25 episodes

Podcast o običnim ljudima s neobičnim pričama. Oni su baš poput vas, idu u školu, bave se sportom, rade, posvećeni su obitelji i prijateljima, imaju hobije, nemaju puno vremena… Međusobno se razlikuju, no jedno ih povezuje: oni čitaju i čitanje im je važno. Imaju tisuće različitih razloga za čitanje. Svaki je duboko intiman i jednako vrijedan i spremni su ih podijeliti s vama.

Premalo čitam Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica

  • Arts

Podcast o običnim ljudima s neobičnim pričama. Oni su baš poput vas, idu u školu, bave se sportom, rade, posvećeni su obitelji i prijateljima, imaju hobije, nemaju puno vremena… Međusobno se razlikuju, no jedno ih povezuje: oni čitaju i čitanje im je važno. Imaju tisuće različitih razloga za čitanje. Svaki je duboko intiman i jednako vrijedan i spremni su ih podijeliti s vama.

  S03E03 - gošća Dinka Juričić

  S03E03 - gošća Dinka Juričić

  "Ja sam sakupljačica zrnaca radosti".
  Ovo su riječi naše gošće u novoj epizodi podcasta Premalo čitam.
  Gošća ove epizode je Dinka Juričić, savjetnica za cjeloživotno obrazovanje i urednica u Školskoj knjizi, autorica brojih predavanja i radionica o motiviranju i komunikacijskim vještinama, danas umirovljenica koja živi uzbudljivim životom u Šarengradu, malom mjestu u Srijemu na obali Dunava.
  Intervju s Dinkom je baš onakav kakav biste očekivali - pozitivan, topao, pun malih i velikih životnih mudrosti koje diskretno proviruju iz svake rečenice. Dinku ne treba pitati je li promjena (a promjena je tema ove sezone podcasta) nešto pozitivno - iz svega što govori i nesebično dijeli jasno je da u uživa u promjeni koju je sama stvorila dolaskom u Šarengrad.
  Kako je sama pokrenula promjene u svom životu i kako je ta hrabrost promijenila nju - ne propustite saznati u novoj epizodi podcasta Premalo čitam!

  • 1 hr 7 min
  S03E02 - gošća Melina Marelja

  S03E02 - gošća Melina Marelja

  Melina Marelja nikad nije planirala život u Koprivnici, ali kad su se oklonosti neočekivano posložile, spremno je skočila u tu promjenu.
  Kao modna dizajnerica promišlja o svim lošim stranama tekstilne industrije koja je jedan od najvećih svjetskih zagađivača okoliša, a kao obrtnica svoje poslovanje temelji na svijesti o potrebi za promjenom, radi s ekološki prihvatljivim materijalima i pridonosi nužnom podučavanju potrošača o slow fashionu.
  Melina trenutno živi jednu od svojih najvećih promjena - gradnju montažne kuće od blokova slame, izrađenu većinom od biorazgradivih materijala, jednu od prvih modernih kuća ove vrste u Hrvatskoj. U novoj epizodi podcasta Premalo čitam Melina otkriva kako je izgledao proces od ideje do izgradnje, što je sve novo (ili staro!) u ovakvoj kući, koliko se ova gradnja razlikuje od klasične , zašto su te novosti dobre i za ljude i za okoliš i pred kakvim su se sve izazovima ona i suprug našli kad su zakoračili u ovu promjenu.

