30 episodes

Als podcast manager wil ik je motiveren, inspireren en informeren, wat je allemaal kunt doen met je podcast. Zo hoop ik je te inspireren en motiveren om niet met je eigen podcast te stoppen en door te gaan. En misschien ook wel echt te zorgen dat je podcast nog beter wordt en dé marketingtool wordt voor jouw onderneming!Elke vrijdag proberen te doen in mijn podcast 'Podcast boost'. Dus tune elke vrijdag in om geboost te worden voor je eigen podcast!

Podcast Boost Kisha Canwood

  • Business

Als podcast manager wil ik je motiveren, inspireren en informeren, wat je allemaal kunt doen met je podcast. Zo hoop ik je te inspireren en motiveren om niet met je eigen podcast te stoppen en door te gaan. En misschien ook wel echt te zorgen dat je podcast nog beter wordt en dé marketingtool wordt voor jouw onderneming!Elke vrijdag proberen te doen in mijn podcast 'Podcast boost'. Dus tune elke vrijdag in om geboost te worden voor je eigen podcast!

  De kracht van SEO in podcasts, Manouk deelt tips voor content optimalisatie

  De kracht van SEO in podcasts, Manouk deelt tips voor content optimalisatie

  Hey daar! Ik kan niet wachten om deze aflevering van Podcast Boost met jullie te delen, want we hebben een geweldige gast, namelijk Manouk een SEO expert van Sekoia agency! Samen duiken we in SEO voor je podcast en haar podcastavonturen. Manouk deelt haar briljante inzichten over het gebruik van SEO in podcasts, het belang van gerichte communicatie, en hoe ze podcasts transformeert naar krachtige SEO-blogs. Oh, en we hebben ook een levendige discussie over de trend van audioversies voor blogs. Onze conversatie zit boordevol handige tips en originele inzichten, perfect voor podcasters en ondernemers die hun SEO-spel willen versterken. Dus gooi die oortjes in en laten we erin duiken!
  Dit wordt sowieso besproken in deze aflevering:
  00:00 Podcast en SEO, eigenlijk best wel hetzelfde.
  04:45 Focus op specifieke niche voor sneller succes.
  07:22 Zoeken van breed naar specifiek, overeenkomst met SEO.
  13:10 Strijd met schrijven, alternatieve content-kansen benutten.
  15:13 Content verspreiden over niche kanalen loont.
  17:09 Podcast manager in Nederland, focus op doelgroep.
  23:34 Podcast strategie versterkt door SEO-focus.
  26:58 Selecteer podcast op onderwerp en actualiteit.
  30:27 Gebruik podcast content voor SEO op website.Leer Manouk beter kennen:
  Manouk is SEO content marketing agency voor bewuste merken in haar bedrijf Sekoia agency. Daarbij helpt ze freelancers en gevestigde merken met het vergroten van hun bereik en omzet door middel van strategische SEO content marketing. Heb jij hulp nodig met je SEO content marketing, dan is she your girl. Stuur haar gerust een bericht via de DM als je SEO hulp nodig hebt. Of beluister haar podcast om meer te leren over SEO
  En heb je hulp nodig met je podcast, stuur me gerust een DM via Instagram of stuur me een bericht via de website.

  • 29 min
  Verbeter je podcast SEO met tools zoals Cast Magic en Podnotes voor contentgeneratie

  Verbeter je podcast SEO met tools zoals Cast Magic en Podnotes voor contentgeneratie

