22 episodes

Podcasteja terveydestä ja hyvinvoinnista. Äänessä Suomen huippuasiantuntijat.

Laatua hoitoon Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

  • News

Podcasteja terveydestä ja hyvinvoinnista. Äänessä Suomen huippuasiantuntijat.

  On aika puhua aikuissosiaalityöstä Jakso 2

  On aika puhua aikuissosiaalityöstä Jakso 2

  On aika puhua aikuissosiaalityöstä -podcastimme etsii ja esittelee ratkaisuja aikuissosiaalityön haasteisiin hyvinvointialueilla. Sarjan toisessa jaksossa puhutaan sosiaalityön tietojärjestelmiin ja kirjaamiseen liittyvistä kysymyksistä. Vieraina Anu Virtanen Soccasta (Uudenmaan hyvinvointialueiden, Helsingin ja Helsingin yliopiston yhteinen sosiaalialan kehittämis- ja tutkimusorganisaatio) Ville Santalahti OY Vasso AB: stä (Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus).

  On aika puhua aikuissosiaalityöstä -podcast-sarja käsittelee aikuissosiaalityön ajankohtaisia kysymyksiä ratkaisukeskeisesti ja tuo esiin ammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia. Juontajina toisessa jaksossa asiantuntijamme Minna Kivipelto ja Tarja Tolonen.

  • 27 min
  On aika puhua aikuissosiaalityöstä Jakso 1

  On aika puhua aikuissosiaalityöstä Jakso 1

  Uusi podcastimme etsii ja esittelee ratkaisuja aikuissosiaalityön haasteisiin hyvinvointialueilla. Ensimmäisessä jaksossa Kainuun hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg ja sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry:n puheenjohtaja Jenni Karsio keskustelevat henkilöstön sitouttamisesta ja mahdollisesta asiakasmitoituksesta aikuissosiaalityössä.

  On aika puhua aikuissosiaalityöstä -podcast-sarja käsittelee aikuissosiaalityön ajankohtaisia kysymyksiä ratkaisukeskeisesti ja tuo esiin ammattilaisten näkemyksiä ja kokemuksia. Juontajina ensimmäisessä jaksossa asiantuntijamme Minna Kivipelto ja Niina Tanner.

  • 35 min
  INVEST Podcast Jakso 8

  INVEST Podcast Jakso 8

  Millaisia haasteita hyvinvointivaltiollamme on? Mitä kerrottavaa vieraallamme on mm. hyvinvointivaltion uudistamisesta, entä eriarvoisuudesta?

  Lähde mukaan mielenkiintoiselle INVEST-matkalle ja kuuntele Samassa veneessä – matkalla hyvinvointivaltiossa -podcastsarjan 8. jakso!

  Vieraana on INVESTin johtaja, professori Jani Erola Turun yliopistosta. Keskustelun kipparina on tuttuun tapaan tutkimuspäällikkömme Maria Vaalavuo.

  Podcastin voi lukea tekstitettynä täältä: https://blogit.utu.fi/invest/2022/07/13/jakso-8-jani-erola-aiheena-hyvinvointivaltion-haasteet.

  • 1 hr 1 min
  INVEST Podcast Jakso 7

  INVEST Podcast Jakso 7

  Miten lapset ja lapsiperheet voivat? Kuuntele INVEST-hankkeen podcastin 7. jakso! Vieraina ovat Johanna Lammi-Taskula ja Merita Mesiäislehto Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta. Keskustelun vetäjänä toimii tuttuun tapaan THL:n tutkimuspäällikkö Maria Vaalavuo.

  Podcastin voi lukea tekstitettynä täältä: https://blogit.utu.fi/invest/2022/07/13/jakso-7-johanna-lammi-taskula-ja-merita-mesiaislehto-aiheena-lasten-ja-perheiden-hyvinvointi.

  • 1 hr 1 min
  INVEST Podcast Jakso 6

  INVEST Podcast Jakso 6

  INVEST-hankkeen podcastin kuudennessa jaksossa keskustellaan syntyvyydestä. Vieraina ovat Marika Jalovaara Turun yliopistosta ja Anneli Miettinen Kelasta. Keskustelun kätilönä toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuspäällikkö Maria Vaalavuo.

  • 1 hr 1 min
  INVEST Podcast Jakso 5

  INVEST Podcast Jakso 5

  Podcastin viidennen jakson vieraina ovat tutkimuspäällikkö Timo Kauppinen THL:stä ja yliopistotutkija Aleksi Karhula Helsingin yliopistosta. Jaksossa keskustellaan asumiseen liittyvistä teemoista. Asuminen on merkittävä hyvinvointiin ja hyvinvointipolitiikkaan liittyvä kysymys, sillä suuri osa kotitalouksien tuloista kuluu asumiseen. Keskiluokan varallisuus ja velat ovat kiinni omistusasunnoissa ja valtio ja kunnat tukevat asumista monin tavoin. Asuinpaikka voi vaikuttaa asukkaidensa hyvinvointiin monin eri tavoin. Se, missä me asumme, muokkaa myös kaupunkikulttuuriamme.

  • 1 hr 12 min

Top Podcasts In News

The New York Times
NPR
The Daily Wire
Crooked Media
SiriusXM
The Daily Wire