68 episodes

Välkommen till Peptalk - en podcast från Pepins om riskkapital och kapitalanskaffningar.

Peptalk Pepins

  • Business

Välkommen till Peptalk - en podcast från Pepins om riskkapital och kapitalanskaffningar.

  Svensk Fastighetsförmedlings ägare låter anställda bli delägare

  Svensk Fastighetsförmedlings ägare låter anställda bli delägare

  Ägaren till Svensk Fastighetsförmedling, Översta Förmedlingsbolaget, gör nu en nyemission på 25 miljoner kronor för att ge alla de 1 200 anställda inom koncernen möjlighet att bli delägare. I det här avsnittet gästar koncernens vd Liza Nyberg och berättar om gruppens engagemang i mäklarkedjan Svensk Fastighetsförmedling, låneförmedlaren Direkto och Hemnet. Hör Liza berätta om varför bolaget nu väljer att strategiskt låta alla medarbetare får chansen att bli delägare och vad det innebär att skapa ett hållbart boendeliv.

  Disclaimer och riskinformation: Den här podden produceras för Pepins och inget av innehållet ska ses som finansiell rådgivning. Investeringar i aktier är förenat med risk som innebär att man kan förlora delar eller hela det investerade kapitalet.

  • 55 min
  SaaS-bolaget Planacy siktar mot att bli världens största minsta företag

  SaaS-bolaget Planacy siktar mot att bli världens största minsta företag

  Inför nyemissionen i Planacy kommer vd Jimmy Stenqvist Evegård till studion för att berätta om bolaget som effektiviserar budget-, prognos- och planeringsprocesser för företag. De startade 2015 och har idag återkommande intäkter (ARR) på 6,1 mkr. Vi djupdyker i försäljningsprocessen och den partnerstrategi som Planacy valt att satsa på. Befintliga aktieägare har tecknat sig för 6,2 miljoner kronor i nyemissionen som ska inbringa ca 10-13 mkr. Hör bolagets vd berätta om ambitionerna och resan framåt med målet om en börsnotering.

  • 57 min
  Oron för corona påverkar bolagen utanför börsen

  Oron för corona påverkar bolagen utanför börsen

  I veckans avsnitt stannar vi upp i den rådande corona-oron och reflekterar över allt som händer. Från veckans nyhetsflöde fastnar vi särskilt för de åtgärder som Nordic Choice Hotels nu tvingas ta till följd av corona-krisen och diskuterar även Kerstin Hessius höjda röst som så framgångsrikt skapat en bättre förståelse för de negativa konsekvenser som nu drabbar både näringslivet och kanske en hel generation. Vi låter Dan rapportera om effekterna för landets entreprenörer och fokuserar särskilt på den stora frågan om att säkerställa likviditet. Vilka typer av kapitalanskaffningar är aktuella just nu och vilken skillnad är det egentligen på offensiva och defensiva nyemissioner? Philip berättar om hur det rådande klimatet påverkat den onoterade aktiehandeln och de aktuella kapitalanskaffningarna i Spektrum och Dynamic Code.

  • 58 min
  Björn Ferry om skog som den häftigaste investeringen

  Björn Ferry om skog som den häftigaste investeringen

  I veckans fullmatade avsnitt förvandlas poddstudion till en vinterstudio. Vi ringer upp Spektrum och ställer några snabba frågor till grundaren Andras Nilemo och skidlegendaren Ingemar Stenmark. Bolaget är just nu aktuella med en emission via Pepins, med teckningsperiod som pågår till torsdagen den 19 mars och inte onsdagen den 18 som vi säger i podden. Vi får även besök av OS-guldmedaljören och investeraren Björn Ferry. Vi pratar om skog som investeringsslag men också om vad Björn Ferry ser i Tesla, Lundberg och SCA. Under samtalet pratar Philip och Dan med Björn om framtiden,hållbarhet och likheterna mellan att vara elitidrottare och investerare.

  • 51 min
  “Vi blev mer pitchade på av investerare än vad vi pitchade” (med Gustav Lundberg Toresson)

  “Vi blev mer pitchade på av investerare än vad vi pitchade” (med Gustav Lundberg Toresson)

  I veckans avsnitt av Peptalk träffar vi entreprenören och grundaren av bolaget Memmo, Gustav Lundberg Toresson. I studion berättar Gustav mer om om hur de på bara några månader tagit bolaget från att vara nystartat till att ha tagit in 20 mkr i riskkapital, byggt ett team på 25 personer och fått in över 500 kändisar till plattformen där du kan köpa kändishälsningar. Gustav ger oss en inblick i hur kapitalanskaffningsprocessen såg ut, värdet av relationer och hur du hamnar i ett läge där du har fler investerare som pitchar på dig än antalet pitchar du håller mot investerare.

  • 45 min
  Du säljer inte när du vill sälja, du säljer när någon vill köpa (med Lars Lindgren)

  Du säljer inte när du vill sälja, du säljer när någon vill köpa (med Lars Lindgren)

  Peptalk gästas av denna vecka av ängelinvesteraren Lars Lindgren. Vi pratar om riskkapitalets framväxt i Sverige och vilken roll Lars spelat som grundare av Svenska riskkapitalföreningen (SVCA). Lars berättar att en av de första svenska riskkapitalfonderna startade med åtta miljoner i eget kapital och att det var en investering inom torvbrytning som fick uppmärksamheten. Från torvbrytning till megarundor och fokus på SaaS-bolag, marknaden för riskkapital förändras och i det här avsnittet får du många roliga insikter i hur branschen förändrats över tid. Lars berättar också om vad han letar efter när han investerar, hur hans egen portfölj ser ut och om hur det var att starta riskkapitalresan utan de tre viktigaste ingredienserna; kapital, kunskap och kontakter. Trevlig lyssning!

  • 51 min

Top Podcasts In Business

Listeners Also Subscribed To