
100 episodes

Makropodd SEB
-
- Business
Vår chefsekonom Jens Magnusson och hans expertkollegor på SEB diskuterar makroekonomi – analyser och farhågor kring trender som påverkar världen och dig.
-
USA har nått skuldtaket, vad händer nu?
SEB:s chefsekonom Jens Magnusson samtalar med bankens USA-ekonom Elisabet Kopelman om konsekvenserna av en möjlig betalningsinställelse nu när USA nått skuldtaket. Vem drabbas hårdast om det händer? Blir det en lösning i sista stund? (inspelat tisdag 23 maj kl 10)
-
Mycket står på spel när Turkiet går till val
SEB:s chefsekonom Jens Magnusson och Erik Meyersson, chefsstrateg för tillväxtekonomier (emerging markets), analyserar läget politiskt och ekonomiskt inför de stundande president- och parlamentsvalen i Turkiet. Mycket står på spel, inte minst för nuvarande presidenten Recep Tayyip Erdoğan.
-
Nordic Outlook: Ny spelplan när både inflation och tillväxt faller
Chefsekonom Jens Magnusson och prognoschef Daniel Bergvall samtalar om nya upplagan av SEB:s konjunkturrapport Nordic Outlook och den senaste makroekonomiska utvecklingen. De konstaterar bland annat att den väntade inbromsningen är försenad, men att den inte är inställd.
-
Avsnitt 200: "Var i världen får man mest för kronorna?"
Makropodd firar 200 avsnitt idag när Johan Javeus gör en exposé över hur den svenska kronan står sig inför sommaren 2023. Var får man mest för pengarna för sina SEK och vilka länder har blivit dyrast? Tabellen över samtliga 36 valutor finns på sebgroup.com
-
Dags att fimpa kronan för euron?
Debatten om Sverige borde byta kronan mot euron har blossat upp igen. Därför tvingar chefsekonom Jens Magnusson seniorekonom Robert Bergqvist och chefsstrateg Carl Hammer att ta varsin sida och ge sina bästa argument för vilka för- och nackdelar det kan innebära. Det skulle bli en diskussion, men frågan är om det inte blev en debatt ändå...
-
Kryptovalutor eller kryptotillgångar, och e-kronor eller inte
SEB-ekonomerna Jens Magnusson, Robert Bergqvist och Johan Javeus diskuterar fördelar och nackdelar med elektroniska valutor som e-kronor, och ska det heta kryptotillgångar eller kryptovalutor. Experterna är långt ifrån ense i frågan.