48 episodes

Podcast by Maskrosbarn

Maskrosbarnpodde‪n‬ Maskrosbarn

  • Education

Podcast by Maskrosbarn

  #48 Saras historia

  #48 Saras historia

  I månadens avsnitt får vi möta Sara som jobbar som coach och elevföreläsare på Maskrosbarn. Sara delar med sig av sin egen historia, berättar om varför hon är ett maskrosbarn och vad som hjälpt henne när saker känts tuffa. Hon berättar också vad det bästa med hennes jobb som föreläsare är, och hur man ska göra om man vill att Maskrosbarn ska komma till ens skola och föreläsa.

  • 42 min
  #47 Jeanette och Kurator Online

  #47 Jeanette och Kurator Online

  I det här avsnittet samtalar Helen med Jeanette som jobbar som Kurator Online på Maskrosbarn. Vad är Kurator Online? Och hur gör man om man vill boka ett samtal? Jeanette berättar allt vi behöver veta och delar även med sig av sin egen berättelse om hur det var för henne när hon tog stöd från Maskrosbarn för många år sedan.

  • 38 min
  #46 Gott nytt år!

  #46 Gott nytt år!

  Nytt år, ny podd!

  I det här avsnittet får vi höra Helen reflektera över året som varit, och över vilka önskningar och förhoppningar som finns på 2021. Det är inte alltid det känns peppigt med nyårslöften, men tillsammans med henne får ni möjligheten att göra en fin liten skrivövning.

  • 23 min
  #45 Snart är det jul

  #45 Snart är det jul

  Snart är det jul! I det här avsnittet pratar Helen med Matilda om hur det kan vara under jul om man är ett maskrosbarn. Vilka känslor är vanliga att känna? Vad kan man göra om saker känns jobbigt? Måste man ens fira jul?

  • 42 min
  #44 Elektra – att leva i en hederskontext

  #44 Elektra – att leva i en hederskontext

  I det här avsnittet har Helen bjudit in Malin och Leymuun från Elektra på Fryshuset. Elektra är en förebyggande verksamhet som arbetar med att utbilda och stötta unga som lever i en hederskontext. Vad innebär hedersrelaterat våld och förtryck, hur kan det ta sig uttryck och vilken hjälp finns det att få? Lyssna och få svar!

  • 48 min
  #43 Maskrosbarn fyller 15 år!

  #43 Maskrosbarn fyller 15 år!

  Maskrosbarn fyller år och det firas med ett extra poddavsnitt! Helen bjuder in Therese och Denise, Maskrosbarns grundare för att prata om hur det gick till när Maskrosbarn startades, varför de identifierar sig som maskrosbarn och vad som har hänt sedan starten för 15 år sedan. Hurra!

  • 1 hr 8 min

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To