16 episodes

"Om krisen kommer" lär dig mer om hur samhället fungerar i en kris eller katastrof och vad du själv kan göra för att förbereda dig.

MSB MSB

  • Government

"Om krisen kommer" lär dig mer om hur samhället fungerar i en kris eller katastrof och vad du själv kan göra för att förbereda dig.

  Teamwork – hur gör vi?

  Teamwork – hur gör vi?

  Det sägs att människor samarbetar bra när det verkligen gäller. Men stämmer det? Hur fungerar vi egentligen när vi är hungriga, oroliga och inte kan ringa hem? Två av deltagarna från SVT:s sociala experiment ”Nedsläckt land” berättar om gemenskap, bråk och oväntade känslor efter tolv dagar utan el. Vi besöker också ett gäng grannar i Stockholm som bestämt sig för att preppa tillsammans.

  • 32 min
  En verklig kris

  En verklig kris

  När stormen Alfrida drog fram över Norrtälje så fick Moas och Leonoras familj klara vardagen och alla sina husdjur mitt i vintern utan ström. Amin har också upplevt problem med tillgång till vatten, värme, mat och kommunikation när han bodde i Iran. Vad har de för tips till varandra? Vi funderar också på hur man klarar sig i vardagen utan sin mobil och ger tips på hur man kan göra istället.

  • 26 min
  Totalförsvar förr och nu

  Totalförsvar förr och nu

  Även om Sverige är tryggare än många andra länder, finns det hot mot vår säkerhet och självständighet. De hoten har sett väldigt olika ut och varit olika stora genom åren. Följ med på en tidsresa i Sveriges militära och civila försvarshistoria - och lär dig mer om hur totalförsvaret byggs upp idag. Vad kan du själv bidra med om det blir krig?

  • 16 min
  VMA - Så varnas du vid fara

  VMA - Så varnas du vid fara

  Gå in, stäng fönster, dörrar och ventilation! Så brukar det låta när det kommer ett Viktigt meddelande till allmänheten - VMA. Men följer vi dessa råd? Vet vi vad vi ska göra om vi hör Hesa Fredrik-signalen? Vet vi smart phoneberoende nutida människor ens var vi kan hitta den viktiga information som sänds ut? Lyssna och få tips av Gülsen Bergsdal på Sveriges Radios sändningsledning.

  • 18 min
  I skyddsrummet

  I skyddsrummet

  Ett skyddsrum är till för att ge människor fysiskt skydd om det blir krig. Rummet ska kunna skydda mot olika stridsmedel och måste vara tätt. Samtidigt ska man kunna vistas därinne i minst tre dygn. Hur många skyddsrum finns det? Byggs det nya? Var finns skyddsrummen? Vi tar dig med genom gasfång och tunga dörrar.

  • 22 min
  Nödmaten

  Nödmaten

  Idag är inte Sverige självförsörjande på mat. Vi importerar en stor del av vårt livsmedel. Vi har inga stora lager heller så vi är beroende av smidiga flöden av logistik, kommunikation och infrastruktur. Om krisen kommer så finns risken att det blir tomt på hyllorna efter bara några dygn. Hur kommer vi att klara oss då?

  • 17 min

Top Podcasts In Government

Strict Scrutiny
Crooked Media
The Lawfare Podcast
The Lawfare Institute
5-4
Prologue Projects
Future Hindsight
Future Hindsight
The Chris Plante Show
WMAL | Cumulus Podcast Network | Cumulus Media Washington
U.S. Supreme Court Oral Arguments
Oyez

You Might Also Like

P1 Dokumentär
Sveriges Radio
Historia.nu med Urban Lindstedt
Historiska Media | Acast
Harrisons dramatiska historia
Historiska Media | Acast
Studio Expo
Stiftelsen Expo