18 episodes

Podcasteja terveydestä ja hyvinvoinnista. Äänessä Suomen huippuasiantuntijat.

Laatua hoitoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

  • News

Podcasteja terveydestä ja hyvinvoinnista. Äänessä Suomen huippuasiantuntijat.

  INVEST Podcast Jakso 6

  INVEST Podcast Jakso 6

  INVEST-hankkeen podcastin kuudennessa jaksossa keskustellaan syntyvyydestä. Vieraina ovat Marika Jalovaara Turun yliopistosta ja Anneli Miettinen Kelasta. Keskustelun kätilönä toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Maria Vaalavuo.

  • 1 hr 1 min
  INVEST Podcast Jakso 5

  INVEST Podcast Jakso 5

  Podcastin viidennen jakson vieraina ovat tutkimuspäällikkö Timo Kauppinen THL:stä ja yliopistotutkija Aleksi Karhula Helsingin yliopistosta. Jaksossa keskustellaan asumiseen liittyvistä teemoista. Asuminen on merkittävä hyvinvointiin ja hyvinvointipolitiikkaan liittyvä kysymys, sillä suuri osa kotitalouksien tuloista kuluu asumiseen. Keskiluokan varallisuus ja velat ovat kiinni omistusasunnoissa ja valtio ja kunnat tukevat asumista monin tavoin. Asuinpaikka voi vaikuttaa asukkaidensa hyvinvointiin monin eri tavoin. Se, missä me asumme, muokkaa myös kaupunkikulttuuriamme.

  • 1 hr 12 min
  INVEST Podcast Jakso 4final

  INVEST Podcast Jakso 4final

  Tässä neljännessä jaksossa vieraillaan Eläketurvakeskuksen uusissa tiloissa Helsingin Kalasatamassa. Mukana keskustelemassa ovat keskuksen tutkimusosaston päällikkö Susan Kuivalainen ja erikoistutkija Ilari Ilmakunnas. Keskustelun aiheena ovat mm. toimeentulokysymykset eläketurvan kannalta.

  • 1 hr 15 min
  Samassa Veneessä Jakso 3

  Samassa Veneessä Jakso 3

  Samassa veneessä -podcastsarjan kolmannessa jaksossa ääneen pääsevät sosiaaliseen liikkuvuuteen monipuolisesti paneutuneet tutkijat Outi Sirniö ja Sanna Kailaheimo-Lönnqvist. Aiheena on, miten perhetausta vaikuttaa lasten elämänkulkuun ja miksi tällä on merkitystä.

  • 1 hr 12 min
  Samassa Veneessä Jakso 2

  Samassa Veneessä Jakso 2

  INVEST-hankkeen Samassa veneessä – matkalla hyvinvointivaltiossa –podcast tarjoaa katsauksia hyvinvointivaltioomme. Matkaoppaana toimii tutkimusjohtaja Maria Vaalavuo, jonka kanssa INVESTin tutkijat sekä moninaiset yhteistyökumppanimme pääsevät keskustelemaan hyvinvointivaltion nykytilasta sekä sen haasteista ja onnistumisista.

  Tietenkin podcastissa keskustellaan myös tutkimuksesta, jonka avulla voidaan taata kestävä hyvinvointivaltio myös tuleville sukupolville. Tervetuloa mukaan matkalle!

  Toisessa jaksossa Maria Vaalavuon vieraana ovat tutkimuspäällikkö Jussi Tervola ja ministerin erityisavustaja Jiri Sironen. Aiheena on köyhyys.

  • 1 hr 12 min
  Samassa veneessä - matkalla hyvinvointivaltiossa / jakso 1

  Samassa veneessä - matkalla hyvinvointivaltiossa / jakso 1

  INVESTin Samassa veneessä – matkalla hyvinvointivaltiossa –podcast tarjoaa katsauksia hyvinvointivaltioomme. Matkaoppaana toimii tutkimusjohtaja Maria Vaalavuo, jonka kanssa INVESTin tutkijat sekä moninaiset yhteistyökumppanimme pääsevät keskustelemaan hyvinvointivaltion nykytilasta sekä sen haasteista ja onnistumisista. Tietenkin podcastissa keskustellaan myös tutkimuksesta, jonka avulla voidaan taata kestävä hyvinvointivaltio myös tuleville sukupolville. Tervetuloa mukaan matkalle!

  Ensimmäisessä jaksossa Maria Vaalavuon vieraana ovat tutkimusprofessori Pasi Moisio ja akatemiatutkija Lauri Sääksvuori ja aiheena on tutkimuksen, tiedon ja päätöksenteon suhde.

  • 1 hr 1 min

Top Podcasts In News

The New York Times
The Daily Wire
NPR
The Daily Wire
Rachel Maddow, MSNBC
Serial Productions