17 episodes

Za voditelje prihodnosti, ki želijo ustvariti izjemne dosežke z motiviranimi, zavzetimi in pogumnimi zaposlenimi.

(R)Evolucija vodenja Branko Žunec

  • Business

Za voditelje prihodnosti, ki želijo ustvariti izjemne dosežke z motiviranimi, zavzetimi in pogumnimi zaposlenimi.

  Kaj ima I.K.E.A. opravka z odličnim vodenjem

  Kaj ima I.K.E.A. opravka z odličnim vodenjem

  V ozadju imena znane blagovne znamke se skrivajo 4 dragocene zadeve, ki odločajo o uspešnosti vsakega vodje in njegove ekipe. V tej epizodi boste spoznali, kako Interes, Komunikacija, Empatija in Ambicija odločajo o tem, kako boste v letu 2022 in naprej uspešni pri doseganju zastavljenih ciljev in ohranjanju zavzetosti sodelavcev. 

  Priporočam vam, da za vsakega od štirih kriterijev ocenite na lestvici od 1 do 10, da odkrijete tisto področje, ki ponuja največ priložnosti za napredek. To lahko storite sami ali skupaj z ekipo. V vsakem primeru vam privoščim, da na vsakem od štirih področij napredujete in postanete izjemni vodja. 

  Če še niste uspeli, si priskrbite svoj izvod knjige Revolucija vodenja, da boste v vlogi vodje veliko bolj uživali in se lažje prilagodili novim razmeram. Novi časi narekujejo nove vodstvene pristope. Za lepšo prihodnost so ključni prav vodje. Zato vam privoščim, da naredite korak naprej v vodenju, mi pa se slišimo v naslednji epizodi.  

  • 10 min
  "Ni ljudi" - kaj pa sedaj?

  "Ni ljudi" - kaj pa sedaj?

  Se tudi vi soočate s situacijo, da ne dobite dovolj kvalitetnih zaposlenih ali da sploh "ni ljudi" na trgu dela? Res je, da se soočamo s pomanjkanjem delovne sile, a to še ne pomeni, da ne moremo narediti ničesar. Preverite, koliko potnciala obstoječih sodelavcev izkoriščate? Kako razvijate njihove talente in se jim posvečate, da dobite najboljše od njih?

  V tokratni epizodi vam razkrijem 3 metode, ki jih lahko uporabite, da čim bolje izkoristite ljudi, ki jih imate - in prepričan sem, da jih ne boste potrebovali toliko, kot mogoče ocenjujete sedaj. Kot boste izvedeli v epizodi, večina podjetij izkorišča 40-50 odstotkov potenciala svojih zaposlenih in tudi, kako ta odstotek izboljšati. Prepričan sem, da bo ta epizoda ena najbolj "donosnih" za vas.

  Privoščim vam, da v prihajajočem letu pridobite prave ljudi v vašo ekipo. Predvsem pa želim, da naredite napredek v vodenju in da boste izjemno ponosni nase v vlogi vodje. 

  • 11 min
  Vodstvena past #6 = Ni časa za ukvarjanje z ljudmi

  Vodstvena past #6 = Ni časa za ukvarjanje z ljudmi

  Ta past je ena od največjih izzivov vsakega vodje v sodobnem okolju. Večini namreč redno zmanjkuje časa, da bi se ukvarjali s sodelavci (čeprav se zavedajo pomena le-tega). V tej epizodi vam ponujam konkretne primere in prijeme, da boste NAŠLI čas za vodenje, si REZERVIRALI čas za sodelavce in DVIGNILI motivacijo in zavzetost sodelavcev ter okrepili tudi svojo ENERGIJO. 
  Vodenje je dejansko proces obojestranske motivacije in če vam zmanjka energije za vodenje sodelavcev, je tudi sami nimate dovolj za vse izzive, ki jih imate pred seboj. Sprejmite vodenje kot vaše poslanstvo, vašo vsakodnevno prioriteto in poskrbite za vaše sodelavce. Ko vi poskrbite za sodelavce, oni poskrbijo za delo. Odločite se in naredite korak naprej v vodenju. Saj veste, napredek je pomembnejši od perfekcije.  

