28 episodes

Sofie en Luck gaan op zoek naar Geluk.

Podvol Geluk Sofie en Luck

  • Science

Sofie en Luck gaan op zoek naar Geluk.

  S3A00 Aankondiging

  S3A00 Aankondiging

  What's new in season 3.

  • 3 min
  S2A13 Inge Vervotte

  S2A13 Inge Vervotte

  De seizoensfinale van PODVOL GELUK (s2) brengt ex-politica Inge Vervotte voor onze micro. Ze vertelt ons hoe ze de oversteek van haar ministerpost naar de zorgsector zo bewust kon maken en hoe dit haar geluk heeft beïnvloed. Haar leven kende een aantal onverwachte wendingen, maar Inge geeft inkijk in hoe je keuzes kan beminnen en hoe commitment een drijvende kracht kan zijn. Hoe nabijheid een houvast kan zijn in tijden van rouw en hoe je perfectie best ombuigt in subtiliteit. Ze getuigt over haar ervaringen hoe je zingeving kan toevoegen aan een prestatie-gerichte economie en geeft je nog belangrijke tips mee om leermomenten te koesteren en doelen in het leven te stellen. Laat je inspireren door haar meeslepende wijsheid en haast poëtische visie op het leven.

  • 41 min
  S2A12 Sophia Govaerts

  S2A12 Sophia Govaerts

  Leven vanuit Intuïtie én in volle overgave, kan dat? Wat betekent vrijheid? Hoe ziet een uniek levenspad eruit? Hoe ga je met moeilijke keuzes om? Op welke manier maken we de beste keuze? Sophia Govaerts leeft zo'n leven in vrijheid, volgt dagdagelijks de signalen en noemt zichzelf een vredesstrijdster. Ze legt ons met hand en tand uit hoe zij een intuïtief leven ziet.

  • 38 min
  S2A11 Geluk Vandaag Q&A

  S2A11 Geluk Vandaag Q&A

  Geluk is vast en zeker een werkwoord, daarover zijn onze gasten Gina, Isabelle, Esther en Laurenz het absoluut eens. In deze aflevering heeft het aanwezige publiek het voor het zeggen wat de inhoud betreft.

  • 35 min
  S2A10 Geluk vandaag

  S2A10 Geluk vandaag

  Wat hebben onze 4 eerste gasten tijdens ons live event gemeen? Dat Geluk een werkwoord is. Acceptatie, werken aan mentale fitheid, vertrouwen op je intuïtie en leren mindfull te zijn. Elk vanuit zijn eigen invalshoek. Deze aflevering zit vol aanknopingspunten en denkoefeningen die jou als luisteraar zeker op weg zullen helpen in jouw puzzel naar geluk.

  • 47 min
  S2A09 Pieter Verelst

  S2A09 Pieter Verelst

  In welke mate spelen Braziliaanse krokodillen, reuzegrote kakkerlakken, een orkaan en onbekende emoties een rol in het Geluk van comedian Pieter Verelst? Hoe spelen onze hersenen in een vreemde situatie spelletjes met ons? Geeft een doel (of meerdere doelen) in het leven rust of stress? Je krijgt aan antwoord in deze aflevering met de voormalige winnaar van het prestigieuze Cameretten Festival.

  • 40 min

Top Podcasts In Science

Hidden Brain
Alie Ward
Sam Harris
Bloomberg
Neil deGrasse Tyson
NPR

You Might Also Like