27 episodes

Een wekelijkse podcast die ondernemers in de metaalverwerkende industrie tools en tips geeft om te slagen in Industrie 4.0.

Luister mee om meer te weten te komen over de nieuwste technologie, branchetrends, bedrijfsstrategieën, succesverhalen en inzichten van specialisten.

Gepresenteerd door Luke van Enkhuizen van Sheet Metal Connect
https://www.sheetmetalconnect.com/

Metaal Connect Luke van Enkhuizen

  • Business

Een wekelijkse podcast die ondernemers in de metaalverwerkende industrie tools en tips geeft om te slagen in Industrie 4.0.

Luister mee om meer te weten te komen over de nieuwste technologie, branchetrends, bedrijfsstrategieën, succesverhalen en inzichten van specialisten.

Gepresenteerd door Luke van Enkhuizen van Sheet Metal Connect
https://www.sheetmetalconnect.com/

  De Toekomst van Industry 4.0 en de Unified Namespace met Denis Gontcharov

  De Toekomst van Industry 4.0 en de Unified Namespace met Denis Gontcharov

  Deze week bij Metaal Connect had ik een gesprek met Denis Gontcharov (https://www.linkedin.com/in/gontcharovd/) om te praten over het belang van het ontwerpen en realiseren van slimme fabrieken in de metaalverwerkende industrie, gericht op de toekomst van Industry 4.0. We gingen dieper in op onderwerpen zoals de Unified Namespace (UNS), integratie van systemen in de productieomgeving, en de schakel tussen IT en operationele technologie. Als jouw huidige uitdaging momenteel integratie van systemen of het benutten van real-time data is, luister dan deze aflevering wanneer je een momentje hebt.
  Topics:00:00 - Introductie van het project en datum van opname00:14 - Welkom bij de Metaal Connect Podcast00:35 - Kennismaking met Gast Denis Goncharov01:39 - De Toekomst van Industry 4.0 en de Unified Namespace02:44 - Unified Namespace: Het Probleem en de Oplossing12:39 - De Voordelen van een Unified Namespace16:23 - Praktische Toepassingen en Implementatie van UNS36:59 - Afsluiting en Reflectie op de Podcast
  Resources:Denis’s LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gontcharovd/Denis’s Website: https://gontcharov.eu/
  Sharing is caring!Als je deze aflevering tof vond, overweeg hem dan te delen met een paar vrienden of collega’s die hem misschien nuttig vinden. Dank je!Wil je helpen?Heeft deze show je geholpen met nieuwe ideeën voor je business? Beoordeel de show dan in iTunes of Spotify. Dit helpt mensen zoals jij de show te vinden en mij om meer gasten te kunnen boeken met grote namen zoals Ben Tiggelaar, Adjid Bakas en anderen!
  ----
  In deze aflevering van de Metaal Connect podcast spreekt host Luke van Enkhuizen met gast Denis Gontcharov over het belang van het ontwerpen en realiseren van slimme fabrieken in de metaalverwerkende industrie, gericht op de toekomst van Industry 4.0. Ze duiken diep in onderwerpen zoals de Unified Namespace (UNS), integratie van systemen in de productieomgeving, en de schakel tussen IT en operationele technologie. Denis, een zelfstandige system integrator gespecialiseerd in de aluminiumindustrie, deelt zijn inzichten over hoe de UNS dient als een centrale bron van real-time data en de uitdagingen van traditionele point-to-point integraties. De discussie omvat ook de implementatie van UNS, de rol van historians en de verschillen tussen data lakes en data warehouses. Ten slotte bespreken ze de praktische stappen en voordelen van het beginnen met de UNS voor bedrijven die hun digitale transformatie naar Industry 4.0 willen versnellen.

