89 episodes

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

Bende van het Boek Bende van het Boek

  • Arts
  • 4.6, 18 Ratings

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

  #86 De Bende tussen de zonnebloemen

  #86 De Bende tussen de zonnebloemen

  In deze podcast hebben we voor het eerst een virtuele gast! Auteur, verteller en performer Wim Chielens bestaat wel degelijk in het echt. Wim bracht begin 2019 een nieuwe roman uit: "De droefheid zal blijven duren". We volgen enerzijds kunstenaar Vincent van Gogh op de laatste dagen van zijn leven om daarnaast in een hedendaags verhaal ene Chiel Willems te leren kennen.

  • 41 min
  #85 Onze Grote Zomeraflevering - DEEL 1

  #85 Onze Grote Zomeraflevering - DEEL 1

  In deze aflevering geven we een aantal persoonlijke leestips voor deze zomer. Via onze sociale media kon elke volger vertellen wat hij/zij deze zomer van plan is en welke boeken bovenaan zijn/haar favoriete leeslijst staan.

  • 47 min
  #84 De Bende en het verhalende Stay with me

  #84 De Bende en het verhalende Stay with me

  Dit boek speelt zich af in Nigeria, het geboorteland van auteur Ayòbámi Adébáyò. Jejide is getrouwd met Akin en zij worden door hun omgeving constant herinnerd aan hun kinderloos leven. Het koppel onderneemt allerlei stappen, maar dit resulteert enkel in een schijnzwangerschap. Bovendien wordt Akin door zijn familie gedwongen een tweede vrouw te nemen. Dit alles tegen de achtergrond van de politieke verwikkelingen in Nigeria in de jaren 1980-1990.

  • 31 min
  #83 De Bende geeft tips voor je leesdip

  #83 De Bende geeft tips voor je leesdip

  In deze onkarakteristiek korte aflevering - opgenomen voor de Sinksenradio in Kortrijk - duiken we in de boeken waar wij ons tijdens de quarantaine aan laafden. Daarbij geven we enkele tips voor wie in een leesdip zit, want het kan de beste overkomen! Dat alles na ons kort voor te stellen aan de Sinksen-luisteraars, maar natuurlijk ook aan Bende van het Boek-maagden. Iedereen welkom!

  • 15 min
  #82 De Bende en de IJzige verloofde

  #82 De Bende en de IJzige verloofde

  Een korte inhoud beschrijven van deze young adult is niet eenvoudig want er gebeurt heel wat. Bij deze een bescheiden poging: we volgen Ophelia, een jong meisje dat als archivaris woont op de ark Anima en moet trouwen met Thorn, een intendant die dan weer op de Pool leeft. Arken zijn een soort rondzwevende concurrerende werelden waartussen het niet zo eenvoudig is om te reizen. Op Anima leeft iedereen vrolijk en vrij terwijl er op de Pool zoals je kan vermoeden een kille en sterk hiërarchische samenleving heerst. Het boek is veel meer dan enkel de zoektocht naar het antwoord op de vraag of Ophelia en Thorn naar elkaar zullen toegroeien maar daarvoor moet je naar de podcast luisteren.

  • 39 min
  #81 De Bende, Christophe Vekeman en duistere verhalen met een glimlach

  #81 De Bende, Christophe Vekeman en duistere verhalen met een glimlach

  Christophe Vekeman is niet alleen auteur, maar gaat ook regelmatig als recensent aan de slag. Hij leest zo’n 70 à 80 boeken per jaar en geniet vooral van donkere romans en non-fictie over country. Bij ons bezoek aan zijn schuur deelde hij met veel plezier zijn acht favoriete boeken. Ze zijn zeker niet de vrolijkste dus deze tips zijn voor wie niet vies is van een grauwe sfeer met een scherp, maar humoristisch randje. Denk je er niet aan om deze romans te lezen, luister dan toch voor het oratorische talent van Vekeman.

  • 51 min

Customer Reviews

4.6 out of 5
18 Ratings

18 Ratings

Michellevnh ,

Rustgevend

Fantastisch om naar te luisteren!
Hebben jullie geen leeslijst op jullie website?

Alba.Marie ,

Aanrader

Ik kan hier uren naar luisteren, wensend dat ik mee in de zetel zat met taart en thee! Soms lach ik ook luidop met de grapjes die gemaakt worden en ik leer veel over boeken.

Thomas Vandewalle ,

,

Jaaaaaaaaaa een podcast over boeken mét een West-Vlaams accent!!!

Top Podcasts In Arts

Listeners Also Subscribed To