
29 episodes

Retrospective Agile Dan Mircea Suciu
-
- Business
Dan Suciu și Bogdan Mureșan, practicanți Agile de mai bine de 10 ani și cu o experiență variată în training, consultanță și coaching Agile, dezbat diverse teme legate de agilitate într-o manieră relaxată și informală. Vor avea alături de ei persoane cu experiență în instruire, consultanță, coaching sau transformări Agile.
Dan Suciu este lector la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și partener la Colors in Projects, companie de training și consultanţă, specializată în managementul proiectelor.
https://www.danmirceasuciu.ro/
Bogdan Mureșan este Vice President Of Technology la Connatix, Cluj-Napoca și trainer la Colors in Projects.
http://www.bondan.ro/
-
Lejer
Dan Suciu și Bogdan Mureșan dezbat în acest prim episod conexiunile dintre mentalitatea Agile și importanța ieșirii din zona de confort pentru performanța profesională. Discuția ricoșează ușor de la un subiect la altul, trecând de la nevoia acută de forță de muncă în industria IT la concluziile desprinse din cartea lui Anders Ericsson, "Peak. Secretele performantei de top si noua stiinta a expertizei".
Următorul eveniment unde îi puteți urmări live este Agile Mammoths Games din 12 martie, Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca -
Mamuți agili
Bogdan și Dan au invitat pentru acest episod pe Simona Bonghez, inițiatoarea ”fun-ferinței” Agile Mammoths Games. Împreună vor discuta despre originile acestui eveniment, transformările prin care a trecut dar și despre principalele atracții ale celi de-a 12-cea ediții care are loc în 12 martie 2020 la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca.
Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina web a Colors in Projects: http://colorsinprojects.ro/evenimente/
Actualizare: Din păcate, din motive de siguranță și având în vedere contextul internațional, evenimentul Agile Mammoths Games din acest an a fost amânat pe 1-2 Octombrie. -
Jocul delegării
Episodul 3 este dedicat delegării și a modului în care reușim să delegăm în mod eficient într-o echipă agilă și nu numai. Am menționat în podcast de cartea "The 7 Habits of Highly Effective People", autor Stephen Covey (https://www.amazon.com/Habits-Highly-Effective-People-Powerful/dp/0743269519) și de Management 3.0, concept introdus de Jurgen Appelo (https://management30.com/books/management30/).
-
Abilitățile soft între moft și necesitate
Nu doar cei care coordonează o echipă au nevoie de aptitudini soft. Atunci când aptitudinile tehnice sunt completate de aptitudinile soft, forța echipei crește substanțial. Dar oare suntem suficient de constienți de acest lucru astfel încât să dezvoltăm aceste aptitudini în mod deliberat și continuu, la fel cum o facem cu aptitudinile tehnice?
-
Cycle Time
Capacitatea de a măsura și a înțelege eficiența unei echipe este foarte importantă atunci când ne dorim să progresăm. În mediile Agile, o metrică precum cycle-time-ul ne poate ajuta sau ne poate încurca. Aflați împreună cu noi care este mentalitatea de la care pornim atunci când ne bazăm evoluția pe o astfel de metrică, ce avantaje ne poate aduce și în ce capcane putem cădea.
-
Retrospective
Îmbunătățirea continuă poate suna utopic dar este o privită foarte serios de către echipele Agile. Ședințele retrospective oferă cadrul ideal pentru acest lucru. Este locul unde ne dorim să identificăm lucrurile bune sau greșelile ce au avut loc în ultima perioadă dar și să pregătim acele mici schimbări cu impact mare în cadrul echipei. Evident că există și numeroase capcane în care putem cădea.
Discutăm despre toate acestea îmreună cu Sorin Sfîrlogea, consultant, trainer și Agile coach, care este, printre altele, și creatorul Retropoly, un boardgame de facilitare a retrospectivelor (http://colorsinprojects.ro/workshop-retropoly/ ).