21 episodes

Za voditelje prihodnosti, ki želijo ustvariti izjemne dosežke z motiviranimi, zavzetimi in pogumnimi zaposlenimi.

(R)Evolucija vodenja Branko Žunec

  • Business

Za voditelje prihodnosti, ki želijo ustvariti izjemne dosežke z motiviranimi, zavzetimi in pogumnimi zaposlenimi.

  Menedžer ali Leader - kateri je boljši za vodenje v novih časih

  Menedžer ali Leader - kateri je boljši za vodenje v novih časih

  Večna dilema se prenaša tudi v nove čase: "Kaj je bolje, da smo menedžer ali leader" in kako seveda ujeti pravo kombinacijo obeh stilov vodenja. V podcastu boste dobili enostavno in konkretno informacijo, kako se lotite vodenja v novih časih in kako "dozirate" pravo mero menedžerja in pravo mero leaderja. Seveda je ključno, da smo najprej menedžerji in šele nato leaderji in ne obratno.

  • 6 min
  Kako zmotivirati nezainteresiranega sodelavca

  Kako zmotivirati nezainteresiranega sodelavca

  Dejstvo je, da ne zaposlujemo slabih in nezainteresiranih delavcev. Če so sodelavci postali nezainteresirani, imajo razlog za to. V tokratknem podcastu boste izvedeli za 5 najpogostejših razlogov, zakaj sodelavci niso več tako zainteresirani za delo in cilje in kako to odpraviti. Še več informacij pa najdete tudi v knjigi (R)Evolucija vodenja (5. poglavje).  

  • 14 min
  Model 3 x S za uvajanje novih in mladih sodelavcev

  Model 3 x S za uvajanje novih in mladih sodelavcev

  Kaj je bistveno pri uvajanju novih sodelavcev? Kaj potrebujejo novi, še posebej mladi sodelavci, da se učinkovito uvedejo in postanejo samozavestni, strokovni in samostojni pri svojem delu? Kaj počnejo in imajo odlična podjetja, da obdržijo sodelavce in iz jih razvijejo v izjemno zavzete in pripadne člane njihovega kolektiva? 

  Vse to v modelu 3 x S, podprto z logiko učinkovitega uvajanja v novem svežem podcastu. 

  • 10 min
  4 sestavine vsake ODLIČNE komunikacije

  4 sestavine vsake ODLIČNE komunikacije

  Pri vodenju se vse vrti okoli komunikacije. Zato je še toliko bolj pomembno, da vodja v novih časih prilagodi svojo komunikacijo na način, da doseže želelni učinek pri sodelavcih. Kako dvigniti kvaliteto razgovorov, sestankov, prezentacij in druge oblike komunikacije? S štirimi sestavinami, ki so nujne in potrebne, da vsaka komunikacija postane ena odlična izkušnja za sodelavce in druge ljudi, s katerimi vodja v poslu komunicira. 

  V tej epizodi boste dobili konkretno "checklisto", s katero boste v prihodnje bistveno izboljšali vašo komunikacijo in obenem okrepili svojo vodstveno avtoriteto. Odlično v komunikaciji se začne s prvo sestavino, to je namen, ki ji sledijo še tri. Več pa v podcastu.

  • 11 min
  Kaj ima I.K.E.A. opravka z odličnim vodenjem

  Kaj ima I.K.E.A. opravka z odličnim vodenjem

  V ozadju imena znane blagovne znamke se skrivajo 4 dragocene zadeve, ki odločajo o uspešnosti vsakega vodje in njegove ekipe. V tej epizodi boste spoznali, kako Interes, Komunikacija, Empatija in Ambicija odločajo o tem, kako boste v letu 2022 in naprej uspešni pri doseganju zastavljenih ciljev in ohranjanju zavzetosti sodelavcev. 

  Priporočam vam, da za vsakega od štirih kriterijev ocenite na lestvici od 1 do 10, da odkrijete tisto področje, ki ponuja največ priložnosti za napredek. To lahko storite sami ali skupaj z ekipo. V vsakem primeru vam privoščim, da na vsakem od štirih področij napredujete in postanete izjemni vodja. 

  Če še niste uspeli, si priskrbite svoj izvod knjige Revolucija vodenja, da boste v vlogi vodje veliko bolj uživali in se lažje prilagodili novim razmeram. Novi časi narekujejo nove vodstvene pristope. Za lepšo prihodnost so ključni prav vodje. Zato vam privoščim, da naredite korak naprej v vodenju, mi pa se slišimo v naslednji epizodi.  

  • 10 min
  "Ni ljudi" - kaj pa sedaj?

  "Ni ljudi" - kaj pa sedaj?

  Se tudi vi soočate s situacijo, da ne dobite dovolj kvalitetnih zaposlenih ali da sploh "ni ljudi" na trgu dela? Res je, da se soočamo s pomanjkanjem delovne sile, a to še ne pomeni, da ne moremo narediti ničesar. Preverite, koliko potnciala obstoječih sodelavcev izkoriščate? Kako razvijate njihove talente in se jim posvečate, da dobite najboljše od njih?

  V tokratni epizodi vam razkrijem 3 metode, ki jih lahko uporabite, da čim bolje izkoristite ljudi, ki jih imate - in prepričan sem, da jih ne boste potrebovali toliko, kot mogoče ocenjujete sedaj. Kot boste izvedeli v epizodi, večina podjetij izkorišča 40-50 odstotkov potenciala svojih zaposlenih in tudi, kako ta odstotek izboljšati. Prepričan sem, da bo ta epizoda ena najbolj "donosnih" za vas.

  Privoščim vam, da v prihajajočem letu pridobite prave ljudi v vašo ekipo. Predvsem pa želim, da naredite napredek v vodenju in da boste izjemno ponosni nase v vlogi vodje. 

  • 11 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
NPR
Marketplace
Money News Network
Ed Mylett
Vox Media Podcast Network