  • 1 hr 8 min
  S03E01 – gošća Aleksandra Šutalo

  S03E01 – gošća Aleksandra Šutalo

  Treću sezonu podcasta Premalo čitam otvara Aleksandra Šutalo, ravnateljica Gradske knjižnice Požega.
  U trećoj sezoni razgovaramo o promjeni. Gradska knjižnica Požega jedna je od najmodernijih hrvatskih knjižnica, a za njenu modernizaciju zaslužna je upravo promjena i ljudi koju su je proveli!
  Dograđena i adaptirana zgrada Gradske knjižnice Požega otvorena je 2021. godine, čemu su prethodili dugotrajni radovi i promjena koncepta poslovanja kako bi se knjižnica približila potrebama zajednice i korisnika. Promjene u prostoru slijedile su i brojne promjene u načinu rada i pristupa korisnicima te kompletno rebrendiranje, u skladu sa suvremenim svjetskim knjižničarskim trendovima.
  Aleksandra Šutalo govorila je upravo o promjenama kroz koje knjižnice 21. stoljeća prolaze i nužno moraju prolaziti kako bi ostale relevantne, kao i o promjenama koje su napravljene u požeškoj knjižnici, a koje su rezultirale povećanjem broja korisnika, zadovoljnijim korisnicima i djelatnicima. Koprivničku knjižnicu čeka sličan put – poslušajte intervju i saznajte kako će on izgledati!

  • 1 hr 28 min
  S02E10 – gošće Valentina Čadavec i Valentina Tomiša Granđa

  S02E10 – gošće Valentina Čadavec i Valentina Tomiša Granđa

  Valentina Čadavec i Valentina Tomiša Granđa svoj profesionalni život posvetile su radu s osobama starije dobi. Obje su socijalne radnice, Valentina Čadavec predsjednica je Kluba Mariška iz Koprivnice, a Valentina Tomiša Granđa zaposlena je u Domu za starije i nemoćne Koprivnica.
  U posljednjoj epizodi druge sezone podcasta obje s puno topline, iz vlastite perspektive i podržane dugogodišnjim iskustvom, govore o starenju.
  Kako se nositi sa starošću? Koji problemi pogađaju stariju populaciju? Koja je mjera prilagodbe na starenje i koliko je važna podrška zajednice? S kojim se izazovima u području mentalnog zdravlja nose starije osobe i koje bolesti najviše narušavaju njihovo mentalno zdravlje?
  Intervju o starenju pun je veselja i radosti življenja – poslušajte dvije Valentine u novoj epizodi podcasta Premalo čitam!
   

  • 1 hr 5 min
  S02E09 – gost Aleksandar Stanković

  S02E09 – gost Aleksandar Stanković

  Polako smo došli do predzadnje epizode druge sezone podcasta koja je posvećena mentalnom zdravlju. Ovaj put ugostili smo Aleksandra Stankovića, poznatog televizijskog voditelja, pisca,  putopisca i autora knjige “Depra”.
  Kao i u svojoj knjizi, u ovom intervjuu Aleksandar Stanković vrlo otvoreno dijeli svoje iskustvo borbe s depresijom. Kako je sve počelo, u čemu ga je bolest najviše paralizirala i gdje nalazi podršku, saznajte u novoj epizodi podcasta “Premalo čitam”.
   
   

  • 34 min
  S02E08 – gošća Maja Holek

  S02E08 – gošća Maja Holek

  U novoj epizodi otvorili smo i novu temu – razgovaramo o mentalnom zdravlju i izazovima s kojima žive roditelji djece s teškoćama i roditelji bolesne djece, a gošća nam je Maja Holek, majka jedne posebne djevojčice.
  Kako biti dobar roditelj djevojčici s teškoćama i njenom bratu, kako se posvetiti bolesnom i zdravom djetetu, a da oboje dobiju jednako pažnje? Kako biti dobar partnerski i obiteljski tim kako bi sve funkcioniralo? Kako brinuti o sebi u ovoj posebnoj obiteljskoj situaciji? S puno ljubavi ali i vrlo realno Maja dijeli svoja iskustva, ističe važnost podrške, otkriva gdje nalazi podršku za sebe te kakvu budućnost želi svojoj djeci.
  Što možemo naučiti iz ovakvih izazova saznajte u novoj epizodi podcaste Premalo čitam.

  • 52 min

Top Podcasts In Arts

Fresh Air
NPR
The Moth
The Moth
99% Invisible
Roman Mars
The Jimmy Dore Show
Jimmy Dore
The Magnus Archives
Rusty Quill
Walk-In Talk Podcast
Carl Fiadini