26 episodes

"Ik geloof erin dat iedereen het plezier in sport en hardlopen kan ervaren. Het is mijn missie om dat plezier met zoveel mogelijk mensen te delen."

Runspiration Podcast Runspiration Podcast

  • Sports

"Ik geloof erin dat iedereen het plezier in sport en hardlopen kan ervaren. Het is mijn missie om dat plezier met zoveel mogelijk mensen te delen."

  #26 Frank Boon, vind je passie en ontdek je missie in het leven

  #26 Frank Boon, vind je passie en ontdek je missie in het leven

  Frank Boon is dé Passie Expert van Nederland en leert zijn klanten ontdekken wat ze ècht willen. In dit fantastische interview doorlopen we diverse vragen die je aan jezelf kunt stellen waarmee je zelf dichter bij je passie kunt komen. En hoe je uiteindelijk na het vinden van je passie, daar sturing en uitvoering aan kunt geven.⁠

  • 54 min
  #25 Peter Joosten over biohacking en technologie voor mensverbetering

  #25 Peter Joosten over biohacking en technologie voor mensverbetering

  Peter Joosten is biohacker, spreker en toekomstdenker. Hij is gefascineerd door het toepassen van technologie om prestaties te verbeteren.

  Dat klinkt nogal high-tech en science fiction, maar de meeste mensen doen hier (onbewust) al aan mee. Jouw FitBit of sporthorloge verzamelt namelijk gegevens over jouw lichamelijke prestaties zodat jij daar wat mee kunt doen.

  Zo is het bij Peter ook ooit begonnen. Hij was benieuwd welke gegevens hij uit zijn sporthorloge kon halen om tot betere prestaties te komen.

  Op zijn blog Project Leven startte hij met 30 dagen experimenten om de effecten te meten.
  30 dagen koud douchen.
  30 dagen intermittend fasting
  30 dagen sneller hardlopen

  Dat soort testjes.
  Super interessant.

  Dan vraag ik mij af, waar ligt de grens van de maakbare mens?
  Daar houdt biohacking zich onder anderen mee bezig.

  Want, stel dat we gezonde organen kunnen kweken (dit is technologisch haalbaar), dan zouden we misschien wel 500 jaar oud kunnen worden.
  Een versleten knie wordt nu ook al vervangen.
  Waarom zouden we niet hetzelfde doen met organen?

  Wat als je 500 jaar oud zou worden?
  Hoe zou je leven er dan uit zien?
  Zou je dan extreem productief worden, of juist lui?
  Zou je dat überhaupt willen?

  Ik ben benieuwd wat je van deze aflevering van de Runspiration Podcast vindt.

  • 52 min
  #24 Mark Tigchelaar over het krijgen van meer focus

  #24 Mark Tigchelaar over het krijgen van meer focus

  In deze aflevering van de Runspiration Podcast een gesprek met Mark Tigchelaar. Mark onderzoekt al een hele tijd de werking van onze hersenen. En niet zozeer om vervolgens dat onderzoek te gebruiken in allerlei wetenschappelijke contexten. Nee... hij vertaalt dat naar de praktische setting in het verkrijgen van meer focus. Ons brein houdt ons nogal voor de gek. Daar heb ik met Mark over gesproken. Zijn nieuwste boek heet: 'Focus AAN/UIT'. In zijn boek schrijft hij ook over hoe je meer focus zou kunnen krijgen.

  Wat is nou focus? Als ik met mensen of ondernemers spreek dan hebben ze het vaak over het feit dat ze continu afgeleid worden. Dat ze heel veel ballen tegelijkertijd in de lucht aan het houden zijn. En dat ze eigenlijk niet toe komen aan dingen die echt belangrijk zijn voor groei in hun bedrijf of persoonlijke groei. De tips die Mark heeft gegeven, die gaan jou absoluut helpen in het verkrijgen van meer focus waardoor je meer impact kunt maken en beter voor jezelf gaat zorgen.

  Aan het einde van deze podcast zit een hele mooie winactie. Je kunt een signeerde versie van het boek winnen. Luister de podcast tot het einde en dan hoor je hoe je in aanmerking komt voor het boek ;-)

  • 59 min
  #23 Tibor Olgers, principes van special forces toegepast in leiderschap

  #23 Tibor Olgers, principes van special forces toegepast in leiderschap

  Ik heb een fantastisch interview opgenomen met Tibor Olgers, boordevol golden nuggets. Tibor is een business coach met een no-nonsense, no b******t attitude.

  Hij is verslaafd aan de waarheid. Wat hem zo uniek maakt is dat hij buiten het feit dat hij dondersgoed weet hoe je je business op moet bouwen, ook de link legt naar hoe je voor jezelf zorgt. Daarin hebben we een zekere connectie, want zoals je weet ga ik er ook van uit dat als je goed voor jezelf zorgt, je veel meer gedaan kunt krijgen.

  Dit keer is de Runspiration podcast een iets langere uitzending dan gebruikelijk. Maar dat vind je vast niet erg ;)Het is namelijk een zeer waardevol interview, boordevol tips en inspiratie.

  • 1 hr 4 min
  #22 Abdi Nageeye levenslessen van een topatleet 2u06 op de marathon

  #22 Abdi Nageeye levenslessen van een topatleet 2u06 op de marathon

  Ik heb een super vet gesprek gehad met Abdi Nageeye. Abdi is Nederlands recordhouder op vijf afstanden: 10km, 15km, 10 Engelse Mijl, halve marathon en de hele marathon.

  Dit jaar (2019) verpulverde hij zijn Nederlands record met 2 minuten naar 2:06:17. Kun je voorstellen dat iemand 2u06 loopt over 42km?

  Abdi heeft naast dat hij topsporter is, een ongelooflijk inspirerend verhaal te vertellen. Zijn verhaal heeft hij recent in boekvorm uitgebracht: "Atleet zonder grenzen".

  Abdi komt uit voor Nederland in de internationale atletiek. Hij komt oorspronkelijk uit Somalië, woont en werkt in Kenia en verblijft daar het grootste gedeelte van het jaar. Hij traint daar o.a. met drie wereld- en Olympisch kampioenen in een trainingskamp. Vijf dagen intern waar het regime bestaat uit trainen, eten, slapen.

  Ik spreek Abdi vanuit het trainingskamp.. Kortom: een bijzondere aflevering van de Runspiration Podcast. Ik wens je heel veel luisterplezier.

  • 36 min
  #21 Evert Scheltinga over triathlon op topniveau wonen in Zuid-Afrika en andere opofferingen

  #21 Evert Scheltinga over triathlon op topniveau wonen in Zuid-Afrika en andere opofferingen

  Ik heb een super gaaf interview gehad met Evert Scheltinga. Hij is professioneel triatleet.

  Voorheen richtte hij zich op de olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Sinds vier jaar op de langeafstandtriatlon oftewel de Ironman (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon als afsluiting). Een bizarre afstand. Zijn PR staat op 8:04 uur.

  In de winter woont hij in Zuid-Afrika en vertelt waarom hij daar overwintert. Verder spreekt Evert over andere opofferingen. Kortom: weer een top interview, zeker de moeite waard om terug te luisteren.

  • 48 min

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To