  • 38 min
  Business Intelligence in de Metaalbewerking met René van Raaij

  Business Intelligence in de Metaalbewerking met René van Raaij

  In de Metaal Connect Podcast verwelkomt presentator Luke van Enkhuizen, René Van Raaij (iAnalytics), een expert op het gebied van business intelligence, digitalisering en procesoptimalisatie voor de metaalbewerkingsindustrie. 
  René deelt zijn carrièrepad: van werktuigbouwkunde tot consultant die fabrikanten bijstaat met data-analyse en ERP-systemen, vooral Ridder IQ. Hij benadrukt het belang van inzichten voor betere besluitvorming en processen.
  Daarnaast spreken we ook over procesmining, waarbij de rol wordt benadrukt van het blootleggen van daadwerkelijke operationele workflows, het identificeren van knelpunten en het verbeteren van de betrouwbaarheid van leveringen.
  Tot slot geeft René tips over hoe bedrijven kunnen starten met het benutten van business intelligence via gestandaardiseerde dashboards die zijn afgestemd op de metaalindustrie. Hierdoor wordt het mogelijk om data-gedreven benaderingen voor operationele optimalisatie toe te passen.
  Resources:
  Over iAnalytics - https://www.ianalytics.nl/René van Raaij op LinkedIn - https://www.linkedin.com/in/ren%C3%A9-van-raaij-65b87719/Power BI - https://www.microsoft.com/en-us/power-platform/products/power-biTimestamps:
  00:00 Welkom bij de Metaal Connect Podcast00:11 Introductie en gastintroductie00:39 Ontmoet René: Van Operationeel Directeur tot BI Specialist01:06 René Van Raaij's Carrière Reis02:12 De Reis van René: Van Werktuigbouwkunde tot Business Intelligence04:36 Business Intelligence begrijpen06:45 De Kracht van Business Intelligence in de Praktijk13:05 Het belang van het gebruik van de juiste tools in een organisatie19:08 De kracht van focussen op belangrijke KPI's10:29 Hoe Business Intelligence Transformatie Aandrijft36:55 De impact van kwaliteitsafwijkingen op leverbetrouwbaarheid39:31 Toegankelijkheid en implementatie van data-analysetools
  Quotes:
  “Probeer te focussen op een aantal KPI's die echt van belang zijn en alle afgeleiden, je kunt ze beter niet in beeld brengen dan wel in beeld brengen.”
  “Je moet weten wat je ermee wilt doen. En daar kan een specialist bij helpen om dat te bepalen welke gereedschap je nodig hebt en hoe je dat het beste gebruikt.”
  Share the Knowledge
  Vond je deze aflevering waardevol? Share hem met je netwerk. Misschien is het precies wat zij nodig hebben om hun business naar het volgende level te tillen.
  Support de Podcast
  Geïnspireerd door deze aflevering? Laat een review achter op iTunes of Spotify. Het helpt anderen de podcast te vinden en brengt ons geweldige gasten zoals René.

  • 40 min
  Digitale Transformatie in de Metaalindustrie met Paul d’Hond van Koninklijke Metaalunie

  Digitale Transformatie in de Metaalindustrie met Paul d’Hond van Koninklijke Metaalunie

  In deze Metaal Connect Podcast verkent host Luke van Enkhuizen de wereld van slimme fabrieken. 
  Samen met Paul de Hond van de Koninklijke Metaalunie bespreken ze hoe continue verbeteringen kunnen leiden tot aanzienlijke productiviteitswinsten.
  Paul, met zijn brede ervaring als techneut, projectleider en directeur bij een toonaangevend ingenieursbureau, benadrukt het belang van technologie en innovatie in lijn met jouw bedrijfsdoelen. We bespreken de rol van de Metaalunie, TeqNow en natuurlijk belangrijke inzichten voor ondernemers in de metaalsector.
  Resources:
  Paul d’ Hond – https://www.linkedin.com/in/paul-d-hond-1ab789/Website Koninklijke Metaalunie – https://metaalunie.nl/Kenniscentrum TeqNow – https://teqnow.nl/Je productiviteit verhogen met data uit je bedrijf: wat werkt? — https://teqnow.nl/agenda/je-productiviteit-verhogen-met-data-uit-je-bedrijf-wat-werkt-productiviteitskring-regio-limburg-bij-gtl-europe-in-venloWat je kunt verwachten:
  00:00 Kick-off & introductie Paul00:44 Pauls reis door de techwereld03:18 Wat doet de Metaalunie precies?07:45 Uitdagingen & kansen in de metaalindustrie07:54 Het slimme fabriek concept uitgelegd11:10 Support voor bedrijven via techno initiatieven14:45 Het belang van blijven, verbeteren en samenwerken16:29 Digitalisering = key voor je business20:32 Must-have eigenschappen voor industrie success24:18 Tijd voor verandering?24:26 Externe inzichten benutten25:01 Klantbehoeften on point25:39 Focus je business26:10 De moestuin: een focus les26:49 Niet alles tegelijk willen27:09 Specialiseer voor de win29:11 Digitalisering als bedrijfspilaar29:33 IT investments die tellen30:16 Automatisering for the win30:35 Software en machines up-to-date34:18 Snap je business systemen42:07 Voordelen van open source software43:31 Data voor productiviteitsboost46:25 Wrap-up & what’s nextShare the Knowledge
  Vond je deze aflevering waardevol? Share hem met je netwerk. Misschien is het precies wat zij nodig hebben om hun business naar het volgende level te tillen.
  Support de Podcast
  Geïnspireerd door deze aflevering? Laat een review achter op iTunes of Spotify. Het helpt anderen de podcast te vinden en brengt ons geweldige gasten zoals Paul.

