40 episodes

LoopPraat is de Nederlandstalige podcast voor hardlopers, door hardlopers. Elke aflevering bespreken hosts Anton-Jan Thijssen en Tim Baks samen met een spraakmakende gast het laatste loopnieuws, delen ze tips en geven ze reviews.

LoopPraat Anton-Jan Thijssen & Tim Baks

  • Sports
  • 4.8 • 28 Ratings

LoopPraat is de Nederlandstalige podcast voor hardlopers, door hardlopers. Elke aflevering bespreken hosts Anton-Jan Thijssen en Tim Baks samen met een spraakmakende gast het laatste loopnieuws, delen ze tips en geven ze reviews.

  LoopPraat 40 - Bram Som

  LoopPraat 40 - Bram Som

  Te gast in LoopPraat aflevering 40 is een oude bekende. Als tweevoudig Olympiër en professioneel haas is hij een bekend gezicht in de nationale én internationale atletiekwereld, ook begeleidt en traint hij wekelijks tientallen hele snelle en minder snelle atleten. Ik heb het natuurlijk over voormalig 800 meter specialist Bram Som. Je kent hem misschien nog wel van aflevering 36, waarin we met hem over zijn rijke carrière praatte. In deze aflevering maakte we zo af en toe een uitstapje naar de trainingsleer. Alle drie voelde we dat we hier nog wel graag over hadden willen doorpraten. En zo maakte we een afspraak voor een deel 2.







  In aflevering 40 duiken we onder begeleiding van Bram Som in de fascinerende wereld van de trainingsleer. Naast de vele luisteraarsvragen (dank!) en de rubrieken, hebben Anton-Jan en ik een legio aan onderwerpen die we willen voorleggen aan Bram Som. Zo hebben we het onder meer over waarom heuveltraining zo goed is; hoe je de intensiteit van trainingsweken kan meten en met elkaar vergelijken; de verschillende trainingssystemen; het belang van inspanning en ontspanning en maken we kennis met flexibiliteitskoning Bob Cooley.







  Heb je interesse in alles wat je beter en sneller maakt dan mag je LoopPraat aflevering 40 met Bram Som niet missen.







  Shownotes







  * Website van Bram Som* Flexibiliteitskoning Bob Cooley (website) * Luistertip van Bram: 100% inspiratie podcast* Luister- en kijktips Anton-Jan: Running realised (afl. 3), LSRF 101, Vogelspodcast, Last Change U.* Luistertips van Tim: De Deventer Mediazaak podcast, Outside Magazine podcast, aflevering ‘When an Athlete Refuses to Be Broken’







  Meer LoopPraat luister je hier.







  Artikel-foto: Barbara Kerkhof

  • 1 hr 30 min
  LoopPraat 39 - Hans Koeleman

  LoopPraat 39 - Hans Koeleman

  In aflevering 39 van LoopPraat is Hans Koeleman te gast. Hans heeft een geweldige carrière achter de rug op de atletiekbaan. Zo ging hij als steeple-atleet naar de Olympische spelen van Los Angeles en Seoul en pakte hij maarliefst tien Nederlandse titels. Maar zijn atletiek-carrière is niet waarom we de oud-atleet hebben uitgenodigd.







  Hans is een verhalenverteller pur sang en weet dat feilloos te combineren met zijn passie en energie voor de loopsport. Zo schreef hij de hardloopboeken Het Blauwe Uur en Olympiër en is hij één van de initiatiefnemers van het nieuwe en veelbelovende hardloopmagazine Mystical Miles.







  Met Hans spreken we onder meer over de totstandkoming van het magazine en wat je zoal kan lezen in de eerste editie, maar ook over de kracht van langzaam hardlopen, zijn nachtelijke loopavonturen door Schoorlse duinen en waarom je toch zo af en toe op blote voeten moet lopen.







