4 episodes

Sinapse, podcastul Techsoup pentru Educație este creat cu mare dragoste pentru profesori de echipa Asociației Techsoup. În Sinapse, conectăm pedagogia cu tehnologia și explorăm legăturile dintre școală și viitorul elevilor ca oameni, cetățeni și profesioniști. Misiunea noastra este să vă aducem inspirație, motivație și idei despre pedagogie și tehnologie… chiar de la alți colegi, educatori și pedagogi dedicați.

Sinapse Asociatia Techsoup

  • Education

Sinapse, podcastul Techsoup pentru Educație este creat cu mare dragoste pentru profesori de echipa Asociației Techsoup. În Sinapse, conectăm pedagogia cu tehnologia și explorăm legăturile dintre școală și viitorul elevilor ca oameni, cetățeni și profesioniști. Misiunea noastra este să vă aducem inspirație, motivație și idei despre pedagogie și tehnologie… chiar de la alți colegi, educatori și pedagogi dedicați.

  #3: Produse de tehnologie

  #3: Produse de tehnologie

  Episodul acesta este despre produse de tehnologie, un subiect foarte prezent în Predau Viitor, programul nostru pentru profesori de informatică și TIC.

  Crearea de produse e o temă recurentă de gândire și abordare pentru noi și o piesă extrem de importantă din viziunea noastră pentru viitorul educației și al României.

  Am explorat toate aceste lucruri - de ce discutăm despre produse de tehnologie, ce înseamnă să dezvolți produse, cum arată și ce competențe are o echipă de produs - împreună cu George Diță.

  George este un prieten foarte drag al Asociației Techsoup și omul care a creat cursul de dezvoltare de produse din Acceleratorul Predau Viitor.

  George este om de produs, cum îi place să spună, absolvent de liceu de informatică și de Automatică și Calculatoare la Politehnica din Bucuresti, precum și al unui master în inteligență artificială la Universitatea din Edinburgh. A creat programe pentru studenți și elevi, multe dintre ele și împreună cu noi, a administrat programe pentru startupuri de tehnologie, a fondat companii pe care le-a vândut cu succes, a lucrat pentru zeci de clienți români și internaționali. 

  L-am convins pe George și să ne spună cum ne-am putea ajuta elevii să își lucreze mușchii dezvoltării de produse, ai inovației și creativității - sperăm să vă fie de ajutor perspectiva lui.

  • 49 min
  #2: Educație hibridă cu intenție

  #2: Educație hibridă cu intenție

  Al doilea episod este dedicat educației hibride cu intenție.

  Am parcurs acest subiect alături de două învățătoare minunate care ne împărtășesc experiențe de învățare cu elevii lor, gata de dus la clasele voastre. Veți pleca din acest podcast cu exemple de activități digitale interactive, care ajută elevii să învețe și dincolo de spațiul clasei.

  În acest episod Adela Beca le are invitate pe: Alina Buduleanu și Gabriela Ungureanu.

  Alina Buduleanu este învățătoare la Școala Gimnazială nr. 29 din Galați, iar Gabriela Ungureanu este învățătoare la Școala Gimnazială Învățător Radu Ion,  Prahova.

  Și Alina, și Gabriela sunt ambasadoare în programul nostru pentru învățământul primar, Îndreptar Digital. Veți afla mai multe despre ele și munca lor în acest podcast.

  Sperăm să vă fie de folos și să vă inspire.

  • 51 min
  #Episod special: Cum vorbim cu noi înșine și cu elevii noștri despre război

  #Episod special: Cum vorbim cu noi înșine și cu elevii noștri despre război

  Acesta este un episod special de podcast: este înregistrarea webinarului Cum vorbim cu noi înșine și cu elevii noștri despre război, o discuție împreună cu Cecilia Moței, psihoterapeut.

  Am organizat acest webinar pe 10 martie, pentru a ajuta comunitățile noastre de profesori să navigheze perioada tulbure generată de invazia Ucrainei de către regimul Putin. Înregistrarea video a webinarului este disponibilă pe pagina de Facebook a Asociației Techsoup.

  Că vrem sau că nu vrem, războiul, știrile și emoțiile legate de război apar în viața noastră de la școală, în orele noastre, în felul în care elevii se raportează zilele acestea la învățare. Copiii nu pot fi izolați complet de informații, indiferent de vârsta lor.

  Descoperiți în acest episod special:


  Cum suntem noi, profesorii, în această perioadă și ce putem face pentru a fi noi mai întâi confortabili cu conversațiile grele pe care le-am putea purta cu elevii noștri?
  Cum navigăm noi, ca profesori, aceste zile, pentru a-i ajuta apoi pe elevii noștri?
  La ce să ne așteptăm ca reacții de la elevii de diferite vârste? Cum vorbim cu fiecare zonă de vârstă în parte?
  Activități practice la clasă.

  Această discuție a fost o reacție rapidă a #TechsoupPentruEducație ca suport pentru comunitățile noastre de profesori. Traversăm din nou împreună o perioadă extrem de grea și la catedră, și în afara ei, și o vom depăși împreună.

  • 1 hr 4 min
  #1: Tranziții

  #1: Tranziții

  Primul nostru episod este cu și despre învățători. Am explorat ideea de tranziții: tranzițiile de la online la offline, tranzițiile de la școală la vacanță în condiții de incertitudine. Sunt tranziții pe care le-ați tot făcut în ultimii doi ani și pe care vom continua să le facem, probabil în diferite măsuri. Este important să le facem într-un fel în care ne sprijină învățarea elevilor, dar și învățarea noastră, ca pedagogi.

  În acest prim episod Elena Coman îi are ca invitați pe: Ana Clara Grecu și Vasile Brașovanu.

  Ana Clara Grecu este învățătoare la Liceul Tehnologic Carol I Valea Doftanei, este ambasador Îndreptar Digital și entuziastă a utilizării cu sens a tehnologiei la clasă.

  Vasile Brașovanu este învățător la Școala Aletheea, fost învățător Teach for Romania, trainer și creator al Jurnalului Profesorului Reflexiv.

  Sperăm ca exemplele lor despre tranzițiile pe care le-au trăit la clasă și în afara ei să fie un ghid bun și pentru voi.

  • 53 min

Top Podcasts In Education

The Mel Robbins Podcast
Mel Robbins
The Jordan B. Peterson Podcast
Dr. Jordan B. Peterson
Mick Unplugged
Mick Hunt
جافکری | Jafekri
Amirali Gh
Academy of Ideas
Academy of Ideas
TED Talks Daily
TED