  • 48 min
  Integreren en Innoveren: Laurens Singeling over TRUMPF, Azumuta, Ridder iQ, Power BI en QRM

  Integreren en Innoveren: Laurens Singeling over TRUMPF, Azumuta, Ridder iQ, Power BI en QRM

  Deze week ontvang ik bij Metaal Connect Laurens Singeling van Singeling Constructie-Lastechniek B. V. om de inspirerende transformatie te bespreken die zij hebben meegemaakt.
  We verkennen veel interessante onderwerpen waar ik zelf samen met Singeling aan heb gewerkt en delen hierbij graag enkele inzichten. We bespreken de integratie van TRUMPF, Azumuta, QuotationFactory en Ridder iQ, gevolgd door de invoering van QRM.
  In deze aflevering bespreken we teambuilding en duiken we dieper in high-end data-analyse via Power BI. Als jouw focus ligt op het creëren van een volledig geïntegreerde fabriek met ambitieuze jonge teams, mag je deze aflevering niet missen. 

  Topics
  Integratie van Ridder iQ, TRUMPFCalculeren met QuotationFactoryHigh-end data-analyse via Power BIPapierloze fabriek met AzumutaInvoering van QRM Overdacht van familiebedrijvenTeambuilding en talentontwikkelingAutonomie, meesterschap en zingeving in medewerkers. Interessante Quotes
  "Wat bepaalt succes? Allereerst is het de betrouwbare koppeling tussen verschillende systemen voor data-uitwisseling. Dat is essentieel."Het POLCA-systeem zorgt er eigenlijk voor dat je nooit te veel opdrachten hebt liggen bij een bewerking of team. En dat was wel een game changer...“We gebruikten al software van TRUMPF om te berekenen. Hiermee kunnen we al snijprijzen, lasersnijprijzen en kantprijzen berekenen, maar niet voor het lassen of poedercoaten. Is er een manier waarop we het calculeren kunnen automatiseren? Zodat we het kunnen overnemen voor mijn vader? Dat is waarom we QuotationFactory hebben gekozen” "We kunnen ook heel snel schakelen voor productie, omdat je de koppeling tussen QuotationFactory en TRUMPF hebt. Staat het al in je bibliotheek. Dus als er een opdracht binnenkomt, weet je al dat het gekant kan worden."“Wat ik geleerd heb, is dat ik ooit een boekje heb gehad over familiebedrijven. En daarin zeiden ze dat het vaak handig is om bijvoorbeeld een bedrijfsovername te koppelen aan een groot evenement. En een groot evenement kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat verhuizen, net zoals wij. Of het evenement kan zijn dat je een nieuw IT-systeem gaat gebruiken, of een nieuw product op de markt gaat brengen.” "Ik heb gewoon vijf jaar lang aan een supergroot project gewerkt. Ik moest zoveel automatiseren en veranderen om het helemaal eigen te maken. En nu begrijp ik hoe alles werkt.""Een grote verandering kan juist helpen, maar kan ook als een obstakel gezien worden. Maar het kan ook gezien worden als een kans, om de verandering door te voeren. Ook op cultureel en technisch vlak."“Vroeger hadden we werkplaatsboekjes. Met die boekjes kon je dan de werkplaatsbonnen uitprinten, samen met tien tekeningen. Het probleem was echter dat je deze bonnen en tekeningen gemakkelijk kwijt kon raken. [..] En nu is alles digitaal geworden! ““Wat mij opvalt wanneer ik word uitgenodigd om op een school te praten over werktuigbouwkunde, is dat ik vertel dat ze bij ons heel allround kunnen zijn. Je kunt bezig zijn met verkoop, inkoop, engineering en werkvoorbereiding. Je mag helpen in de werkplaats, maar ook iemand uit de werkplaats kan naar je toekomen om te lasersnijden, kanten en lassen. Dat spreekt de jongeren enorm aan, omdat ze erg bang zijn om een baan te krijgen waarin ze steeds hetzelfde moeten doen. En dat is iets wat ze niet willen.. “ Resources:
  https://www.singeling.com/https://www.linkedin.com/in/laurens-singeling-ing-80697381/TRUMPFAzumutaRidderPower BISharing is caring!
  Vond je deze aflevering interessant? Overweeg dan om deze te delen met vrienden of collega's die er mogelijk ook wat aan hebben. Bedankt!