  Hallo en welkom bij Podcast Boost! In deze aflevering bespreken we verschillende tools die je kunnen helpen bij het optimaliseren van de zoekresultaten voor je podcast. We duiken in tools zoals Ausha, Uber Suggest, Cast Magic en Podnotes die allemaal unieke manieren bieden om je podcast te verbeteren en te laten groeien. Ik deel mijn ervaringen en tips over hoe deze tools je kunnen helpen bij het vinden van de juiste keywords, het genereren van geschreven tekst uit gesproken audio, en het maken van social media content. Ontdek welke tool het beste bij jou en je podcast past en leer hoe je je podcast zo effectief mogelijk kunt optimaliseren. Veel plezier met luisteren en veel succes met het verbeteren van je podcast! Tot de volgende keer!00:00 Uber Suggest: een handige tool voor keyword-onderzoek.05:06 Podnotes biedt Magic Chat GPT voor podcasts aan.08:54 Riverside verbetert podcastkwaliteit en maakt transcripten.Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij je podcast vraag dan nu mijn podcast bundel toolkit aan. Deze bundel zit vol waardevolle templates die het podcasten voor jou makkelijker en sneller gaat maken. Stuur me een DM of mail en ik stuur je hem zo snel mogelijk toe.Heb je nog vragen? Stuur me gerust een DM via Instagram of stuur me een bericht via de website.Hier de beloofde links naar de verschillende tools:- Cast Magic- Podnotes- Uber Suggest- Ausha- Riverside

  • 11 min
  Waarom is een podcastwebsite zo cruciaal voor de vindbaarheid en groei van je podcast?

  Waarom is een podcastwebsite zo cruciaal voor de vindbaarheid en groei van je podcast?

  Hoi allemaal! Vandaag duiken we in de wereld van podcastwebsites in een nieuwe aflevering van Podcast Boost. Ik deel mijn inzicht over waarom het hebben van een podcast website zo waardevol is voor elke podcaster daarbuiten. Ik leg uit waarom een podcast website essentieel is voor de vindbaarheid van je podcast op Google en de voordelen van het optimaliseren van je website voor zoekmachines.
  Ik bespreek ook hoe je jouw podcastafleveringen kunt koppelen aan je eigen website en waarom dit een slimme zet kan zijn voor jouw podcaststrategie. Dus, ga er lekker voor zitten, luister mee en ontdek waarom een podcast website een slimme zet kan zijn voor het succes van jouw podcast. Veel plezier met luisteren!
   
  00:00 Website in je huisstijl met Springcast.
  06:14 Zorg voor je podcast op je website met een player.
  07:22 Koop een podcast website voor voordelen.

  Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij je podcast vraag dan nu mijn podcast bundel toolkit aan. Deze bundel zit vol waardevolle templates die het podcasten voor jou makkelijker en sneller gaat maken. Wil je gratis de bundel toolkit aanvragen? Stuur me dan een DM.
   
  Heb je nog vragen? Stuur me gerust een DM via Instagram of stuur me een bericht via de website.

  En natuurlijk nog de beloofde link naar Cast Magic.

  • 9 min
  Verbeter je podcastvindbaarheid met SEO

  Verbeter je podcastvindbaarheid met SEO

  Hey daar, in deze aflevering van Podcast Boost ga ik het hebben over een superbelangrijk onderwerp: SEO voor podcasts! Ik deel waardevolle inzichten over het gebruik van de juiste keywords in je podcasttitel, het optimaliseren van podcastbeschrijvingen en show notes, en waarom het zo belangrijk is om consistent te blijven met het publiceren van afleveringen. Dus als je benieuwd bent hoe je jouw podcast kunt laten opvallen en vindbaar kunt maken voor een groter publiek, dan zit je hier helemaal goed! Blijf luisteren voor leuke en praktische tips om jouw podcast naar een hoger niveau te tillen. Dit wordt leuk!  Dit bespreek ik sowieso:  00:00 Optimaliseer je podcasttitel met relevante zoekwoorden.
  03:39 Zoek podcasts met relevante titels voor SEO.
  07:22 Zorg voor vindbare afbeeldingen door goede beschrijvingen.
  Denk jij al een tijdje over je eigen podcast, dan heb ik iets leuks voor jou, namelijk mijn gratis podcast lanceringschecklist! Na het downloaden van deze checklist, heb je een start gemaakt naar jouw podcastdromen. Klik hier en je kan het downloaden.

