50 episodes

Retrovizor Ljubomira Živkova

Retrovizor Istinomer

  • News
  • 5.0 • 5 Ratings

Retrovizor Ljubomira Živkova

  RETROVIZOR Hitri Jelen

  RETROVIZOR Hitri Jelen

  Tamo gde predsednica Vlade smatra da je predsednik Republike njen šef, možda jedan Mohikanac vredi više nego četa okupljena oko njemu podređene službenice.

  • 7 min
  RETROVIZOR Profesionalni samoubica

  RETROVIZOR Profesionalni samoubica

  Ogorčeni pojedinac, razočaran što njegovi podvizi ne bivaju praćeni stalnim izlivima obožavanja, divljenja i blagodarnosti, poseže za najstrožom kaznom koja se stanovništvu može izreći: “Lišiću vas sebe, tako mi ovog zubatog decembarskog sunca, pa ćete me praviti od blata i od lignita!”

  • 5 min
  RETROVIZOR Zločin koji ne zastareva

  RETROVIZOR Zločin koji ne zastareva

  Mi živimo u zajednici gde se mišljenje i interesi prosečnog građanina nigde ne čuju i nigde ne bivaju uzeti u obzir, pa stoga moramo da se načinom pomalo da kažem i navijačkim obratimo nekadašnjem navijaču, budućem košarkaškom treneru i ocu Nacionalnog stadiona.

  • 10 min
  RETROVIZOR Druga iskra

  RETROVIZOR Druga iskra

  Gost je celivao ikonu, možda dao i prilog bogomolji, i obećao da će to zdanje, i porta, i parohijski dom, ostati zanavek, pa bilo sa sviju strana okićeno jalovinom, ili stajalo uz bok upravnoj zgradi Rio Tinta. Eto, ako parohija i bude sravnjena sa zemljom, ostaće beleg i lepa uspomena, zadužbina predsednikova, zaista, sve je lepo što se lepim svrši. Ali ovo tek počinje.

  • 8 min
  RETROVIZOR Zlatni Palma

  RETROVIZOR Zlatni Palma

  Predlažem da predsednik bude odlikovan Zlatnim Palmom, jer se niko dosad nije ovoliko približio rodonačelniku i velikanu nataliteta, koji je kandidate za roditelje vodao po banjama i morima, čašćavao ih ako se zaljube i ako se na tom plaćenom romantičnom, ali svrhovitom putovanju zbliže toliko da spasu jagodinsku opštinu od nestanka.

  • 8 min
  RETROVIZOR Široka Ruka

  RETROVIZOR Široka Ruka

  Orlovi su, iznenadivši me prijatno, predsedniku izrekli nem i blag, ali jasan ukor, ah, kad bi barem bio ukor pred isključenje!

  • 7 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
5 Ratings

5 Ratings

Top Podcasts In News

Tortoise Media
The New York Times
NPR
The Daily Wire
MSNBC
Serial Productions

You Might Also Like

Galeb Nikačević Hasci-Jare
Danas
Njuz Net
Aleksandar Vacić, Milan Adamov