
10 episodes

Min sykehushverdag Diakonhjemmet sykehus
-
- Health & Fitness
Skjer det mirakler på sykehus? I alle fall skjer det mye her som får betydning for manges liv. Hvert øyeblikk på døgnet møter mennesker som trenger hjelp mennesker som kan hjelpe. I denne podcasten får du høre historiene om disse møtene og om hva som driver hjelperne. Velkommen til innsiden av Diakonhjemmet sykehus. Følg oss her eller på Instagram @diakonhjemmetsykehus for å se når vi lanserer nye episoder.
Programleder: Pernille Lønne Mørkhagen
Produsent: Kjell Håkon K. Larsen
-
Dement pasient på rømmen - Trygve Hirsch
Det er livsviktig at helsearbeidere lader batteriene. Friluftssykepleier Trygve Hirsch i akuttmottaket forteller hvordan naturen kan bidra til dette, og om hva som skjedde da han lå i hengekøye mellom trærne utenfor sykehuset. Hør også hvordan han hentet inn en dement pasient på rømmen.
-
Applaus er ikke særlig lukurativt - Julie Berntsen
Julie Berntsen hadde tatt et avgjørende karrierevalg akkurat da pandemien brøt løs. Nå er intensivsykepleieren lei av applausen, men hun angrer ikke på valget. Det viktigste hun har lært er at hun aldri blir utlært, og én dag lærte hun hva stemmer betyr for pasienter som ligger i koma.
-
Blomster, bier, brønner og blodige hender - Elisabeth Aaberge
– det er noen av ingrediensene i arbeidshverdagen til Elisabeth Aaberge. Hun koordinerer miljøarbeidet på sykehuset. Hun forteller om kolleger som er miljøhelter og om hva sykehuset kan gjøre for å bli litt grønnere. Hun forteller også hvorfor hun noen ganger kommer på jobb med oppskrapede og blodige hender.
-
Kan forskning gi lykkeligere hender? - Ingvild Kjeken
Har du vondt i hendene? Ingvild Kjeken forteller om sin forskning på hvordan håndartrosepasienter kan få lykkeligere hender. Hun er et bevis på at det er mulig å være like engasjert i jobben sin etter 36 år på sykehuset. Hør om hvorfor hun aldri klarte å slå opp med Diakonhjemmet og om veien fra nyutdannet og ikke spesielt karrierebevisst ergoterapeut til en av landets første professorer i faget.
-
Det stod en usynlig mann ved døra - Alcinda Maria Rudolph
Hør hvorfor fagsykepleier Alcinda Maria Rudolph brenner for de skrøpeligste pasientene, de som brekker hoften og som i tillegg har andre sykdommer og kanskje demens. Halvparten av pasientene hennes får delir. Da kan de bli aggressive, eller se mennesker som ikke finnes. Hør også om da Alcinda fikk pris fra Norsk Sykepleierforbund for sin kompetanse og sitt engasjement, akkurat da hun trengte det som mest.
-
Når betennelser fører til depresjon - Torfinn Lødøen Gaarden
Alderspsykiater Torfinn Lødøen Gaarden hjelper de eldste som sliter med tanker, følelser og emosjonell balanse. Han leder Alderspsykiatrisk avdeling og har forsket på depresjon og betennelse hos eldre voksne, og har nylig skrevet doktorgrad om temaet. Han vet også mye om hvordan alkohol påvirker hjernens aldring.