42 episodes

Sofie en Luck gaan op zoek naar Geluk.

Podvol Geluk Sofie en Luck

  • Science

Sofie en Luck gaan op zoek naar Geluk.

  S3A14 Afscheid

  S3A14 Afscheid

  Sofie kondigt belangrijk nieuws aan. 

  • 18 min
  S3A13 Ivonne Albrecht

  S3A13 Ivonne Albrecht

  Ivonne Albrecht heeft een bloeiende Taoïstische praktijk. Zij praat vol passie over wat deze volkswijsheid voor een zoekend persoon kan betekenen. Is Taoïsme is een compleet pakket dat op verschillende vlakken doorwerkt? Wat heeft de term 'tweelingsziel' met Ivonne's praktijk te maken?  

  • 28 min
  S3A12 Tine Hens

  S3A12 Tine Hens

  Sofie woonde een lezing van Tine Hens bij, ze geraakte van de lezing onder de indruk en werd er instant gelukkig van. Het ging over biodiversiteit en voornamelijk over de liefde versus de natuur en onze planeet. Redenen genoeg voor Sofie om Tine Hens uit te nodigen voor een liefdevolle aflevering. 

  • 35 min
  S3A11 Els Carens

  S3A11 Els Carens

  Wat is astrologie? In welke mate kan dit tot jouw geluk bijdragen? Huizen, tekens, planeten... begrijpe wie begrijpe kan. Astrologe Carens legt ons uit hoe we een radix kunnen gebruiken in onze persoonlijke evolutie. Als we daarbij nog extra hemelkaarten zoals een solar, een composiet en een combine toevoegen, zijn we helemaal het noorden kwijt. Tenzij het over de noordelijke maansknoop gaat want die representeert dan weer het persoonlijke zielenpad. Om nog maar te zwijgen van een al dan niet gekraakte Pluto.

  • 38 min
  S3A10 Maite Goossens

  S3A10 Maite Goossens

  Wakker worden als een vreemde in jouw eigen kamer. Dat overkwam de goedlachse Maite Goossens. Ze vertelt over haar jarenlange zoektocht naar “wat is er mis met mij?”, waarin ze oplossingen zoekt voor haar jarenlange angstmechanismen. Deze vrolijke persoonlijkheid is zoveel meer dan een radiostem en podcastmaker. Ze is een kwetsbare en authentieke grootheid in het opengooien van taboes en schone schijn. Ze leert ons over derealisatie en depersonalisatie en de psychologische hulpbronnen die haar terug hielpen overeind komen. Luck en Sofie praten met haar en ontdekken gaandeweg wat de signalen en mogelijke oplossingen zijn.

  • 46 min
  S3A09 Wim Oosterlink

  S3A09 Wim Oosterlink

  Een brok energie in onze Podvol Geluk-studio! Wim is radiomaker, podcastmaker, taalliefhebber en vader van 2 kinderen. Hij legt uit hoe een gezonde dosis egoïsme nodig is om je eigen pad te bedenken.

  • 49 min

Top Podcasts In Science

Hidden Brain
Hidden Brain, Shankar Vedantam
Something You Should Know
Mike Carruthers | OmniCast Media | Cumulus Podcast Network
Radiolab
WNYC Studios
Reinvent Yourself with Dr. Tara
Dr. Tara Swart Bieber
Ologies with Alie Ward
Alie Ward
StarTalk Radio
Neil deGrasse Tyson