  Shownotes







  * Mystical Miles – lees hier alles over het magazine.* Mystical miles, het boek van Paul Vorwerk* Comrades Marathon* Het Blauwe Uur (boek van Hans Koeleman) * Olympiër (boek van Hans Koeleman)* De mens als duurloper (Anton Jan’s boekentip)* Born to Run (Tim’s boekentip)* Tales from out there (Tim’s boekentip)







  Meer LoopPraat? Check hier alle andere afleveringen?

  • 1 hr 18 min
  LoopPraat 38 - Michiel ‘Mig’ Panhuysen

  LoopPraat 38 - Michiel ‘Mig’ Panhuysen

  Een van de meest fascinerende ultrawedstrijden van het jaar is de Barkley Marathons. Het illustere event in de Noord-Amerikaanse staat Tennessee is het geesteskind van Gary Cantrell aka Lazarus Lake. Het event is zo moeilijk dat in zijn 35-jarige geschiedenis slechts 15 lopers de wedstrijd ooit uit liepen. Onze gast in LoopPraat 38 is Michiel ‘Mig’ Panhuysen en is niet één van hen, maar is wel de enige Nederlander die ooit meedeed aan de slijtage slag in het zuidoosten van Noord-Amerika.







  Het mag duidelijk zijn, LoopPraat 38 staat in het teken van de Barkley Marathons. Aan de hand van zijn nieuwe boek ‘In de ban van Barkley’ neemt Mig ons mee in de wereld van deze bizarre, maar rete-interessante ultra. Natuurlijk komt de karakteristieke Barkley-oprichter Gary ‘Laz’ Cantrell ter sprake, maar ook alle eigenaardigheden rondom de wedstrijd.







  Met ruim 80 minuten is LoopPraat 38 met Michiel Panhuysen het perfecte luistervoer voor je lange duurloop.







  Shownotes







  * Where Dreams Go To Die – Barkley Marathons docu van Ginger Runner* Boek: Frozen Ed – Tales from Out there* Boek: Race across America (TBD)* Netflix docu over Barkley Marathons* Barkley Marathons website van Matt Mahony







  Luister hier naar andere LoopPraat-afleveringen zoals Karel Sabbe & Bram Som.







  Helaas hadden we wat verbindingsproblemen tijdens de uitzending, op 59 minuten zit er dan ook een harde break in de opname.

  • 1 hr 20 min
  LoopPraat 37 met ultraloopster Cindy Coolen

  LoopPraat 37 met ultraloopster Cindy Coolen

  LoopPraat hosts Anton-Jan en Tim hebben enige ervaring in het ultralopen, zo liepen de heren onder meer samen over de flanken van de Mont Blanc en maakte vele kilometers in de Belgische Ardennen. De gast in LoopPraat-aflevering 37 doet hier met meerdere 100 mile finishes en onlangs het volbrengen van de 225 km lange Duinhopper nog een flinke schep ervaring bovenop.







  Te gast in de digitale LoopPraat-studio is ultraloopster Cindy Coolen, maar mogelijk zegt haar instagram handle @ultra_cindy je meer. Cindy stond al een tijdje op het wensenlijstje van Anton-Jan en Tim. Toen ze de Duinhopper finishte was dat het moment om haar nu ook echt uit te nodigen. In ruim een uur neemt Cindy je mee in haar ultraloopavonturen. Ben je van plan om binnenkort een ultra te gaan lopen, dan is dit de uitzending die je niet mag missen.







  Shownotes:







  * Duinhopper route & race report* Unbreakable: The Western States 100* Legends Trail







  Ontdek meer Looppraat-afleveringen.

  • 1 hr 9 min
  LoopPraat 36 - Bram Som

  LoopPraat 36 - Bram Som

  Na een geweldige seizoensstart (hier) zijn Anton-Jan en Tim terug. In aflevering 36 is voormalig topatleet Bram Som te gast.







  Als midden- en langeafstandsatleet heeft Bram Som op mondiaal niveau gestreden om de prijzen. Het bracht hem naar de Olympische Spelen van Sydney en Athene en hij won een gouden plak op het Europees Kampioenschap in 2006 op de 800 meter. Het leven als een topsporter heeft hij inmiddels achter zich gelaten, maar de loopsport verre van. Bram Som is tempomaker (of haas) op het allerhoogste niveau en hij coacht enkele van ‘s werelds beste atleten en amateurs naar nieuwe persoonlijke records.







