75 episodes

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

Bende van het Boek Bende van het Boek

  • Arts

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

  #72 De Bende, Valeria Luiselli en het perfecte boekenclubboek

  #72 De Bende, Valeria Luiselli en het perfecte boekenclubboek

  Een boek dat je het afgelopen jaar ongetwijfeld zag passeren, lag onlangs ook op ons nachtkastje: Lost Children Archive of Archief van verloren kinderen van Valeria Luiselli. We lazen het met onze boekenclub (Trees zelfs met twee boekenclubs) en waren unaniem: deze topper is het perfecte boekenclubboek. Lost Children Archive is een gelaagde roman, waarover je kan blijven praten. In deze podcast pellen we voor jou het eerste laagje af. De rest laten we aan jou - en misschien ook je boekenclub - over.

  In de roman ondernemen de naamloze personages een roadtrip naar het zuiden van de Verenigde Staten. Moeder en vader elk met hun eigen project dat ze najagen, de kinderen in hun kielzog. Alle vier voelen ze dat hun gezin uit elkaar dreigt te scheuren. Vader is op zo’n naar echo’s van de Apaches. Moeder naar de dochters van een vriendin, die de zuidgrens van de VS illegaal overgestoken zijn om dan te verdwijnen. Beide maken opnames om die op hun eigen manier te verwerken. En dan gaan het plots mis.

  Wat er gebeurt, dat vertellen we je pas in de spoilerdoorspekte ‘Dieper graven’, dus luister gerust naar onze korte inhoud als je het boek zelf nog wil lezen. Wat we je wel al kunnen vertellen, is dat het een aflevering is waarin Trees veel praat met haar mond vol. Sorry daarvoor.

  • 32 min
  #71 De leesgewoontes van de Bende

  #71 De leesgewoontes van de Bende

  Voor één keer hebben we het niet over boeken die we hebben gelezen, maar wel over onze leesgewoontes en ons grootste leesplezier. Dat lezen voor ons vooral gezellig moet zijn, weet onze trouwe luisteraar ongetwijfeld. Via Instagram kon je ons een tijdje geleden al je vragen stellen over hoe, waar en wanneer wij lezen. In podcast #71 krijg je alle antwoorden of je leest een deel ervan in de bijhorende blogpost.

  • 28 min
  #70 De Bende las nog eens een stapeltje

  #70 De Bende las nog eens een stapeltje

  In deze podcast bespreken we een nog eens een flinke stapel boeken: Het verborgen stadspaleis van Elisabeth de Waal neemt ons mee naar Wenen vlak na WOII en leert ons een aantal nostalgische personages kennen. Met If Beale Street Could Talk van James Baldwin volgen we Fonny die ten onrechte wordt beschuldigd van verkrachting en daarom in de gevangenis terechtkomt, maar zijn vrouw Tish blijft hem trouw bezoeken. Onze derde roman is één van de populairste exemplaren van dit jaar: Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou. Trees is grote fan van Days Without End van de Ier Sebastian Barry en tot slot houdt Sara een pleidooi voor actie na het lezen van We are the Weather van Jonathan Safran Foer.

  • 1 hr 8 min
  #69 De Bende krijgt kerstige leestips van Annemie

  #69 De Bende krijgt kerstige leestips van Annemie

  De feestdagen staan voor de deur, dus maken we samen met Annemie van Boekenhuis Theoria in Kortrijk een lijstje op van boeken voor onder de kerstboom. Voor elk wat wils want de stapel van Annemie bevat poëtische literatuur, prentenboeken en een tweetal klassieke romans. Voor je schoonzus, je lief maar vooral voor jezelf.

  • 28 min
  #68 De Bende, Laura en de mooiste boekenkast

  #68 De Bende, Laura en de mooiste boekenkast

  Laura wachtte al jaren op onze uitnodiging en enkele weken geleden was het zover: we mochten naar de boekenkast in haar mooie appartement staren, boeken besnuffelen en koffiepavlova eten. Om jullie te laten meegenieten, maakten we meteen ook een podcast. Laura sleepte zeven boeken aan, die ze in sfeerboeken en kennisboeken verdeelde. Voor elk wat wils dus!

  • 40 min
  #67 De Bende, de brunch en twee fantastische auteurs: Jeanette Winterson en Tayari Jones

  #67 De Bende, de brunch en twee fantastische auteurs: Jeanette Winterson en Tayari Jones

  Geen taart en geen thee: deze aflevering gaan we voor brunch met chocoladekoeken, koffie en vers sinaasappelsap. En boeken natuurlijk! We namen elk een roman bij de hand die we net uit hebben en het bleken twee kleppers van kleppers van vrouwen te zijn. Sara las Een ongewoon huwelijk van Tayari Jones: een boek met een herfstige cover. Trees loopt al weken te leuren met Frankissstein: a Love Story van Jeanette Winterson bij iedereen die zich iets in technologie en AI interesseert. Vandaag doet ze dat voor jou in de podcast.

  • 47 min

Customer Reviews

Michellevnh ,

Rustgevend

Fantastisch om naar te luisteren!
Hebben jullie geen leeslijst op jullie website?

Alba.Marie ,

Aanrader

Ik kan hier uren naar luisteren, wensend dat ik mee in de zetel zat met taart en thee! Soms lach ik ook luidop met de grapjes die gemaakt worden en ik leer veel over boeken.

Thomas Vandewalle ,

,

Jaaaaaaaaaa een podcast over boeken mét een West-Vlaams accent!!!

Top Podcasts In Arts

Listeners Also Subscribed To