81 episodes

Podcast by HOME of Recruitment

Rekryteringspodden HOME of Recruitment

  • Business

Podcast by HOME of Recruitment

  Rekryteringspodden #80 Kan man tacka nej på en fredag?

  Rekryteringspodden #80 Kan man tacka nej på en fredag?

  Anki och Josefin diskuterar huruvida man kan tacka nej till kandidater på en fredag. Och ja, det tycker de att man kan. :) Lite tips kring hur man lägger upp det nej-tack-samtalet får du också.

  Vill du komma i kontakt med oss på HOME of Recruitment (ja, det hoppas vi!) når du oss på info@homeofr.se. Du finner också mer tips och guider på www.homeofrecruitment.se

  • 10 min
  Rekryteringspodden #79 Digitala intervjuer är här för att stanna

  Rekryteringspodden #79 Digitala intervjuer är här för att stanna

  Digitala intervjuer - om kandidaten själv får välja. :) Vi hoppas och tror att digitala intervjuer som ett första möte i en rekryteringsprocess är här för att stanna. Lyssna på resultatet av den lilla gallup som Josefin gjort på LinkedIn, och ta del av Ankis tips kring hur du hanterar digitala intervjuer på bästa sätt.
  Vill du komma i kontakt med oss är du alltid välkommen att mejla på info@homeofr.se. Vill du jobba med oss - ring oss bums! :) och läs mer och sök jobbet som HOMEie här - https://jobb.homeofrecruitment.se/jobs/1406454-konsult-inom-talent-acquisition-rekrytering-stockholm

  • 13 min
  Rekryteringspodden #78 Kompetensbaserad intervjuteknik, igen...

  Rekryteringspodden #78 Kompetensbaserad intervjuteknik, igen...

  "Repetition är kunskapens moder", typ... I detta avsnitt beskriver Josefin och Anki hur S-B-R tekniken funkar. Kanske ett avsnitt att skicka vidare till nån som intervjuat dig med märkliga frågor så som "vad jobbar din man med?", "vem var du på skolgården?" eller "vad väger ett jumbojet?"...! :)

  Om du önskar att vi på HOME of Recruitment kör en utbildning i intervjuteknik på din arbetsplats är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@homeofr.se. Du är förresten varmt välkommen att höra av dig kring allt möjligt annat med, så klart.

  • 22 min
  Rekryteringspodden #77 En objektiv inledning av rekryteringen

  Rekryteringspodden #77 En objektiv inledning av rekryteringen

  Många av våra lyssnare vill göra ett så objektivt och rättvist urval som möjligt. Men hur lyckas man med detta om man ännu inte har exempelvis testverktyg för screening på plats, eller om systemstödet för rekrytering inte är så modernt? I detta poddavsnitt ger Anki Stafwerfeldt och Josefin Malmer tips på hur detta gjorts och görs hos kunder till HOME of Recruitment. Alla steg i rätt riktning är bra att ta. Så vänta inte på att allt ska finnas på plats, utan gör det du kan med de förutsättningar du har.

  Gillar du avsnittet får du gärna dela det med ditt nätverk. Och vill du komma i kontakt med oss för når du oss på anki@homeofr.se eller josefin@homeofr.se

  • 13 min
  Rekryteringspodden #76, intervju med Maria van den Tempel, Tre

  Rekryteringspodden #76, intervju med Maria van den Tempel, Tre

  Maria van den Tempel, Head of Recruitment på Tre, berättar om hur Tre har som målsättning att bli bäst i Sverige på "schysst rekrytering". Vad innebär det och hur jobbar man med rekrytering inom Tre? Och hur har man jobbat för att möta sina kandidater där de befinner sig? Det och mycket mer får ni lyssna på i det här avsnittet.

  • 39 min
  Rekryteringspodden #75 Möt Emelie Wedin, HOMEie

  Rekryteringspodden #75 Möt Emelie Wedin, HOMEie

  Är du Talent Acquisition specialist och vill boosta din TA-karriär? Lyssna på när vår kära Emelie Wedin berättar om hur det är att jobba hemma hos HOME of Recruitment som HOMEie.

  Hos oss kan du utvecklas snabbare än någonsin tidigare, få testa större såväl som mindre, svenska såväl som internationella organisationer, privata och/eller offentliga verksamheter och bli extremt bred (eller extremt spetsig om du vill) på en väldigt kort tid?

  Som konsult hos oss på HOME of Recruitment får du förutom att testa på livet som inhouse-TA hos flera av våra kunder (en i taget oftast), ett nätverk av rekryteringsentusiaster som lär av varandra, kontinuerlig kompetensutveckling, och dessutom möjlighet att på sikt jobba med en massa andra saker hos oss (allt inom TA dock!). Vi har en unik portfölj av uppdrag och så väldans många härliga kunder som vi jobbar långsiktigt med, så möjligheterna är oändliga.

  Hör av dig om du blir nyfiken på info@homeofr.se :)

  • 20 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
Andy Frisella #100to0
Jocko DEFCOR Network
NPR
BiggerPockets
Tim Ferriss: Bestselling Author, Human Guinea Pig

You Might Also Like

Acast | Producent Camilla Zamek
Acast | Panc Media
Acast
Acast - Lina Thomsgård och Björn Hedensjö
Perfect Day Media
Sveriges Radio