat forsøg på at af-ise din Corolla. Metaforen har rod i Amazon, som nu har slået sig ned i vores naboland Sverige. Og det er dermed ikke længere et spørgsmål om hvis, men om hvornår Amazon rykker til Danmark.
  Amazon er ikke bare en online handelsplatform. Det er en ustoppelig maskine, der blot ser ud til at vokse sig større og større. Så hvad betyder det egentligt, at Amazon er rykket til Sverige? Og hvad betyder det for det danske e-commerce-marked og ikke mindst de danske virksomheder, at vi nok snart kan forvente, at Amazon rykker til Danmark?

  • 47 min
  2.6 Digitale bestyrelser

  2.6 Digitale bestyrelser

  Medvirkende: Anders Rahr, tidligere VP hos IC Group og nuværende bestyrelsesformand her hos kvantum.
  Digital first – det synes at være mantraet blandt de virksomheder, der er kommet bedst igennem de første 6 måneder af corona-krisen. Det er med andre ord de virksomheder, der har evnet at omstille forretningen over meget kort tid, som har afbødet de største tab.
  Men de digitale fundamenter stiller store krav til ikke blot medarbejder og ledelse, men også til bestyrelserne, der sidder på øverste mandag i rigtig mange virksomheder. Hvis bestyrelsen ikke har det rette digitale mindset kan det være svært at lede resten af virksomheden igennem en digital omstilling. Men hvordan skaber man grobund for digitale bestyrelser?

  • 30 min
  Den digitale valgkamp

  Den digitale valgkamp

  Medvirkende: Torsten Jansen, journalist, bestyrelsesmedlem her hos Kvantum og associated partner hos Lead Agency. Og så har du i mange år arbejdet som USA-korrespondent for DR.
  Hvis du deler mit tweet, så får et point. Hvis du anbefaler min app, så får du 100. Og når du har optjent 100.000 kan du få taget et billede sammen med mig.
  I USA skal valget om den næste amerikanske præsident stå til november, hvor kampen om tronen (pun intented) som bekendt skal stå mellem Joe Biden og Donald Trump. Og mens den valgkamp allerede bliver analyseret forfra, bagfra og diagonalt, så tager vi et lidt andet afsæt i dag.
  For mens det efterhånden ikke er fremmet for de fleste, hvilken betydning sociale medier og i særdeleshed Facebook havde i den seneste valgkamp, så er det allerede nu tydeligt, at det ligesom dengang bliver den, der mestre de sociale medier, som vinder valget. Hvordan vil de sociale medier udspille deres rolle? Og hvilken spillover vil det have på den måde, som onlinemarkedet vil agere på på den anden side af valgkampen. Vi binder en sløjfe på det hele i denne måneds udsendelse

  • 45 min
  2.4 Maria Black - en succeshistorie i en krisetid

  2.4 Maria Black - en succeshistorie i en krisetid

  Medvirkende: Alexander Bach, Head of Digital hos Maria Black
  En af de virksomheder, der har vendt skuden og oplevet vækst under coronakrisen er smykkefirmaet Maria Black, der alene i april, mens corona-krisen buldrede derud af landede en onlinevækst på 193%. Hvordan har firmaet kunne omstille sig så hurtigt og flytte fokus væk fra deres fysiske butikker og over på deres online tilstedeværelse? Hvordan holder man fast i sin integritet og undgår at gå i udsalgsmode? Og hvordan brander man sin virksomhed online i en krisetid? Det er nogle af emnerne i denne måneds udsendelse.
   
   

  • 38 min

Top Podcasts In News

The New York Times
The Daily Wire
NPR
Crooked Media
Cumulus Podcast Network | Dan Bongino
Serial Productions