  • 9 min
  Podcasting als langetermijnmarketing: Uitdagingen, acties en persoonlijke benaderingen met marketing expert Eefje

  Podcasting als langetermijnmarketing: Uitdagingen, acties en persoonlijke benaderingen met marketing expert Eefje

  Hey daar, welkom bij een gloednieuwe aflevering van Podcast Boost! Vandaag heb ik Eefje, een fantastische marketingexpert, te gast. Samen duiken we in de wereld van podcasting als marketingtool en delen we alles wat je moet weten. Eefje vertelt over haar beslissing om te starten met podcasten, hoe ze haar podcast promoot en welke strategie ze hanteert. Ze legt ook uit hoe ze onderwerpen bedenkt en waarom ze persoonlijke connectie en verdieping in haar podcasts zo belangrijk vindt. Ben je klaar voor een dosis inspiratie en praktische tips? Luister dan snel naar mijn gesprek met Eefje en ontdek hoe je podcasting kunt laten bruisen in jouw marketingstrategie!
  Dit krijg je sowieso te horen:
  00:00 Podcast voor persoonlijke en tijdloze content.
  04:53 Het starten van podcasts met minimale middelen.
  10:10 Houd de drempel laag voor content.
  11:50 Schrijf verhalen en wees persoonlijk.
  16:14 Podcast strategie: persoonlijkheid, verdieping, markttrends, promotie.
  18:56 Podcast makkelijker dan LinkedIn, groeikansen in Nederland.Wil je Eefje beter leren kennen?Eefje adviseert haar klanten altijd om een combinatie te maken van korte- en langetermijnmarketing. Korte termijnmarketing, zoals social media, zorgt ervoor dat content maar kort zichtbaar is. Daarom is het intensief om te maken, maar het is snel weg. Daarom wil je mensen door kunnen sturen naar langetermijn content, zoals een podcast. Stuur haar een DM via: https://www.instagram.com/eefjewensing.nl/Of luister naar haar podcast
  ___________________________________________
  Denk jij al een tijdje over je eigen podcast, dan heb ik iets leuks voor jou, namelijk mijn gratis podcast lanceringschecklist! Na het downloaden van deze checklist, heb je een start gemaakt naar jouw podcastdromen. Klik hier en je kan het downloaden.  Heb je nog vragen? Stuur me gerust een DM via Instagram of stuur me een bericht via de website.

  • 20 min
  Cover Art: Waarom visuele beelden cruciaal zijn voor je podcast

  Cover Art: Waarom visuele beelden cruciaal zijn voor je podcast

  Welkom bij een nieuwe aflevering van Podcast Boost! In deze aflevering zal ik het hebben over het belang van visuele elementen voor je podcast. Ik zal bespreken waar je op moet letten bij het maken van je coverart. Welke kleuren en stijl passend zijn bij jouw persoonlijkheid en branding, en hoe dit alles overeen moet komen met de boodschap van je podcast. Ik deel mijn eigen ervaringen en lessen die ik heb geleerd bij het samenstellen van de visuele aspecten van een podcast en geef advies voor het creëren van een coverart die de juiste uitstraling heeft. Dus blijf luisteren en ontdek waar je op moet letten voor je visuals in deze aflevering van Podcast Boost!  00:00 Visueel beeld voor je podcast
  04:09 Overzien van podcastplanning en klanttevredenheid belangrijk
  07:36 Gebruik branding die bij je past
  09:53 Visuele uitstraling


  Denk jij al een tijdje over je eigen podcast, dan heb ik iets leuks voor jou, namelijk mijn gratis podcast lanceringschecklist! Na het downloaden van deze checklist, heb je een start gemaakt naar jouw podcastdromen. Klik hier en je kan het downloaden.  Heb je nog vragen? Stuur me gerust een DM via Instagram of stuur me een bericht via de website.

  • 10 min

Top Podcasts In Business

PBD Podcast
PBD Podcast
Money Rehab with Nicole Lapin
Money News Network
REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0
The Money Mondays
Dan Fleyshman
Young and Profiting with Hala Taha
Hala Taha | YAP Media Network
Habits and Hustle
Jen Cohen and Habit Nest