7 episodes

Podcast by De Blå Stemmer

Thin Blue Line Denmark De Blå Stemmer

  • True Crime

Podcast by De Blå Stemmer

  Michael Molin, prædiken i Sct. Thomas - De blå stemmer - Special

  Michael Molin, prædiken i Sct. Thomas - De blå stemmer - Special

  Du kan her lytte til min prædiken i kirken, Sct. Thomas, som jeg havde den store ære, at holde i en fyldt kirke.

  Temaet var frit, så talte om Mennesket, uniformen og terapien.

  Om mit valg om at bryde macho og tavshedskulturen og træde frem på tv i dokumentaren, “De Usårlige Betjente”, samt om min bog, “Terapi for Mennesker i Uniform”, der kommer ind på alt det andet jeg ikke havde plads til i dokumentaren.

  Jeg taler om den “blå koloni” og det emotionelle skjold, eksistensen, valgene og meningen med uniformen og den sorg vi som mennesker møder i vores liv, både privat og i uniformen.

  • 46 min
  10. De blå stemmer - gæst: Jesper Steenberg Larsen

  10. De blå stemmer - gæst: Jesper Steenberg Larsen

  Jesper Steenberg Larsen kom til skade af at være i krig og i dag har han PTSD og for sine lidelser blev han tildelt en erstatning 1,7 millioner kroner, som han har brugte på at købe og renovere en 42 fod sejlbåd som er døbt S/Y Veteranen. I dag sejler han på små og længere ture i S/Y Veteranen i fælleskab med andre skadet soldater og gode sømænd som hjælper med at gøre sejladsen for“Ohøj”lig. Og sikker.

  Posttraumatisk stress er det ikke noget, som forsvinder og er noget som soldater og politibetjente skal leve med det resten af livet, så det handler om, at finde noget ro i sjæl og sind og der er ikke noget bedre end at komme ud og få naturoplevelser, luft under vingerne og vand under kølen og klart bedre end sidde hjemme og spille playstation, når ens PTSD er i max og man kommer på vandet, så falder alarmberedskab fuldstændig ned.
  Sejlbåden S/Y Veteranen bliver ikke kun bruges til at forsøde Jesper Larsens fritid, men også andre veteranen og igen i år har Jesper og hans besætning af veteraner taget skadet politibetjente med på togt.

  Jesper har ikke altid været soldat, nej, det startede med, at han var kriminel efter at være kommet ind i det forkert selskab. Jesper viste godt i sit hjerte, at han skulle blive til mere end blot kriminel.
  Han har stolte traditioner i at tage sin del af ansvaret at kæmpe for Danmark. Jesper har igennem modermælken lært, at man står op for dronning, folket og land. Han har igennem sin barndom hørt historie fra sin farfar, der havde været modstandsmand om verdens krig og kampen mod det onde og at er vigtig at tage sin andel i at vi alle kan leve i frihed og fred.

  Jesper kom i fængsel og her blev han endelig klar over at der skulle nogle drastiske forandring til. Jesper fik en chance for at ændre sin løbebane og kom med meget besvær ind som soldat og blev udsendt til Afghanistan i 2009 og 2010, hvilket har resulteret i et liv med PTSD, men når han og kammeraterne sejler fra land, efterlader de PTSD’en på kajen og begynder i stedet at lade batterierne op og det giver han nu også skadet politibetjent muligheden for igennem Thin Blue Line Denmark

  Tak for det du har gjort og tak for det du gør nu!

  • 54 min
  9. De Blå Stemmer - Gæst: Nikolaj Frederiksen

  9. De Blå Stemmer - Gæst: Nikolaj Frederiksen

  De blå stemmer er en podcast, som går bag om mennesket i uniform med Michael Molin som vært, tilrettelse Siggi Bjarnø og produceret af Thin Blue Line Denmark.

  Alle politibetjente har en historie og det har vores gæst Nikolaj BLÅØJE Frederiksen!

  Nikolaj bliver kaldt kaldt BLÅØJE i Frømandskorpset.

  Nikolaj har været Frømand siden 1988.
  Han har været udsendt til Den Persiske Golf, Irak, Afrika og Afghanistan ad flere omgange.
  Han er også uddannet politimand på Station City, Halmtorvet og har været hundefører i Københavns politi. Han gør nu tjeneste i Nordsjællands Politi, ligesom han er en sidder i Byrådet i Hillerød kommune.

  Blåøje pådrog sig en skade i knæet og skulderen i forbindelse med en udsendelse i 2012.

