174 episodes

TT Filmpodcast pratar om film, skådespelare, regissörer, stora Blockbusters och smala indiefilmer. Podcasten tar upp båda nya filmer och gamla klassiker. Vi tipsar om filmerna du missat och varnar för skräpet. Vi gör då och då specialprogram om olika filmsviter eller genrer.

TT Filmpodcast Thomas Hellberg och Tomas Törnros

  • Film Reviews

TT Filmpodcast pratar om film, skådespelare, regissörer, stora Blockbusters och smala indiefilmer. Podcasten tar upp båda nya filmer och gamla klassiker. Vi tipsar om filmerna du missat och varnar för skräpet. Vi gör då och då specialprogram om olika filmsviter eller genrer.

  170. The Dead Don't Die - A Witcher/Dracula Story...

  170. The Dead Don't Die - A Witcher/Dracula Story...

  I årets första filmpodcast åker vi till den lilla sömniga staden Centerville med 784 invånare. Tre lantispoliser som spelas av Bill Murray, Adam Driver och Cloé Sevigny får det hett om öronen när de döda börjar kliva upp ur sina gravar och börjar käka på allt levande. Vi har sett den märkliga zombiefilmen THE DEAD DON'T DIE.Vi gav varandra varsitt uppdrag i mellandagarna att se en varsin serie från Netflix. Tomas hypade upp THE WITCHER med Henry Cavill som monsterdödaren Gerald Of Rivia. Thomas kontrade med Steve Moffats tre-delars serie om DRACULA med dansken Claes Bang i huvudrollen. Så dessa två serier avhandlas med ett brinnande iver och högljudda åsikter.Vi återvänder till 2 stora biofilmer från sommaren 2019. Skräckfilmen IT CHAPTER 2 får sig en andra chans för att öka värdet i Thomas ögon. Dessutom återtittas ONCE UPON A TIME I HOLLYWOOD för se ifall Tomas kan vändas från den mörka sidan och börja tycka om den han med. Thomas sjunger i jubelkören och höjer upp den ännu mer när det blev en personlig directors cut vid andra titten. Svårt att förstå? Lyssna så klarnar det.Och till slut har Thomas äntligen betat av sitt länge lovade filmuppdrag som han bara skjutit på. Rysaren SIREN från 2016 skall här nu redovisas och det är dags att bekänna färg om det var värt väntan.Återigen lyckas vi proppa ett fullmatat avsnitt som skjuter högt och lågt. Välkommen till ett nytt år med TT FILMPODCAST.

  • 1 hr 25 min
  169. NYÅRSKRÖNIKA 2019 - DEL 2

  169. NYÅRSKRÖNIKA 2019 - DEL 2

  När vi nu äntrar nyårskrönikan andra och ännu mer kritiska del så är det dags att fyra av det tunga artilleriet.Vi presenterar våra topp 3 sämsta filmupplevelser från 2019. Det chockar och rör om.Det är också dags att ta sig an STAR WARS - RISE OF SKYWALKER. Thomas ger här sin ärliga syn på filmen. Är det ett fint avslut på en 43 årig saga eller är det en riktigt dikeskörning?Sedan är det dags för cremé del la cremé, the best of the best. Vi presenterar våra topp 3 bästa filmer från 2019. Det förvånar, chockar och berör. Det blir plötsligt en känsloladdad presentation som tar en oväntad vändning.Och till slut så blickar vi in i 2020 och ser vad filmfronten har att bjuda på.Thomas & Tomas vill därmed önska alla lyssnare en god fortsättning och hoppas att ni följer med oss under 2020. Välkomna!

  • 1 hr 23 min
  168. NYÅRSKRÖNIKA 2019 - DEL 1

  168. NYÅRSKRÖNIKA 2019 - DEL 1

  Traditionsenligt så kickar vi igång det nya året med en summering av filmåret 2019. Den här gången delar vi upp sammandrabbningen i två delar då inspelningen blev riktigt omfattande. Många omtumlande känslor och intryck blandades under 4 timmar så därför valde vi att göra så här.I del 1 pratar vi om det här:Game Of Thrones avslutades med säsong 8. Vi ser tillbaka på serien och hur den har utvecklats och om den höll hela vägen in i mål.Vi reflekterar över filmåret 2019 och lyfter fram årets viktigaste filmhändelser.Vi listar de filmer som överraskat oss mest under året samt de filmerna som gjorde oss genuint besvikna.Superhjältefilmerna under året, var de något att ha? Vi resonerar fram och tillbaka och är inte alls överens förstås.Vi plockar fram våra favoriter från det mastiga tv-serieutbudet från året som gått. Dessutom hyllar vi den svenska independentfilmen som gett oss massor av fina stunder från 2019.Vi pratar om Draug, The Huntress - Rune Of The Dead, Gryning och Mareld.Så sätt er till rätta och häng med oss då vi bjuder på första delen av vår massiva nyårskrönika.Gott Nytt år ÖnskarTT FILMPODCAST

  • 1 hr 53 min
  167. God Jul - Fattar du vad du har gjort? Du kan åka in på anstalt för det här!

