66 episodes

Chris Bajema presenteert een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen.

Man met de microfoo‪n‬ Chris Bajema

  • Arts
  • 4.7 • 10 Ratings

Chris Bajema presenteert een onafhankelijk radioprogramma vol bijzondere verhalen.

  Aflevering 51. De kunst van telefoneren

  Aflevering 51. De kunst van telefoneren

  In de aflevering rond Kanarieboekje 163 'De kunst van telefoneeren' hoor je hoe een 16 jarig meisje met bel-angst een bijbaantje neemt bij een callcenter. Daarnaast vertelt Kirsten over een huwelijksaanzoek in de verre Verenigde Staten en hoor je de moeder van Chris over de tegenslagen van Sinterklaas op weg naar haar ouderlijk huis.

  Heb je een verhaal rond het boekje 'Wat u van Engeland moet weten' bel dan 3 woorden door naar: 084 8371282.

  Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 27 min
  Aflevering 50. Het woord voeren

  Aflevering 50. Het woord voeren

  Kanarieboekje nr. 17 heet 'Het woord voeren'. En je hoort in deze aflevering het verhaal van Freke die als puber het NOS journaal op de stoep had staan. Dirk vertelt over zijn improsivatietalent bij het bedrijfstoneel van de Sunlightfabriek, Dolf Jansen komt er op Tweede Kerstdag 1996 achter dat ie het ook zonder Hans Sibbel kan, en Chris zelf vertelt over zijn droom om conferencier te worden.

  Heb je een verhaal bij het boekje 'De kunst van het telefoneren' bel dan drie woorden door naar: 084 8371282. Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com.

  • 26 min
  Aflevering 49. Op eigen kracht vooruitkomen

  Aflevering 49. Op eigen kracht vooruitkomen

  Op een digitale rommelmarkt kocht Chris een doosje met zes Kanarieboekjes. Het bleken de titels 'Op eigen kracht vooruit komen', Zóó kruipt u bedrijfskapitaal', 'Verlegenheid overwinnen', Zóó krijgt u moed en zelfvertrouwen', 'Een zaak beginnen met F 250,-' en 'Zó wordt u een goed dammer'. Het is een collectie die meteen tot de verbeelding spreekt. De boekjes bleken ooit, getuige de adressticker op het doosje, aangeschaft door ene G.A. van Houwelingen, een garagehouder uit Halfweg. In deze aflevering gaat Chris op zoek naar het verhaal achter deze zes boekjes. Heb je een verhaal bij het Kanarieboekje van volgende week 'Het woord voeren', spreek dan drie woorden in op telefoonnummer 084 8371282. Reacties kunnen naar: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 36 min
  Aflevering 16. IJsvrij

  Aflevering 16. IJsvrij

  Speciaal voor deze schaatsweek een herhaling uit 2018. Chris traint voor de Alternatieve Elfstedentocht (hij heet tenslotte Bajema). Hij heeft zijn oranje bus geparkeerd bij de ijsbaan in de buurt. Maar zoals het met praten over schaatsen gaat: het is een soort toertocht en je weet niet precies waar je terecht gaat komen. De gesprekken voeren Chris de verte in. Maar ook komt er antwoord op de vraag: lukt het hem de 200 kilometer in Oostenrijk af te leggen? Deze keer speelden mee: Bert Kommerij, Cecile Heuer en Leopold Witte. Tekstbijdrage: Paulien Cornelisse. 

  Heb je een verhaal bij het Kanarieboekje 17 'Het woord voeren', bel dan drie woorden door naar: 084 8371282.

  Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 47 min
  Aflevering 48. Zo wordt roken een genot

  Aflevering 48. Zo wordt roken een genot

  Vandaag staat Kanarieboekje No 76 centraal getiteld: Zóó wordt rooken een genot. Dankzij dit boekje steken we veel op over onderzoeken uit de jaren '30, leren we dat we het beste een dokter kunnen kiezen die rookt in zijn vrije tijd en horen we hoe roken bijdraagt aan een succesvolle schrijverscarrière. Daarnaast zijn er verhalen van luisteraars die hebben ingebeld. Zo vertelt Sanne wat een succesvolle route is naar het inhaleren van een sigaret, horen we de ene Dirk over een anti-rook onderzoek waar hij als puber aan meedeed en vertelt onze andere, vaste Dirk over zijn rookverleden. Daarnaast hoor je hoe Sophie zich als klein meisje zorgen maakte over haar stevig doorrokende moeder en is er een korte bijdrage van de vader van Chris die het heeft over zijn werk waar hij als niet-roker een absolute outcast was. Reacties: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 29 min
  Aflevering 47. De topuitvinders

  Aflevering 47. De topuitvinders

  Deze keer staat kanarieboekje No. 159 centraal getiteld: Uitvinden als beroep. Wiek wil samen met zijn vriendinnetje Aletta uitvinder worden en zijn nog op zoek naar een naam voor hun toekomstig bedrijf. Daarnaast horen we over de ervaringen van een echte uitvinder: John. Karlijn vertelt over haar vader die niet alleen spelletjes en handige snelbinders uitvond, maar ook een revolutionair poepzakje. En Dirk leest een kort verhaal voor over zijn vader die zelf een grasmaaier samenstelde uit wat spullen die hij her en der in huis verzamelde. Heb je een verhaal rond het thema van volgende week 'roken' dan kun je drie woorden doorbellen naar: 084 8371282. Reacties kunnen naar: manmetdemicrofoon@gmail.com

  • 30 min

Customer Reviews

4.7 out of 5
10 Ratings

10 Ratings

AnonymousReview2014 ,

Helemaal vanuit USA

Dit is een favoriet!! Heerlijk luisteren. Complimenten voor super leuke input gehele gezin. Lekker vrolijk makend zijn jullie allemaal.

Ineke8686 ,

Heerlijke podcast

Mooi opgezet met gevoel, humor en passie. Wonend in Amerika is dit voor mij echt genieten. Dank Chris!

Top Podcasts In Arts

Listeners Also Subscribed To