18 episodes

IntermeZZo Zwolle in gesprek met gasten, sponsoren, ambassadeurs en andere betrokkenen over leven met kanker.

Over leven met kanker IntermeZZo Zwolle

  • Health & Fitness

IntermeZZo Zwolle in gesprek met gasten, sponsoren, ambassadeurs en andere betrokkenen over leven met kanker.

  Over leven met kanker - Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

  Over leven met kanker - Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet

  ”Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet”, thema van de podcast met de auteurs van het duo-boek met deze titel. 
  Twee boeken voor en over kinderen die te maken krijgen met pittige dingen in hun leven. Bijvoorbeeld als er kanker speelt in het gezin. IntermeZZo en de jonge ondernemers van JCI Zwolle maakten mogelijk dat er voor alle basisscholen in Zwolle en omgeving, zo’n boekenset cadeau krijgen.
  De ondertitel is: ”Ik zie, ik zie, wat jij voelt”. De auteurs hopen dat degenen die de verhalen en sprookjes voor gewone kinderen en gewone prinsen en prinsessen (voor)lezen, dit zullen ervaren.
  De auteurs zijn: Aafke Meijer-Verbeek, orthogpedagoog en studentadviseur bij Landstede; Gertie Mooren, psychosociaal therapeut en rouw-en verliescoach voor kinderen.
  De prachtige vormgeving van de boeken is gemaakt door Lisa van de Beuken.

  • 27 min
  Over leven met kanker - Binnenkort wordt ze 50.

  Over leven met kanker - Binnenkort wordt ze 50.

  Masja van Essen kijkt er zeer naar uit, want uitgezaaide kanker maakt dat deze mijlpaal helemaal niet vanzelfsprekend is. Masja is gast van IntermeZZo. Ze vertelt ze hoe zij haar leven beleeft met chronische kanker.
  Over energie, eigen regie pakken, haar gezin en wat zij en haar naasten nodig hebben om ‘zo gewoon mogelijk’ te leven. Ze kiest uit het activiteitenaanbod wat haar in deze fase steun geeft. Maar dat niet alleen.
  Wat ze niet noemt, maar graag vermeld ziet: “Jullie vrágen aan de gasten wat de behoefte is en regelen dat. Juist dit maatwerk vind ik zo waardevol. Daardoor voel ik me gezien en gekend bij IntermeZZo.”

  Aan deze podcast werkten mee:
  Interviewer: Marlies Mestrom;
  Technische realisatie: Sparketeers;
  Podcastapparatuur gesponsord door: Omexom.nl;
  Muziek: Harrie Poulssen.

  • 21 min
  Over leven met kanker - Voorzitter aan het woord

  Over leven met kanker - Voorzitter aan het woord

  Pierre Satink is sinds een jaar voorzitter van het bestuur van IntermeZZo. Een vrijwillig bestuur-op-afstand, maar steeds meer dichtbij.
  Hij vertelt waarom hij heeft gekozen voor onze maatschappelijke organisatie, hoe hij werkt vanuit dienend leiderschap. 
  Pierre licht de bestuursvisie toe om samen met team, vrijwilligers en medebestuurders, de groei die IntermeZZo doormaakt vanwege het toenemend aantal mensen met kanker, in goede banen te leiden.
  Een vleugje politiek lardeert de persoonlijke betrokkenheid van Pierre. Luister maar.

  • 25 min
  Over leven met kanker - De STAMPS-app

  Over leven met kanker - De STAMPS-app

  De STAMPS-app, om in één keer je (kanker)verhaal te delen.
  Pien de Ruig had zelf drie keer borst kanker en ontwikkelde samen met dochter Tess van Logtestijn een geweldige app. Zij geloven dat niemand er alleen voor hoeft te staan tijdens intensieve emotionele trajecten, als medische of gezondheidsreizen. 
  “Daarom helpen we mensen in het delen van hun verhaal met vrienden, familie, kennissen en collega’s. Schrijf in de app Stamps in één keer van je af hoe het met je is en houd zo iedereen op de hoogte. Niet een heleboel telefoontjes beantwoorden, mailtjes en app-jes hoeven sturen. Dat maakt het behapbaar voor jezelf, en, door met iedereen hetzelfde verhaal te delen, voorkom je ook spookverhalen.” Pien en Tess vertellen in deze podcast!

  • 26 min
  Over leven met kanker - Prostaatkanker

  Over leven met kanker - Prostaatkanker

  Zacharias Bousema die de ziekte trof, vertelt over de impact op zijn leven en van zijn partner Yvonne. En over de bijeenkomsten van de Prostaatkankerstichting die worden georganiseerd bij IntermeZZo. Herkenning, erkenning en ontmoeting staan centraal.Vier tot vijf keer per jaar ontmoeten mannen elkaar om over hun leven met/na prostaatkanker. De ene keer voor iedereen met/na prostaatkanker, de andere keer voor mannen met uitgezaaide prostaatkanker.Ook is er een bijeenkomst waarbij ook de partners welkom zijn en met elkaar in gesprek gaan.Bij Isala wordt regelmatig een voorlichtingsavond over Prostaatkanker gehouden, waaraan o.a. urologen, oncologen en verpleegkundigen meewerken. Ook dan zijn de Prostaatkankerstichting en IntermeZZo erbij met informatie.Kijk voor data op www.intermezzo-zwolle.nl Aan deze podcast werkten mee:Interviewer: Marlies Mestrom;Technische realisatie: Sparketeers; Podcastapparatuur gesponsord door: Omexom.nl; Muziek: Harrie Poulssen.

  • 28 min
  Overleven met kanker - Gast aan het woord

  Overleven met kanker - Gast aan het woord

  Weten dat je niet meer kunt genezen van kanker, hoe ervaar je het leven dan? Dieneke van Dijk is al langere tijd gast bij IntermeZZo. Zij heeft uitgezaaide darmkanker, er is geen behandeling meer mogelijk. Dieneke geeft ons, heel openhartig, een kijkje in haar leven. Haar verhaal: moedig, positief, ontroerend, indringend, krachtig en ook verdrietig.

  • 38 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
iHeartPodcasts
Peter Attia, MD
Aubrey Gordon & Michael Hobbes
Ten Percent Happier
Dr. Mark Hyman

You Might Also Like