72 episodes

Sveriges viktigaste podd

Trygghetspodde‪n‬ Trygghetspodden, Anders Königsson

  • Society & Culture

Sveriges viktigaste podd

  Podd 72 - Special - Terrordåden i Europa - Magnus Ranstorp

  Podd 72 - Special - Terrordåden i Europa - Magnus Ranstorp

  I det förra avsnittet av Trygghetspodden medverkade Mahmoud Khalfi, som är imam och direktör i Stockholms moské. Han gick då till hårt angrepp mot terrorforskaren Magnus Ranstorp och mot tidningen Expressen. I det här specialavsnittet medverkar Magnus Ranstorp för att ge sin syn på det som sades av Mahmoud Khalfi.

  • 16 min
  Podd 71 - Terrordåden i Europa - Mahmoud Khalfi

  Podd 71 - Terrordåden i Europa - Mahmoud Khalfi

  Mahmoud Khalfi är imam och direktör i Stockholms moské. Hör honom om vad som görs i moskén i arbetet mot extremism, vilket i sin tur kan leda till terrorism. Om hoten som varje vecka kommer kommer till moskén och skapar en otrygghet, men samtidigt en bestämdhet att inte låt rädslan ta över. Samt om vilket hot han möttes av samma morgon som avsnittet spelades in. Hör även varför han anser att det finns en elit i Sverige som utför, vad han kallar det, en etnisk rensning av muslimer inom politiken. Liksom varför han är mycket kritisk till terrorforskaren Magnus Ranstorp och till tidningen Expressen. Det här i det fjärde avsnittet i serien om terrordåden i Europa. De som utfördes i höstas i Frankrike och i Österrike.

  • 1 hr 2 min
  Podd 70 - Terrordåden i Europa - Christina Kiernan

  Podd 70 - Terrordåden i Europa - Christina Kiernan

  I höstas utfördes terrordåd i både Frankrike och Österrike. Vad gör man i Stockholms stad för att motverka extremism, så att det i längden inte ska utföras fler terrordåd här? Det berättar Christina Kiernan som är samordnare mot våldsbejakande extremism. Hör om hur det arbetet bedrivs. Hur hon ser på att det riktas mycket kritik mot det. Vilka grupper som utgör det största hotet mot samhället. Liksom varför det här arbetet är så svårt och komplext.

  • 49 min
  Podd 69 - Håkan Lans

  Podd 69 - Håkan Lans

  Håkan Lans är en av världens främsta, nu levande, innovatörer. Han har bland annat varit med och utvecklat datormusen, uppfunnit färggrafiken till datorer och det navigeringssystem som nu är världsstandard för både sjöfarten och för flygtrafiken. Hör om hans makalösa livsresa. Hur han ser på patent och därmed på otryggheten som finns för uppfinnare och innovatörer. Samt varför han nu, för första gången, berättar att han har fattat ett livsavgörande beslut.

  SAAB:s skriftliga kommentar, genom presschefen Mattias Rådström, är följande kring det som sägs i avsnittet:
  ”Vi kan konstatera att Skiljenämnden har beslutat till Saabs fördel när frågan var uppe till prövning. Saab och Håkan Lans bolag (GP&C) har haft olika uppfattningar av innebörden i vårt avtal och vi välkomnade då att Skiljenämnden prövade detta, så att vi kunde komma till ett avslut för båda parter. Från Saabs sida har vi under många år aktivt försökt nå en överenskommelse mellan parterna och vi har också betalat betydande belopp i royalty till GP&C. Vi har i dagsläget ingenting ytterligare att kommentera i ärendet då det är avgjort i skiljenämnd.”

  • 1 hr 13 min
  Podd 68 - Amir Rostami - Gängbrottsligheten i Sverige

  Podd 68 - Amir Rostami - Gängbrottsligheten i Sverige

  Amir Rostami forskar på gäng, organiserad brottslighet och våldsbejakande extremism. Hör honom om gängbrottsligheten i Sverige. Hur den vuxit fram, hur situationen i Sverige är nu och hur det är jämfört med övriga nordiska länder. Hur framtiden kan se ut. Samt vad han anser behöver göras om vi ska kunna få bukt med gängbrottsligheten.

  • 1 hr 17 min
  Podd 67 - Mattias Sigfridsson - Biträdande polischef i Malmö

  Podd 67 - Mattias Sigfridsson - Biträdande polischef i Malmö

  Mattias Sigfridsson är biträdande polisområdeschef i Malmö. Hör honom berätta om hur läget med brottsligheten i Malmö är. Hur trygga Malmöborna känner sig. Vad det innebär för polisens arbete att det finns parallella samhällsstrukturer i de särskilt utsatta områdena. Vilka politiska åtgärder han skulle vilja se för att polisens arbete ska underlättas. Hur han ser på de olika formerna av straffrabatter. Samt hur det är möjligt att det i Sverige kan vara straffritt att begå brott.

  • 51 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To