50 episodes

Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.

Spijkers met Koppe‪n‬ NPO Radio 2 / BNNVARA

  • Comedy
  • 4.4 • 7 Ratings

Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Willemijn Veenhoven en Dolf Jansen.

  De uitzending van 10 april 2021

  De uitzending van 10 april 2021

  Volg Spijkers met Koppen op:Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara/ Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen 

  Vandaag in Spijkers met Koppen: blijft FC Emmen in de Eredivisie? Dolf vraagt het fans Erik van Klinken en Peter van Dijk. GroenLinks-wethouder Linda Voortman helpt Utrechters met schulden, Sjaak weet hoe het is om schulden te hebben en schuift ook aan.

  De wasbeer duikt op in de Nederlandse natuur. Is hij een verrijking of een gevaar? Marco van der Wel van Partij voor de Dieren in Noord-Brabant en boswachter Frans Kapteijns gaan in gesprek. Cas de Jong maakt de podcast Daders, waarin hij praat met criminelen, een van hen is Mike. 

  Topsporter Mohamad Maso vluchtte uit Syrië en probeert zich in Nederland te kwalificeren voor de Olympische triatlon, maar dat kan niet zonder de hulp van Jolanda Meurs. 

  Nour El Ghezaoui helpt kinderen uit achterstandswijken en Joep Lahaye wil een groen dak op zijn school, allebei maken kans op een Young Impact Award. Matthijs van Boxsel stelde de Topografie van de domheid samen.

  Tot slot is er live muziek van Chef'Special, cabaret van Roel Bloemen, Tim Kamps, Kiki Schippers en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefan Pop en Myron Hamming.

  • 1 hr 44 min
  De uitzending van 3 april 2021

  De uitzending van 3 april 2021

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Paul de Leeuw geeft een uniek inkijkje in zijn leven in de podcast De Leeuw Lult. Oud-kamervoorzitter Gerdi Verbeet over vertrouwen in de politiek, vergeetachtigheid en 'hoe nu verder?'

  Skateboarders Keet Oldenbeuving en Candy Jacobs vertegenwoordigen Nederland op de Olympische Spelen in Tokio. De Belgische Lynn Formesyn maakt in haar boek duidelijk dat je ook heel zinvol kunt zijn als je ziek bent.Eric Corton schreef een stuk over lijden en orkest Phion kleedde het muzikaal aan. Samen nemen ze je mee op reis in het hoofd van een man en zijn lijdensweg.

  Moeten farmaceuten het recept voor de coronavaccins vrijgeven? Daarover discussiëren Europarlementariërs Kim van Sparrentak (GroenLinks) en Jan Huitema (VVD). Geheugentrainer en wereldrecordhouder Boris Konrad leert je hoe je nooit meer iets vergeet.

  Er is live muziek van Nona, cabaret door Aron Elstak, Kiki Schippers, Marcel Harteveld en Vera van Zelm en de columns zijn van Merijn Scholten en spoken word-artiesten Luan buleshkaj en Marco Martens.

  Volg Spijkers met Koppen op Facebook (http://www.instagram.com/spijkersbnnvara). 

  • 1 hr 48 min
  De uitzending van 27 maart 2021

  De uitzending van 27 maart 2021

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Jellie Brouwer en Jeroen Stout van het radioprogramma Kunststof vertellen over hun scheurkalender vol tegelwijsheden. Dave Ensberg-Kleijkers en Bart van Horck over de roerige tijden bij het CDA. Chantal en Priscilla van Gastel schrijven samen een roman en dat gaat lang niet altijd even soepel. Karen Soeters van House for Animals en hondentherapeut Isha Joseph over de grote misstanden bij illegale hondenfokkers die door Corona steeds meer klanten krijgen. Een jeugdtrauma ging een eigen leven leiden in het hoofd van Malou Holshuijsen en ze schreef het van zich af in 'Zachtop Lachen'. Moet Amsterdam de blowtoerist weren met een verkoopverbod aan buitenlanders? Gemeenteraadsleden Sofyan Mbarki van de PvdA en Daan Wijnants de VVD gaan in debat. Auteur Ronald Giphart proeft bieren in de meedrinkpodcast F**k Wijn en biersommelier Frits Dunnink probeert hem aan het alcoholvrije bier te krijgen. Tot slot is er live muziek van Mell & Vintage Future, cabaret door Aron Elstak, Kiki Schippers, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Stefano Keizers.  Volg Spijkers met Koppen op: Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen

