9 episodes

Duhovne in spodbudne vsebine, ki izhajajo pod okriljem Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec - marsikomu bolj poznane pod spletnim imenom Pastir.si.

Prisluhnite.

pastir.si Pastir

  • Religion & Spirituality

Duhovne in spodbudne vsebine, ki izhajajo pod okriljem Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec - marsikomu bolj poznane pod spletnim imenom Pastir.si.

Prisluhnite.

  17. nedelja med letom

  17. nedelja med letom

  Duhovnik Simon Potnik, nagovor 25. 7. 2021
  Svoboda je breme. Neka odločitev pa je težka. Si upaš prositi? Kako močno si upaš prositi? Prosi in vztrajaj, Gospod pa se bo bojeval. Razmisli, kaj prosiš in kakšen je namen tvoje prošnje.
  Najprej kličemo Gospoda, da nam pomaga, ko pa se začne pot osvoboditve, ki traja, obupamo in nam to ni več všeč. Bog nas vabi v svobodo, ki terja odgovornost, ta pa terja odločitev.

  • 8 min
  16. nedelja med letom

  16. nedelja med letom

  Duhovnik Simon Potnik, nagovor 18. 7. 2021
  Zakaj gremo na dopust? Dopust sem začel koristiti, ko nisem več zmogel tempa, sem bil utrujen od obveznosti in so me stvari začele presegati. Manjkala mi je volja, srčnost, navdušenje in strast. Od tod nato stresanje slabe volje in stres. Kot pastir pa tako ne morem delovati, saj so pričakovanja velika.
  Duhovnik ni nekdo, ker je zato primeren, izžreban, ker gara, si je zaslužil …, ampak je poklican in čuti, da je on tisti. Doživel je srečanje z Gospodom, zato se od njega pričakuje, da bo vodil Gospodovo čredo. Maham vam iz RadŽivima in mirno rečem, da imam rad, če tako rečem, ta dopust.

  • 5 min
  15. nedelja med letom

  15. nedelja med letom

  Duhovnik Simon Potnik, nagovor 11. 7. 2021

  Jezus kliče tiste, ki jih sam želi poklicati. Ne kliče jih, ker so mu simpatični in imajo dobra priporočila. V vsakem poklicanem se izraža Njegov hočem. On vse dela po nas. Iz nas, iz mene, iz tebe ne dela specialcev, zvezd, rekorderjev, ampak občestvo, družino, Cerkev …

  Tako se rojeva skupnost znancev, ki postajajo občestvo prijateljev, sester, bratov. Morda pa ravno zato tako nasprotovanje Cerkvi, ker že dva uboga, poklicana v Gospodu, ločita pleve od zrnja ali pa izganjata demone. Ko nas Jezus kliče, on to želi. Ko ti odgovarjaš, tudi želiš?

  • 5 min
  14. nedelja med letom

  14. nedelja med letom

  Duhovnik Simon Potnik, nagovor 4. 7. 2021

  V navidezno t. i. varno krščanstvo nam pomaga nepoznavanje Jezusa, svetnikov, Marije, nauka Cerkve … Raje živimo v zmoti, kakor bi zavzeli stališče, ki bo skoraj gotovo sporno, zaničevano, nazadnjaško – krščansko.

  Z leti smo krščanstvo zamenjali za varnost, jo udomačili in jo naredili pohlevno. Če želimo biti kristjani, moramo nekaj narediti, ne samo sedeti v fotelju … moramo odriniti na odprto (tam se šele dogaja;)). Moramo tvegati. Tvegali bomo začudenje prijateljev, sosedov, sodelavcev, ker izročamo življenje Jezusu.

  Tvegajmo! Ni je hujše nadloge, kakor je neveren oz. vraževeren kristjan.

  • 11 min
  13. nedelja med letom

  13. nedelja med letom

  Duhovnik Simon Potnik, nagovor 27. 6. 2021

  Spomnimo se evangelijske žene, ki že leta boleha in trpi zaradi zdravilcev ter zapravlja čas, a ima upanje. Stiska jo pripelje do Jezusa Kristusa. Vsi kličemo Jezusa, ko smo v stiski. Bog ni naredil smrtnosti, ustvarjen si za večnost. Bog ti želi odpreti srce, um in vero. Še v taki temi lahko najdeš Boga. Sinovi in hčere, ne bojte se, samo verujte!

  Bodi tisti, ki ga Bog ozdravlja. Dotakni se roba njegove obleke. *On pa se bo ustavil pri tebi.* Že zdaj ti daje roko, daje ti samega sebe. Čisto zares.

  • 6 min
  12. nedelja med letom

  12. nedelja med letom

  Duhovnik Simon Potnik, nagovor 20. 6. 2021

  Kdo me uči živeti? Starši, družina, prijatelj, brat duhovnik in čista Božja roka. Kaj pa takrat, ko sem se znašel sredi neurja? Ko se dvigne vihar? Takrat smo prepuščeni sami sebi, ker naš Bog spi, saj smo mi pozabili, da je On z nami.

  Pavel pove, da nas je Božja ljubezen pripeljala do tega, da ne živimo več sebi. Nikoli nismo prepuščeni sami sebi. Z Bogom na krovu je vedno varno, tudi sredi neurja, ko On spi. Bog ne ukazuje samo morju in viharju, ampak tudi tebi, v neurju prestrašen, dobri kristjan.

  • 8 min

Top Podcasts In Religion & Spirituality