7 episodes

Podcast by Toppform

Toppform Toppform

  • Education

Podcast by Toppform

  7. När allt du gör suger – Om självkänsla, självförtroende och självbild

  7. När allt du gör suger – Om självkänsla, självförtroende och självbild

  I det här avsnittet pratar vi om att känna att inget man gör duger, allt blir skit och alla hatar varenda pixel och ankarpunkt man sätter ut. Vad gör man då?

  • 38 min
  6. Emojis

  6. Emojis

  Den här gången pratar vi om de små bilderna som både kan hjälpa och stjälpa våra textkonversationer. Vi hinner med både högt och lågt om de älskade och hatade emojisarna – eller hur säger man egentligen?
  Såklart pratar vi om en bokstav också och några varumärken på den.
  Show notes på toppformpod.se.

  • 44 min
  5. Samtal med designern David Wärnberg

  5. Samtal med designern David Wärnberg

  Det här avsnittet består till störst del av ett samtal med designern David Wärnberg.
  Bland annat fortsätter vi förra avsnittets ämne ”Inspiration” med David och vidare till att våga ta sig an saker som ligger på gränsen till vad man klarar av för att tvinga sig själv till vidareutveckling. Dessutom pratar vi om att designa skivomslag för Zara Larsson och så får vi en liten inblick i Designklubben.

  • 39 min
  4. Inspiration

  4. Inspiration

  Det handlar om inspiration. Vad inspireras vi av och hur får vi inspiration när vi saknar den men behöver den omedelbart? Vi hittar ny inspiration och nya idéer genom att tänka tvärt om och göra miljöombyten.

  Supersnyggt och superfult, är det inspirerande eller kontraproduktivt. Är det nedslående att se fantastisk formgivning eller kan vi bli inspirerande och utmanande av det?

  • 38 min
  3. Analogt/Digitalt

  3. Analogt/Digitalt

  I avsnitt tre av Toppform pratar vi om analogt och digitalt – likheter och skillnader, analoga och digitala motsvarigheter. På vilket sätt skiljer det sig rent tekniskt och hur kan upplevelsen skilja sig beroende på om vi konsumerar innehåll analogt eller digitalt? Det handlar om bloggar, magasin, flyers, visitkort, webbdesigntrender och vilda spekulationer om print-döden.
  Vi trasslar också in oss i vcf-filer och pratar om Halebops grafiska manér som ”fult”.

  Nytt för avsnitt tre i Toppformpodden är att vi börjar med att prata om en bokstav och tänker fortsätta med det i varje avsnitt framöver. Vi kommer inte göra det i alfabetisk ordning men börjar ändå med bokstaven A.

  • 44 min
  2. Grafisk form

  2. Grafisk form

  Grafisk form – Varför behövs det? I andra avsnittet av Toppform pratar vi om Grafisk form och varför det är viktigt.
  Finns det universell form som alla människor uppfattar lika eller tvärt om – finns det sådant som uppfattas olika beroende på exempelvis kulturell kontext? Är "bra formgivning" absolut eller är det relativt, eller kanske evolverande?
  Vi pratar också om exempel när och hur grafisk formgivning spelar roll på riktigt och att trender ofta kommer som motreaktioner på det som är eller har varit.
  Bilder och länkar från avsnittet hittas på toppformpod.se

  • 25 min

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To