  In ruim een uur word je meegenomen in de wereld die Bram Som heet. Van zijn beginjaren en hoogte- en dieptepunten tot z’n afscheid van de topsport en zijn veelzijdige carrière erna. Eén ding is zeker: Bram Som is een bron van kennis over de loopsport. Een deel twee kan niet uitblijven.







  Shownotes







  * Bram Soms gouden 800-meterrace op de Europees Kampioenschappen 2006* Anton-Jans leestip: Jason Koop – Training essentials for ultrarunning* Tims kijktip: Pedaled – Atlas Mountain Race







  Meer LoopPraat? Check hier alle afleveringen.

  • 1 hr 14 min
  LoopPraat 35 - Hallo 2021

  LoopPraat 35 - Hallo 2021

  Na een zeer bijzonder jaar dat de hardloopwereld op z’n gat legde, is LoopPraat terug. In aflevering 35 blikken Anton-Jan en Tim terug op 2020 en delen hun persoonlijke en sportieve highlights. Ze beantwoorden vragen van luisteraars over onder meer droomwedstrijden, levenslessen en iets met dippen. Natuurlijk kijken Anton-Jan en Tim ook vooruit. Wat zijn de plannen en doelen voor het nieuwe jaar?







  Deze eerste eerste aflevering van 2021 is met ruim negentig minuten prima luistermateriaal voor een lange duurloop.







  Shownotes:







  * Koopcast – Jason Koop podcast* Man en de Maan* Krokante Leesmap* Hashrunning (artikel op Girls Love 2 Run)* Transamericana met Rickey Gates* Jeff Pelletier video met Gary Robbins* Zach – Billy Yang* Netflix – We Are The Champions – Cheese Rolling* Tour de Tietema – in 50 dagen naar Ronde van Vlaanderen & Giro di Tietema* Code Geel – NOS / Team Jumbo Visma* Max Verstappen – Ziggo Sport









  Meer LoopPraat, check hier all afleveringen

  • 1 hr 38 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
28 Ratings

28 Ratings

keppie74 ,

Alone on the road/run

Terwijl ik heel veel trainingen afhaspel samen met mijn vrouw en dan is luisteren not done , geniet ik er dubbel van als ik alleen loop om naar deze Looppraat te luisteren en heel leuk dat er ook wat Belgen de revue passeren ... doe zo voort !!
Top 💪

Filip Luijten ,

Lopen met...LoopPraat

Deze podcast een paar weken geleden ontdekt via Christophe Roosen van Trenara.app. Heel inspirerend om te luisteren tijdens mijn loopjes. Gestart bij aflevering 0 en ondertussen aan de tweede van seizoen twee...nog een twaalftal uurtjes luisteren en ik ben bij 😄. Ik vermeld de link van de beluisterde aflevering ook telkens op Strava...misschien kan het zo ook andere Nederlandstalige lopers inspireren. 𝘏𝘦𝘦𝘭 𝘨𝘰𝘦𝘥 𝘣𝘦𝘻𝘪𝘨 𝘮𝘢𝘯𝘯𝘦𝘯, 𝘥𝘰𝘦 𝘻𝘰 𝘷𝘦𝘳𝘥𝘦𝘳. 𝘌𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯𝘳𝘢𝘥𝘦𝘳☝🏼

Vanleh ,

Looppraat geeft je zin om meer te lopen

Nadat ik wielren podcast ben begonnen te luisteren tijdens het fietsen, kwam ik uiteindelijk ook terecht bij de Looppraat podcast voor tijdens het hardlopen en de vele uren in de auto. Naast Susy Q&A mijn favoriete en eerste hardloop podcast, heb ik alle afleveringen nu al beluisterd.
Complimenten voor de gezellige sfeer en hele interessante gasten. Deze podcast geeft je echt zin om meer te gaan lopen en de kilometers vliegen voorbij.

Keep on talking and running, guys!

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To