26 episodes

Misschien lees je me. Hier hoor je me.

Bart Moeyaert Bart Moeyaert

  • Fiction
  • 5.0 • 6 Ratings

Misschien lees je me. Hier hoor je me.

  Zoveel water

  Zoveel water

  ‘Zoveel water’ verscheen in Top Magazine, een tijdschrift voor jongeren, in de vroege jaren negentig. Hier duikt het verhaal weer op, voorgelezen (en van een soundscape voorzien) door Bart Moeyaert.

  De compositie voor synthesizer is ‘Here comes the rain’ van Kraftamt. De slotmuziek is van Michael Brook.

  • 6 min
  Sterk en 3 andere gedichten

  Sterk en 3 andere gedichten

  Uit ‘Verzamel de liefde’, ‘Gedichten voor gelukkige mensen’ en ‘Helium' leest Bart Moeyaert vier gedichten.

  • 5 min
  Fiets

  Fiets

  Beluister ‘Fiets’, voorgelezen door Bart Moeyaert. Het gedicht werd in opdracht van deAuteurs en Poëziecentrum geschreven, naar aanleiding van de actie ‘De Grootste Bloemenzee’ in Oostende — een evenement op Theater aan zee 2021, waaraan heel Vlaanderen kon meewerken.

  • 1 min
  De brief die Rosie vond

  De brief die Rosie vond

  Onder de brievenbus vindt Rosie een brief. Ze zou hem gewoon op de bus kunnen doen en haar weg vervolgen. Maar dan leest ze aan wie de brief gericht is, en brandt ze ineens van nieuwsgierigheid.

  ‘De brief die Rosie vond’ vind je terug in ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (uitgeverij Querido). Hier wordt het voorgelezen (en is het van een soundscape voorzien) door Bart Moeyaert.

  • 16 min
  Afrika achter het hek

  Afrika achter het hek

  ‘Afrika achter het hek’ vertelt het (overigens waargebeurde) verhaal van een vrouw die een lemen hut bouwde in haar tuin — tot groot ongenoegen van de buren.  Het verhaal vind je terug in ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (uitgeverij Querido). Hier wordt het voorgelezen (en is het van een soundscape voorzien) door Bart Moeyaert.

  • 11 min
  Hoe een stad ontstaat

  Hoe een stad ontstaat

  In ‘Hoe een stad ontstaat’ kom je te weten hoe die ene badstad tussen Wenduine en Zeebrugge — ah, hoe heet ze ook alweer — aan haar naam is gekomen.  ‘Hoe een stad ontstaat’ komt uit ‘Jij en ik en alle andere kinderen’ (uitgeverij Querido) en is voorgelezen en van een soundscape voorzien door Bart Moeyaert.

  • 4 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
6 Ratings

6 Ratings

Top Podcasts In Fiction

You Might Also Like