158 episodes

Speljuntan är en spelpodcast där fem vänner lägger ned lagen när det kommer till allt som handlar om spel. Angelica, Anton, Elisabeth, Susanne och Tobias guidar dig genom spelvärlden med hjälp av åratal av erfarenhet inom både speljournalistik och spelbranschen. Så vad väntar du på? Det är dags att joina juntan.

Speljuntan Speljuntan

  • Leisure
  • 5.0 • 1 Rating

Speljuntan är en spelpodcast där fem vänner lägger ned lagen när det kommer till allt som handlar om spel. Angelica, Anton, Elisabeth, Susanne och Tobias guidar dig genom spelvärlden med hjälp av åratal av erfarenhet inom både speljournalistik och spelbranschen. Så vad väntar du på? Det är dags att joina juntan.

  152. Folkhemsdingel

  152. Folkhemsdingel

  Julstämning finnes i den junta som denna veckan gör plats i släden för ännu ett nytt avsnitt. Där gör vi tomten en tjänst och kollar vad som står på årets önskelistor, vi gissar oss också blå över GTA VI-trailern och talar oss varma för vikten av god ton. Samt vikten av god fysik kring kulorna i grenen.
  Anton har plockat fram spelens snuttefilt för att mäkta med samtidigt som Angelica letar efter det där lilla extra i nysläppta SteamWorld Build. Elisabeth har å andra sidan jagat ligg innan världens slut i Doomsday Paradise medan Susanne i sin tur har axlat rollen som lagom lat badhusföreståndare i det estetiskt omdebatterade Spirittea.
  Sugen på att vara med på Speljuntans glimrande slädfärd? Det finns plats för er alla under fällen, bara att hoppa in på speljuntan.se så är du med! 
  Spel som nämns i avsnittet: Grand Theft Auto VI, Baldur’s Gate 3, Roblox, Fortnite, Counter-Strike, Overwatch, Dredge, SteamWorld Build, Doomsday Paradise, Spirittea, Stardew Valley, Earthbound

  Tidskoder:
  (01:00) Personliga frågan
  (03:50) Spelnyheter
  (38:08) Reklam
  (38:54) Starfield

  • 1 hr 4 min
  151. Sony sköt Palme

  151. Sony sköt Palme

  Speljuntans spaningsgrupp sammanträder i största hemlighet. Det spår som i veckans avsnitt kollas upp är om Son(n)y blir frikänd av det brittiska rättsväsendet, om Starfield har någon koppling till flopp och om vår nuvarande statsminister är ett meme eller om han faktiskt säger GLHF.
  Medan kriminalteknikerna söker efter det misstänkta vapnet i Nybroviken draggar Tobias efter nya kort i Hearthstone-expansionen och Susanne agerar medhjälpare till flykt i American Arcadia. Detta under tiden som Elisabeth får besvär med ett lite för präktigt New York i Spider-Man 2. Anton följer utredningen noga och letar även han på havets botten i Dredge.
  Självklart gräver vi fram en färsk releaseradar på våra misstänkta! Vill du stötta Juntans gräv efter den rätta gärningsmannen - gå in på www.speljuntan.se. Där ligger även, veckan till ära, ett litet ljud och gömmer sig bland alla mappar. 
  Spel som nämns i avsnittet: Candy Crush Saga, Dota, Starfield, Skyrim, Fallout, American Arcadia, Hearthstone, Marvel's Spider-Man 2, Dredge. 
  Spelen i månadens releaseradar: SteamWorld Build, Batman: Arkham Trilogy, Dragon Quest Monsters: The Dark Prince, Sonic Dream Team, Disney Dreamlight Valley, Avatar: Frontiers of Pandora, Warhammer 40,000: Rogue Trader, Outer Wilds: Archaeologist Edition, The Day Before, House Flipper 2
  Tidskoder:
  (00:48) Personlig fråga
  (05:45) Spelnyheter
  (29:19) Reklam
  (30:17) Spelsvepet
  (54:40) Releaseradar december
   

  • 59 min
  Kafferep: Kvasten

  Kafferep: Kvasten

  Välkommen på Speljuntans andra kafferep! Här bjuds alla lyssnare på en lite sladdrig stund med skvallertanterna Angelica och Susanne - där de tar med dig ner i ett av spelvärldens små kaninhål. 
  Idag väntar inget mindre än tre små stycken om det ständigt aktuella redskapet: kvasten.