  • 8 min
  Vodstvena past #5 = Gledam skozi prste zaradi preteklih zaslug

  Vodstvena past #5 = Gledam skozi prste zaradi preteklih zaslug

  V novi epizodi boste spoznali še eno od vodstevnih pasti - gre za skušnjavo vodij, ki imajo v svoji ekipi sodelavce, ki so naredili veliko koristnega za podjetje v preteklih letih in jim vodja dovoli, da naredijo delo malce slabše od pričakovanega oziroma jim prevečkrat pogleda skozi prste. Takšno početje se zdi na prvi pogled upravičeno in načeloma "nič slabega za podjetje, delavca in vodjo". A posledice te "socialne pasti" so lahko precej neugodne in se lahko v najslabšem primeru končajo tudi z odpovedjo sodelavcu ali celo vodji. Zato se ji posvetite in ukrepajte pravočasno.   

  Kako prepoznati past, se ji v prihodnje izogniti in postati še boljši vodja - vse to imate nazorno in jasno predstavljeno. Sedaj je samo na vas, da se odločite in z novo pridobljenimi vodstvenimi znanji naredite korak naprej v svojem vodenju. Delite to epizodo z vašimi kolegi vodji, za katere veste, da jim bo vsebina olajšala vodenje in si naberite nekaj točk bonusa zase.

  • 10 min
  Vodstvena past #4 - Preveč se ukvarjam s slabšimi delavci

  Vodstvena past #4 - Preveč se ukvarjam s slabšimi delavci

  Vse preveč vodij vse preveč časa in energije posveča tistim sodelavcem, ki prispevajo najmanj k skupnim rezultatom. S tistimi, ki so najboljši, pa se niti ni potrebno ukvarjati, saj so itak "super". Je kaj narobe s temi vodji? Niti ne, ker je to običajna praksa. Večinoma so to počeli (in nekateri to še počnejo, vendar bistveno manj) učitelji v osnovnih šolah - največ časa so se ukvarjali z učenci s težavami, tiste, ki so bili odlični, pa so pustili bolj ali manj pri miru. kaj se zaradi tega v podjetjih dogaja? Kvaliteta dela se ne izboljšuje, vodja je vedno bolj izčrpan in najslabši scenarij je, da se najboljši sodelavci v ekipi tega naveličajo in gredo drugam. Kaj narediti?
  V epizodi boste izvedeli, kako se iz te pasti izvleči in tudi, kako se ji v prihodnje izogniti. 
  Odločite se in naredite korak naprej v vodenju.

  • 6 min
  Vodstvena past #3 - Samo zato, ker sem vodja, pomeni, da vem vse

  Vodstvena past #3 - Samo zato, ker sem vodja, pomeni, da vem vse

  Nadaljujemo s pastmi vodenja...in kako se jim izogniti. 
  Dejstvo, da je nekdo postal šef, delavci pogosto zamenjujejo s tem, da ima odgovore na vsa vprašanja in težave. Zato za prav vsako stvar sprašujejo vodjo in mu jemljejo dragoceni čas in energijo. Se tudi vam to dogaja?
  V podcastu boste spoznali, kako se v to past ujamete in kako se tudi izvlečete ter v prihodnosti izognete. 
  Naučite sodelavce, da se zanesejo nase in da pri delu razmišljajo. Če so preveč odvisni od vas - kaj se zgodi, ko ne morejo do vas?
  Potrudite se in naredite korak naprej v vodenju. 
  Še več konkretnih navodil in prijemov, kako se izvleči iz te in ostalih vodstvenih pasti, pa v moj novi knjigi (R)Evolucija vodenja.

  • 7 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
BiggerPockets
Andy Frisella #100to0
NPR
NPR
Jocko DEFCOR Network

You Might Also Like

RTVSLO – Prvi
Marko Roblek