  • 47 min
  Karel Kraaijeveld over Gatewise en Smart Connected Supplier Network (SCSN)

  Karel Kraaijeveld over Gatewise en Smart Connected Supplier Network (SCSN)

  Deze aflevering focust op Gatewise en hoe het samen met het Smart Connected Supplier Network (SCSN) de metaalindustrie transformeert. Karel Kraaijeveld van ECI Software Solutions B.V. deelt inzichten over ketenintegratie, digitale samenwerking en meer. 

  Topics 
  Introductie van Gatewise en de impact op de industrieEDI en ketenintegratie uitgelegdSmart Connected Supplier Network (SCSN) toegelichtVoordelen van digitale integratie: tijdsbesparing en kostenverminderingVerrijking van ERP-systemen door SCSNHet kip-ei-probleem in digitale adoptieInteressante Quotes
  "EDI staat voor Electronic Data Interchange en maakt efficiënte communicatie tussen verschillende ketens mogelijk.""Gatewise speelt een centrale rol in het optimaliseren van leveranciersnetwerken.""SCSN biedt zowel een gestandaardiseerd berichtenformaat als een netwerk voor service providers.""Belangrijk voordeel van deze aanpak is tijdbesparing.""Met SCSN worden responsberichten volledig voorgeboekt in ERP-systemen.""Het kip-ei-probleem is evident; leveranciers wachten op vragen van klanten alvorens actie te ondernemen."Resources:
  LinkedIn Profiel van Karel KraaijeveldDemo voor GatewiseSmart Connected Supplier NetworkTechnische Handleiding SCSNSCSN AnimatiefilmPodcast Aflevering Sharing is caring!Deel deze aflevering met geïnteresseerden. Bedankt! Wil je helpen?Een beoordeling op iTunes of Spotify helpt anderen deze show te vinden. 

  • 42 min
  Automatisering bij Metaalbedrijven met Menne Engelfriet en TUWI Next

  Automatisering bij Metaalbedrijven met Menne Engelfriet en TUWI Next

  Deze week had ik een boeiend gesprek met Menne Engelfriet van TUWI tijdens Metaal Connect. We bespraken zijn carrière en het aankomende kennisevenement van TUWI: TUWI Next, gericht op de metaalindustrie
  Topics:00:10 - Voorstellen Menno01:04 - Hoe Menno een verkoopspecialist is geworden02:00 - Wat doet TUWI voor de metaalindustrie?02:52 - Wat zijn de trends van de metaalbewerking branche?04:36 - Wat zijn de belangrijkste veranderingen die metaalbedrijven doormaken?05:59 - Hoe TUWI klantadvies aanpakt06:57 - Typische dingen die bedrijven moeten weten bij aankoop van machines08:33 - TUWI Next: het kennisevenement voor de metaalindustrie09:37 - TUWI Next: je kunt je nog aanmelden10:32 - TUWI Next: klantervaringen en leermomenten11:55 - Hoe blijf je gemotiveerd als verkoper in de metaalbranche?13:42 - Waarom de metaalindustrie zo belangrijk is voor een duurzame toekomst15:23 - Waar begin je met automatisering?
  Als je momenteel bezig bent met het bepalen van je volgende stap in de metaalindustrie, dan is deze aflevering zeker de moeite waard om te beluisteren. Je krijgt inzichten, tips en advies van Menne Engelfriet, een ervaren verkoopspecialist binnen deze sector.
  Meer informatie over TUWI Next:https://www.tuwi.nl/nieuws/tuwi-next-2023
  Sharing is caring!Als je deze aflevering interessant vond, overweeg dan om hem te delen met vrienden of collega's die er baat bij kunnen hebben. Bedankt!

  • 17 min

Top Podcasts In Business

The Ramsey Show
Ramsey Network
REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0
Money Rehab with Nicole Lapin
Money News Network
Masters of Scale
WaitWhat
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
PBD Podcast
PBD Podcast