52 episodes

In deze podcast gaan Briël, Eloy en Erik op zoek naar een nieuwe hobby. Want stilzitten kan altijd nog.

Mannen met een hobby Mannen met een hobby

  • Leisure

In deze podcast gaan Briël, Eloy en Erik op zoek naar een nieuwe hobby. Want stilzitten kan altijd nog.

  Afl. 52 - Theorie

  Afl. 52 - Theorie

  Meer dan 50 afleveringen praten we al over hobby's, maar wat is nou eigenlijk het nut van al die bezigheden? Waarom besteden we er zoveel tijd aan met z'n allen? Heeft het überhaupt zin om je vrije tijd weer vol te plannen met allerlei activiteiten? Nou zeker wel! We spraken psychologen Iris en Peter hierover, en zo'n hobby is dus heel belangrijk voor je. Dus leuk, maar ook goed dat je luistert!

  • 23 min
  Afl. 51 - BBQ

  Afl. 51 - BBQ

  Van sommige hobby’s denk je dat ze seizoensgebonden zijn, zo ook van barbecueën. Maar Cees denkt daar heel anders over. Hij stookt zijn barbecue het hele jaar door op en bereidt dan volledige menu’s erop. Voor zichzelf om te proberen en als het werkt, dan ook voor gasten. En dat gaat dus veel, heel veel verder dan een hamburger erop gooien. Luister maar!

  • 22 min
  Afl. 50 - Showkoeien

  Afl. 50 - Showkoeien

  Voor de 50e (!) aflevering van onze podcast duiken we in de wereld van showkoeien. Hierbij gaat het om zowel de mooiste koe, als showmanship van degene die ernaast loopt. En Klaas Willem weet daar alles van: "Je moet het niet van de middeltjes hebben, om te winnen." En is dat niet met alles zo? Kijk maar naar ons. En dat kun je echt doen, want deze feestelijke episode is ook op beeld vastgelegd! Dus leuk als je luistert, én kijkt!

  • 21 min
  Afl. 49 - Astrofotografie

  Afl. 49 - Astrofotografie

  Prachtig hè, die sterrenhemel op een heldere avond? Wel wat jammer van al die lichtvervuiling, op een goed donkere plek zie je opeens veel meer. Of door de camera en telescoop van Arjan Kievits. Hij maakt foto’s van sterrenstelsels, nevels en planeten en geeft zelfs workshops in astrofotografie. Prachtige beelden maar is het ook een leuke hobby? Luister snel mee! En kijk voor meer foto's van Arjan op https://www.flickr.com/photos/arjan_kievits

  • 25 min
  Afl. 48 - Postzegelen

  Afl. 48 - Postzegelen

  We hebben er even op moeten wachten maar deze aflevering dan toch de moeder aller hobby’s: postzegels verzamelen. Een hobby die onder druk staat want wanneer verstuurde jij laatst een brief met echte postzegel? Precies. Briël dook de lokale zegelspeciaalzaak in om te vragen hoe de hobby ervoor staat.

  • 21 min
  Afl. 47 - Champagne

  Afl. 47 - Champagne

  In menig huiskamer is afgelopen feestdagen een champagnefles ontkurkt. Zonde, zeggen Jurgen, Rick en Joost, want waarom zo’n mooie fles alleen met oud en nieuw drinken? Mooie momenten, daar moet je niet op wachten, die moet je creëren. En dus ploppen ze regelmatig een flesje open om een mooie variant te testen. Ja, zo’n hobby, daar proosten we op.

  • 30 min

Top Podcasts In Leisure

NPR
CarDealershipGuy
Critical Role
Clutterbug™
geekandsundry
Lisa Bass

You Might Also Like