126 episodes

Psycholoog|onderzoeker Sjanett de Geus in gesprek met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland op weg naar meer vrijheid, wijsheid en overvloed.

Transformatie Podcast Sjanett de Geus MSc

  • Health & Fitness
  • 3.0 • 1 Rating

Psycholoog|onderzoeker Sjanett de Geus in gesprek met inspirerende gasten uit binnen- en buitenland op weg naar meer vrijheid, wijsheid en overvloed.

  Over het best bewaarde groene geheim van Nederland | #124 Selfa Verlaat en Sjanett de Geus

  Over het best bewaarde groene geheim van Nederland | #124 Selfa Verlaat en Sjanett de Geus

  Transformatie Podcast dan eindelijk terug! Sjanett gaat met haar nieuwe businesspartner Selfa Verlaat in gesprek over hun laatste avonturen. Ze praten over het best bewaarde groene geheim van Nederland, Yügen Forest op het landgoed Roggebotstaete, de samenwerking met Campfire Stories hun gave plannen voor de toekomst.

  • 1 hr 5 min
  Je borstvergroting ongedaan maken. Over holistische plastische chirurgie | #123 Dr. Frank Niessen

  Je borstvergroting ongedaan maken. Over holistische plastische chirurgie | #123 Dr. Frank Niessen

  Ik onderging een explantatie, oftewel het verwijderen van mijn borstprothesen. Het was jarenlang mijn grootste wens om mooie volle borsten te hebben. Zeven jaar geleden ging ik daarom onder het mes voor een borstvergroting. Spijt is een groot woord, maar ik was er nooit helemaal gelukkig mee. Uit gezondheidsoverwegingen liet ik ze enkele maanden geleden verwijderen door Dr. Frank Niessen, holistisch en regeneratief plastisch chirurg bij het Mittsu Instituut in Amsterdam. Hoe werkt dat? En waarom kiezen steeds meer vrouwen ervoor om hun borstvergroting ongedaan te maken? Tijd voor een diepgaand gesprek!

  • 1 hr 58 min
  Kink als middel voor groei | #122 Hans West

  Kink als middel voor groei | #122 Hans West

  Laat je in deze podcast verrassen door de waardevolle inzichten die Hans West met ons deelt over kink en persoonlijke groei. Het kan bijna niet anders of je wordt (lichtelijk) ongemakkelijk zodra het over kink gaat. En juist die ongemakkelijke gevoelens zijn onze beste vriend als we willen groeien, aldus de gast van deze podcast Hans West.

  Hans, coach en relatietherapeut haalt kink uit het verdomhoekje en laat ons zien wat de relatie is tussen deze vorm van seks en persoonlijke groei. Want om jezelf toe te staan je seksuele verlangens te leven, zal je eerst en vooral naar binnen moeten keren. En we weten allemaal dat naar binnen keren ook betekent dat je onverwerkte emoties tegen kan komen.

  Volgens Hans kan kink daarmee een heilzame werking hebben. Want om jezelf over te kunnen geven aan de zinderende sfeer van kink zal je vertrouwen moeten voelen, in jezelf en de ander. Een volle show dus over flow, zelfliefde en durven genieten!

  https://transformatie-podcast.nl/122-hans-west/

  • 1 hr 22 min
  Understanding the mind of the eater | #121 Marc David

  Understanding the mind of the eater | #121 Marc David

  Always trying to lose weight, know how do to it but not achieving what you wish? In this podcast Marc David, psychologist and founder of the Institute for the Psychology of Eating helps us understand how our struggle with food or body image is connected to the rest of our live. Understanding this can be very helpful in the process of healing.

  Marc explains to us how asking questions about who we want to be as an eater can create more consciousness around our eating habits. He also gives us some valuable insights about intuitive eating versus sabotaging ourself. And the beauty is: all comes from the perspective of compassion.

  On top of this he gives some advice for people who gained weight during the covid lockdown and how we can deal with self-judgment about how we look. A podcast which will make you think twice the next time you notice some old patterns regarding self judgment and your food behavior arise!

  https://transformatie-podcast.nl/121-marc-david/

  • 1 hr 10 min
  Onderzoek doen naar de effecten van psychedelica | #120 Dr. Kim Kuypers

  Onderzoek doen naar de effecten van psychedelica | #120 Dr. Kim Kuypers

  In gesprek met Kim Kuypers (Associate Professor, Maastricht University), die al meer dan 15 jaar onderzoek doet naar de effecten van onder andere MDMA, LSD en Ayahuasca. Wat drijft haar om deze middelen te willen bestuderen en wat komt daar bij kijken?

  Hoe ga je als wetenschapper bijvoorbeeld om met de set en setting (een belangrijk component van een psychedelische trip) en hoe zou je het effect van psychedelica op mentaal welzijn in een sjamanistische setting onderzoeken?

  Het zijn vragen die ik Kim stelde omdat het mij als onderzoeker geweldig leuk leek om haar te ontmoeten en onze passie op het snijvlak tussen psychedelica, psychologie, science en spirit te delen.

  Veel luisterplezier en vergeet niet om je te abonneren!

  Ook beschikbaar als video podcast via https://transformatie-podcast.nl/120-dr-kim-kuypers/

  • 1 hr 9 min
  Niet vastzitten in je baan, maar leven in (financiële) vrijheid | #119 Suzanne van Duijn

  Niet vastzitten in je baan, maar leven in (financiële) vrijheid | #119 Suzanne van Duijn

  In het weekend doe je leuke dingen en je maakt (straks weer) mooie reizen, maar wat als je baan steeds meer als een onderbreking van je echte leven begint te voelen? Hoe creëer je meer vrijheid en voldoening in je leven?

  Voor Suzanne van Duijn (https://vrijemeid.nl) was deze vraag de aanleiding om als freelancer en digital nomad haar geluk te beproeven en inspireert ze met haar blog en Instagram account anderen ook om vrijer te leven en meer financiële onafhankelijkheid te ervaren.

  De hamvraag is natuurlijk: Hoe week je jezelf los van je vaste baan, met ditto vaste salaris? En kan dat ook in het Corona tijdperk? Is het zelfstandig ondernemerschap en financiële vrijheid voor iedereen weggelegd?

  We bespreken de rol van mindset en het omgaan met belemmerende overtuigingen, hoe het is om een ton per jaar te verdienen, hoe we pensioen en beleggingen aanpakken en wat voor copywriting, sales en marketing er nodig is om je weg naar leven en werken in vrijheid te ondersteunen.

  Ik vond het erg leuk om met Suzanne van gedachten te wisselen. De podcast en mijn motivatie had een beetje een dip door de drukte en onzekerheid, maar ik ben weer ontzettend geïnspireerd en gemotiveerd om mijn weg te gaan vervolgen.

  Er staan weer hele inspirerende podcasts voor je in de planning! Voel je vrij te mailen of een berichtje te sturen als je met me wil contacten of suggesties voor me hebt.

  Ook beschikbaar als video podcast. Meer info + boekentips en alle linkjes : https://transformatie-podcast.nl/119-suzanne-van-duijn

  • 1 hr 9 min

Customer Reviews

3.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

You Might Also Like

Giel Beelen
Drs. Richard de Leth
Michael Pilarczyk & Cindy Koeman
Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach
De Podcast Psycholoog
Arie Boomsma / De Stroom