  Nikolaj var frømand på fuldtid og arbejdede ved siden af som politibetjent på del tid i 13 år. I sig selv en kraftpræstation kun få har klaret. Vi har her den store fornøjelse dele en lille del af en personlig fortælling om Nikolajs spændende liv og oplevelser.

  • 1 hr 36 min
  8. De Blå Stemmer - Gæst: Ole K.

  8. De Blå Stemmer - Gæst: Ole K.

  De blå stemmer er en podcast, som går bag om mennesket i uniform med Michael Molin som vært, tilrettelse Siggi Bjarnø og produceret af Thin Blue Line Denmark.

  Alle politibetjente har en historie og det har vores gæst Ole K. Helt sikkert også. Ole arbejdede i specialpatruljen (URO’en) (Narkotika politiet) på station Bellahøj i 2009.

  På tidspunkt mens Oles kollegaer var i opgave i Jægersborggade, havde narkopatrulje taget en køber og en narkohandler.

  Ole og hans 2 kollegaer var ankommet til stedet for at assistere de kollegaer som i forvejen. Kort tid efter de var ankommet lød der et ordentlig smæld og Ole var blevet ramt i højre albue af et skud og han oplevede at tiden stod helt stille. Der lød flere høje smæld og Ole mærkede smerter fra et sted i ryggen. Han kastede sig ned på jorden og forsøgte trække sin pistol, dette uden held, idet hans arm ikke rigtig virkede. Ole opdagede senere at hans pistol også var ramt og derved ødelagt hvilket bestemt også havde det umuligt at trække det op fra hylstre.

  Ole forstod nu, at ham og hans kollegaer var under beskydning fra 2 gerningsmænd personer, der stod ca. 8 meter fra dem. Gerningsmændene stod i mørket.

  Gode råd var dyre, ambulancen ville ikke køre frem til stedet, idet der ikke var meldt sikkert område og hjælpen skulle komme fra en ukendt kant, en mand som senere blev HAér

  Lyd med til hans spændende historie her i podcasten.

  • 44 min
  2. De blå stemmer - Gæst: Siggi Bjarnø

  2. De blå stemmer - Gæst: Siggi Bjarnø

  Ny title! De blå stemmer

  Denne podcasts har titlen De Blå Stemmer
  og handler om mennesker, som er eller har været i uniform og har mødt livet når det tager en drejning.

  I denne anden podcasts har jeg fornøjelsen af at være den terapeutisk samtale partner for et utrolig dejligt og positivt menneske, Siggi som i forbindelse med sine drømme som soldat og den udsendelse som han stod til måtte træffe en hård men vigtig beslutning for at være tro mod sig selv.

  • 58 min
  1. De blå stemmer - Gæst: Ulrik Emil

  1. De blå stemmer - Gæst: Ulrik Emil

  Denne podcasts har titlen De blå stemmer
  og handler om mennesker, som er eller har været i uniform og har mødt livet når det tager en drejning.

  I denne første podcasts har jeg fornøjelsen af at være den terapeutisk samtale partner for et et utrolig dejligt og positivt menneske, Ulrik Emil, leve menneske, far og politiassistent.

  Ulrik Emil har i mange år taget på længere varende cykelferier til Mallorca. Dette gjorde han også i år, men kort tid inden i hans cykelferie, styrtede han desværre og der tog livet virkelig en drejning!

  Ulrik Emil kørte med 25 km/t ind i en blød kurve, baghjulet skred let i noget løst sand. Inden Ulrik Emil fik kontrol over cyklen og kunne bremse ned, endte han i botanikken i modsatte side, hvor to sten udgjorde den videre skæbne.
  Den første sten bremsede ham, den anden greb ham.

  Dagen resultat: 21 frakturer i ryggen, herunder 9 brækkede ribben tæt ved rygraden, 8 af disse brækkede længere ud mod siden, 3 knaster/takker på rygraden brækkede, og han fik en revne i en hvirvel. Der blev drænet 1,2 liter blod fra venstre lunge, der kollapsede, og så fik han lungebetændelse som han lige skulle komme sig over inden han kunne flyve hjem fra Mallorca og påbegynde en lang og sej genoptræning. Og som Ulrik Emil udtaler “Jeg var heldig".

  Tak for tilliden Ulrik Emil

  Opdatering - Denne podcast lægges ind under et nyt format - De blå stemmer

  • 59 min

Top Podcasts In True Crime