  Varsågod! Och vill du höra mer, ja, då finns ännu ett kafferep från oktober att hämta på vår Patreon - www.speljuntan.se

  • 50 min
  150. Suck is forever

  150. Suck is forever

  Speljuntan dyker upp som en gammal vän med ett nytt avsnitt! Den här veckan puttrar vi kärvänligt om rimligheten i en remaster på The Last of Us Part II, går på Half-Life-kalas och köper inte med en portabel PS5 som present (för det går inte).
  Eftersom Elisabeth äntligen är tillbaka får vi nu reda på exakt hur mysigt det är med dubbla spindelmän i Marvel’s Spider-Man 2 och om klätterspelet Jusant är värt en tur eller ej. Anton återvänder till Titanfall 2:s trygga famn medan Susanne kämpar för att bli kompis med sin åksjuka i den VR-luva som är Meta Quest 3. 
  Allt detta OCH mer i veckans vänskapligaste stund! Vill du vara med och verka för fler - bli vår vän (eller kollega, om du frågar Tobias) på www.speljuntan.se. 
  Spel som nämns i avsnittet: The Last of Us Part II, Half-Life, Jusant, Marvel’s Spider-Man 2, Half-Life: Alyx, Samba de Amigo, Titanfall 2, I Love Hue (Too)
  Tidskoder:
  (02:24) Personlig fråga
  (06:15) Spelnyheter
  (28:30) Reklam
  (29:37) Spelsvepet
   

  • 1 hr
  149. Motvillig gåshud

  149. Motvillig gåshud

  Möt upp Juntan för en rapport från det himmelrike som vi kallar spelvärlden. I veckans avsnitt ser vi in i framtiden om saker som kommer. Vi sänder våra tankar och böner till Nintendos Zeldafilm, sjunger teasertrailerns lov för både Mass Effect 5 och GTV VI samt skriver upp Game Awards nomineringar på psalmtavlan. 
  Veckans korgossar, Anton och Tobias, berättar om långsamt skridande gubbar och strategiskt lågvatten i Warcraft Rumble medan Angelica mässar om vikten av tillit i Slay the Princess. Dessutom får den atmosfäriska rymdrysaren The Invincible en välsignelse av både Tobias och Susanne. 
  Vill du stötta en salig Junta som talar i tungor är det fritt fram på www.speljuntan.se. Ni andra kan gott leva i synd. 
  Spel som nämns i avsnittet: Zelda-spelen, GTA-spelen, Mass Effect-spelen, Dragon Age: Dreadwolf, Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Resident Evil 4 Remake, Marvel’s Spider-Man 2, Super Mario Bros. Wonders, Cocoon, Chants of Senaar, Elden Ring, Warcraft Rumble, The Invincible, Firewatch, Slay the Princess, Stanley Parable


  Tidskoder
  (01:30) Personlig fråga
  (06:05) Spelnyheter
  (35:35) Reklam
  (36:14) Spelsvepet
   

  • 59 min
  148. Spelens innehållsförteckning

  148. Spelens innehållsförteckning

  På med galoscherna och upp med paraplyet - för nu är det dags att doppa tårna i en den sjö vi kallar spelkultur. Speljuntans simlärare håller för näsan och pratar om ett magplask till namn, benar ut Blizzcons hög- och lågvattenmärken samt vänder ut och in på The Finals-betans användande av AI-röster. 
  Susanne och Angelica pratar vitt, brett och - enligt Antons bekymrade min - oförståeligt om spelet som knappt går att prata om: Remedys nysläppta Alan Wake 2.
  Tryck på play och se om du förstår! 
  Vill du hålla Speljuntan torr om tassarna kan du gå med i kulten på www.speljuntan.se - då fiskar du upp små fina extraljud med jämna mellanrum! 
  Spel som nämns i avsnittet: Read Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077, League of Legends, World of Warcraft, Diablo IV, Overwatch, WoW Classic, Hearthstone, The Finals, Alan Wake 2, Warcraft Rumble
  Tidskoder
  (00:50) Veckans personliga fråga
  (06:10) Ny studio, nytt MMORPG
  (15:18) Blizzcon
  (30:11) Artificiella röstskådespelare 
  (49:35) Reklam 
  (50:25) Alan Wake 2 

  • 1 hr 5 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Leisure

Critical Role
Si Robertson & Justin Martin
USAFA Aviation
Rooster Teeth
Hancock Productions
geekandsundry

You Might Also Like

Victor Leijonhufvud
Flashback Forever
Somrig Ostsås AB
Under Produktion
I LIKE RADIO
filipandfredrik.com