  • 1 hr 45 min
  De uitzending van 20 maart 2021

  De uitzending van 20 maart 2021

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Peter Stein fietste door alle Nederlandse gemeenten. Hoe heeft de media verslag gedaan van de verkiezingen? Willemien Sanders en André Krouwel zochten het uit.
  Gaat de BeNeLiga er komen? Als het Jaron Blonk ligt wel, maar Korneel Evers denkt daar iets anders over. Wie was die geheimzinnige H.W.R., wiens naam in een Groningse boom gekerfd staat? Journalist Ernst Arbouw heeft het antwoord.
  Paul O'Sullivan vertelt over het wereldwijde succes van de Paul O'Sullivan Band. Gabriëlle Hoppenbrouwers is officier van justitie en beschrijft in haar boek Familiezaken de meest indrukwekkende rechtszaken. Roel Boomstra, tweevoudig wereldkampioen dammen, wacht nog altijd op zijn WK-match.
  Tot slot is er live muziek van Alain Clark, cabaret van Patrick Nederkoorn, Aron Elstak, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Martijn Hillenius en Merijn Scholten.

  • 1 hr 43 min
  De uitzending van 13 maart 2021

  De uitzending van 13 maart 2021

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Bert Visscher vertelt over zijn boek 'Dat wordt nooit wat'. Lilianne Ploumen over de PvdA, jongeren en de laatste dagen van de campagne.
  Marinier Ronald van Leeuwen neemt ons mee naar een bloedstollende ontsnapping door de sloppenwijken van Caracas. Kunnen we straks onze zonnepanelen ontmantelen en kerncentrales bouwen? Energiedeskundige André Wakker en Kirsten Sleven van WISE gaan in debat.
  Sumer Chaban helpt zijn Syrische volgers via zijn Facebook-kanaal met vragen over de Tweede Kamerverkiezingen. De 24-jarige Syrische Kamal Saad Eddin mag voor het eerst stemmen. Acteur Porgy Franssen komt naar je slaapkamer om je in slaap te vertellen.
  Er is live muziek van Blackbird, cabaret door Roel Bloemen, Aron Elstak, Patrick Nederkoorn en Hanneke Drenth en de columns zijn van Kees van Amstel, Martijn Hillenius en Stefano Keizers.

  • 1 hr 44 min
  De uitzending van 6 maart 2021

  De uitzending van 6 maart 2021

  Vandaag in Spijkers met Koppen: Erik van Muiswinkel en Jack Spijkerman eren onze overleden oud-collega Jeroen van Merwijk. Lijsttrekker Wopke Hoekstra van het CDA spreekt Dolf en Willemijn toe vanachter zijn keukentafel.
  Journalist Sophie Frankenmolen en archeoloog Janric van Rookhuijzen vertellen over toevallige ontdekkingen in de wetenschap. Jan Verhagen deed onderzoek naar olifantenpaadjes en schreef het boek Olifantenpaadjes in Meierijstad.
  GroenLinks-leider Jesse Klaver vertelt wat GroenLinks van plan is met jou, ons land en de wereld. Daniël Heikens maakte foto's van Haagse matten en komt langs met twee Hagenezen met dit kapsel: Leon Soonius en Wil Kraan.
  Tot slot is live muziek van Frank Boeijen, cabaret door Marcel Harteveld, Kiki Schippers, Aron Elstak en Hanneke Drenth en de columns zijn van Merijn Scholten en Emilio Guzman.
  Volg Spijkers met Koppen op:
  Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara
  Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen

  • 1 hr 46 min

Customer Reviews

4.4 out of 5
7 Ratings

7 Ratings

Top Podcasts In Comedy

Listeners Also Subscribed To