  167. God Jul - Fattar du vad du har gjort? Du kan åka in på anstalt för det här!

  Inför den stundande julhögtiden så bjuder vi på ett stämningsfullt och glöggdoftande Julavsnitt. Vi måste förstås prata jultraditioner se till att den rätta och mysiga känslan infinner sig.Thomas jublar över att den 14:e säsongen av skräckserien SUPERNATURAL nu är ute på DVD. Så ett stopp hos Dean och Sam Winchester är ett måste, speciellt nu när serien har nått hela 300 avsnitt.Kan man snygga till 100år gammal film om första världskriget och se till att den blir i färg och rör sig i rätt hastighet? Peter Jackson har jobbat med sin dokumentär : THEY SHALL NOT GROW OLD och vi har tittat på den för att se ifall han har lyckats med detta. Martin Scorsese har samlat sina gamla kompisar Robert De Niro, Al Pacino och Joe Pesci för att göra dem yngre i Netflix-filmen THE IRISHMAN. Gangesterdramat om Jimmy Hoffas försvinnande klockar in på hela 3,5 timma och frågan är om vi blev lika hänförda som alla andra filmkritiker? Guillermo Del Toro har producerat mysskräckisen SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK och vi är lite perplexa över vem den filmen är gjord för. Vi kan inte riktigt förstå hur man tänkt här.Thomas duckar sitt filmuppdrag från förra avsnittet och istället har vi kollat in ytterligare en film med den nyfunna favoriten Hanna Oldenburg. Vi såg henne nyligen i filmen MARELD och nu backar vi några år och kollar in filmen WE ARE MONSTERS/ANIMALISTIC från 2015 där Hanna spelar huvudrollen. Vi blev varnade att filmen är grotesk, vulgär och smal i sitt slag så naturligtvis blev vi nyfikna och nu har vi sett den. Med detta vill vi tacka alla våra lyssnare att ni hänger med oss och önska er en riktigt God Jul. Välkomna till Julmyset...
  mvhThomas & Tomas  

  • 1 hr 9 min
  166. Anna, Tolkien and the Apocalypse - A Hummingbird Project!

  166. Anna, Tolkien and the Apocalypse - A Hummingbird Project!

  När nu mörkret dominerar och ljuset känns avlägset så lyser TT Filmpodcast upp som en fyr med en färgsprakande filmpalett.Vi följer med Anna som vill ta ett sabbatsår från skolan och vill fly verkligenheten borta i Australien. Synd bara att hennes planer grusas när den lilla staden hon bor i invaderas av zombies. Mixa filmstilar som musikal, julfilm och zombiefilm så får man den udda rullen ANNA AND THE APOCALYPSE.Thomas hatobjekt Jesse Eisenberg frontar tillsammans med Alexander Skarsgård i filmen THE HUMMINGBIRD PROJECT. En film om att gräva ner en lång fiberkabel med hög hastighet för att vara snabbare än alla konkurrenter för att köpa och sälja aktier med fördel. Thomas surar över denna film medan Tomas flinar över att han tvingar sin poddkollega att kolla på Jesse Eisenberg. Det blir dock en ordentligt twist i samtalet om filmen.Vi får dessutom hänga med den unge J.R.R Tolkien och får reda på bakgrunden hur denna store författare fick sin inspiration till The Hobbit och Lord Of The Rings. Filmen heter rätt och slätt TOLKIEN.Dessutom har Tomas tvingat sina barn sett det svindyra fiaskot WATERWORLD med Kevin Costner. Det är kvällens film i "Thomas Törnros Läxar Upp Sina Barn i Modern filmkonst".Thomas gör revolt och för första gången i podcastens historia och vägrar han sitt filmuppdrag. Vad är det som får bägaren att rinna över?. Stämningen i podcaststudion blir ganska obekväm...I vilket fall som helst är ni alla välkomna till en sprängfylld timme där det blir ett par riktigt oväntade turer... Häng med!

  • 1 hr 10 min
  165. BioSpotting - MIDWAY

  165. BioSpotting - MIDWAY

  Vi slår till igen med ett nytt BioSpotting-avsnitt och denna gång har vi sett Mr. Demolition Man himself, regissören Roland Emmerich senaste film MIDWAY. Ett maffigt och episkt krigsdrama som avspeglar efterdyningarna efter bombningen av Pearl Harbour. Många kända skådespelare på rollistan trängs i denna maffiga film. Men först måste vi gå igenom Roland Emmerich filmkatalog och det vi kommer fram till är att han gillar att förstöra saker på film. Independence Day, Godzilla, 2012, Day After Tomorrow är bara några filmer där massförstörelse står i centrum...Välkomna till en stunds kaos med oss...
   

  • 28 min

Top Podcasts In Film Reviews

Listeners Also Subscribed To