780 episodes

Nachtelijk gesprek van Femke van der Laan met een gast uit de kunst of actualiteit. Cultuurpodcast van de VPRO. Vijf afleveringen per week. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Nooit meer slapen NPO Radio 1 / VPRO

  • Society & Culture
  • 4.9 • 11 Ratings

Nachtelijk gesprek van Femke van der Laan met een gast uit de kunst of actualiteit. Cultuurpodcast van de VPRO. Vijf afleveringen per week. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

  Tania Kross (operazanger)

  Tania Kross (operazanger)

  Tania Kross is operazanger. Kross is geboren op Curaçao en kwam voor de studie zang aan het Conservatorium Utrecht naar Nederland. In 2014 werd de zangeres door het Koninklijk Conservatorium verkozen tot Rising Star. Inmiddels heeft Kross aan verscheidene operaproducties en concerten meegewerkt onder meer in Parijs, Wenen en New York. Haar nieuwe concert Van Curaçao tot concertgebouw gaat langs de muzikale hoogtepunten in haar carrière en het eiland Curaçao. 

  Femke van der Laan gaat met Tania Kross in gesprek.

  • 57 min
  Lineke Rijxman (actrice)

  Lineke Rijxman (actrice)

  Lineke Rijxman is actrice. Rijxman studeerde in 1982 af aan de Toneelschool Amsterdam en maakte dertien jaar uit van Toneelgroep Amsterdam. Ze speelde in meer dan 30 producties waaronder Mooi, Liefhebber en Richard III.  Nu komt Rijxman met  Making of Soros the Musical,  over de beroemde  speculant, miljardair en filantroop George Soros, die door (extreem)rechts en (extreem)links gewantrouwd wordt. Het is de laatste grote productie van gezelschap Mugmetdegoudentand.

  Lotje IJzermans gaat met Lineke Rijxman in gesprek.

  • 57 min
  Pierre Bokma (acteur)

  Pierre Bokma (acteur)

  Pierre Bokma is acteur. Hij speelde in talloze toneelstukken, films en televisieseries en won onder andere twee keer de Louis d’Or. Na de succesvolle voorstelling van De Verleiders over de financiële sector in 2013, komt de groep nu met een vervolg, Door de Bank genomen: 10 jaar later. Eerder maakte het gezelschap al voorstellingen over onderwerpen als de vastgoedfraude, democratie en privacy.

  Femke van der Laan ging met Pierre Bokma in gesprek.

  • 57 min
  Mylo Freeman (illustrator)

  Mylo Freeman (illustrator)

  Mylo Freeman is illustrator. Freeman’s eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekenprijs. Inmiddels heeft Freeman zo’n 60 prentenboeken op haar naam staan waaronder een reeks over het prinsesje Arabella. Met deze boeken draagt Freeman bij aan prentenboeken met meer diversiteit. Vanaf 18 februari zijn de kleurrijke illustraties te zien in Kunsthal Rotterdam, waar het publiek de belevingswereld van de prinses ziet en actief op zoek gaat naar haar verloren kroontje.

  Femke van der Laan gaat met Mylo Freeman in gesprek. 

  • 57 min
  Jente Posthuma (schrijver)

  Jente Posthuma (schrijver)

  Jente Posthuma is schrijver en schreef als journalist voor de Groene Amsterdammer, nrc.next en de Volkskrant. In 2016 debuteerde Posthuma met Mensen zonder uitstraling en in 2021 won ze de A.L. Snijdersprijs voor het beste zeer korte verhaal. In haar nieuwe boek Heks! Heks! Heks! ontkracht ze het stereotype heks: een heks is volgens haar geen monster of heilige maar een seksueel wezen, op leeftijd, met eigen wil, een rijk innerlijk leven en tegenstrijdige eigenschappen.

  Femke van der Laan gaat met Jente Posthuma in gesprek.

  • 57 min
  Dries Verhoeven (beeldend kunstenaar, theatermaker)

  Dries Verhoeven (beeldend kunstenaar, theatermaker)

  Dries Verhoeven is beeldend kunstenaar. Verhoeven maakt installaties en performances op locatie en in de openbare ruimte van een stad. De afgelopen jaren maakte Verhoeven kunst over het huidige crisis-denken en de invloed van digitale media op intermenselijke verhoudingen. Zijn nieuwe werk Dear beloved friend is een live filmvoorstelling vanuit Nollywood, het centrum van de Afrikaanse filmindustrie. In de voorstelling staan de toekomstige Afrikaanse vluchtelingenstroom en de verwachte geboorte explosie in het werelddeel centraal. 

  Lotje IJzermans ging met Dries Verhoeven in gesprek. 

  • 57 min

Customer Reviews

4.9 out of 5
11 Ratings

11 Ratings

Top Podcasts In Society & Culture

This American Life
iHeartPodcasts
The Free Press
Nick Viall
Glennon Doyle & Cadence13
New York Times Opinion

You Might Also Like

NPO Radio 1 / NTR
de Volkskrant
NRC
Teun van de Keuken & Gijs Groenteman
NPO Radio 1 / BNNVARA
NPO Radio 1 / NTR / VPRO