
11 episodes

REAALI Mikael Elmolhoda
-
- Social Sciences
Blogi: www.reaali.fi
TK, teologian maisteriopiskelija, psykologian aineopiskelija. Työhistoria nuorisotyössä.
Kiinnostuksena uskontotiede, sielunhoito, uskonnollisen toiminnan etiikka, hengellinen väkivalta, mielenterveys ja todellisuuskäsitykset.
-
Ennustamisesta ja energioista feat. Saana
Mitä pitäisi ajatella ihmisen psykologisesta tarpeesta kontrolloida, selittää ja ennustaa elämänsä tapahtumia? Miten samanlaisia kokemuksia voidaan tulkita eri tavoin uskonnosta riippuen? Aiheesta kanssani juttelemassa on tuttu podivieraani ja valtiotieteilijäkaverini Saana Lehtinen!
-
Leffahäröily feat. Emilia
Sinulla on tekemistä. Sinä et tee sitä. Sen sijaan katsot leffan 3 Oi leffat, leffat, mikä lahja olettekaan maailmalle. Joskus myös ärsytys. Joskus myös muumitrauma. Näistä ja monista muista aiheista tarjoamme Emilian kanssa teille älyllisesti säkenöivän juttutuokion :)
-
Pyhä Mooses Musta & kumppanit feat. Topias
Hei sinä, joka joskus eksyt lukemaan wikipediasta randomeja historian fun facteja vaikka sun piti tehdä jotain ihan muuta! Tässä on jakso juuri sinulle: kolme kiehtovaa tarinaa kristinuskon varhaisvaiheista mun hyvän kaverin Topias Meriön kertomana :)
-
Uskontoshoppailu feat. Saana
Henkisyys ja tee-se-itse -uskonnollisuus on nykyään in. Mukavasti läpsytellään kokoon itselle sopiva maailmakatsomus ja ka-ching, kauppa on tehty. Jokaiselle löytyy kyllä jotain, mutta mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?
Juttelen aiheesta Saana Lehtisen kanssa, joka tekee gradua self help -kulttuurista ja elämäntapavalmentajista :) -
Eettinen uskonnollisuus nuorisotyössä feat. Jake
Miten kohdata erilaisuus seurakunnassa? Mitä vastata ihmiselle, joka uupuu korkeiden moraalivaatimusten alle? Miksi uskonnonharjoitus pitää sovittaa ihmisen psykologiseen rakenteeseen?
Vieraana Tampereen Helluntaiseurakunnan nuorisotyön johtaja Jake Lindqvist, joka katselee näköalapaikalta myös Helluntaikirkon nuorisotyön suuntaa. -
Nettipelleilystä ja ihmissuhteista
Mikä nykyajassa ajaa ihmisiä kohtelemaan toisiaan huonosti? Miten online disinhibition effect toimii? Kohtelemmeko toisiamme itseisarvoina vai välinearvoina? Mietitään yhdessä! :)