91 Folgen

Wekelijkse podcast waarin Martin Visser van De Financiële Telegraaf actuele thema’s uit de financiële wereld analyseert en bespreekt met wisselende gasten.

Kwestie van Centen De Telegraaf

  • Wirtschaftsnachrichten

Wekelijkse podcast waarin Martin Visser van De Financiële Telegraaf actuele thema’s uit de financiële wereld analyseert en bespreekt met wisselende gasten.

  De laatste fase van de coronacrisis: wat staat ons te wachten?

  De laatste fase van de coronacrisis: wat staat ons te wachten?

  Nu de eerste vaccins van de band rollen, is het einde van de coronacrisis in zicht. Volgens DFT-verslaggever Martin Visser gaan we een ingewikkelde periode tegemoet. Het uitrollen van het vaccinatieprogramma is een van de uitdagingen, net als het tussentijds beheersbaar houden van het virus. Welk beleid past hierbij en is het logisch om de steunpakketten verder te versoberen tot aan de zomer? In de podcast Kwestie van Centen bespreken Martin Visser en Herman Stam wat ons te wachten staat in de laatste fase van de crisis.

  • 39 Min.
  Brits Unilever: nu te koop tegen elk aannemelijk bod

  Brits Unilever: nu te koop tegen elk aannemelijk bod

  De slepende soap rond Unilever blijft tot het einde spannend. De voedings- en verzorgings-multinational hoopt dit weekend definitief naar Londen te verhuizen. Met het vertrek zet het bedrijf een streep onder 90 jaar Brits-Nederlandse geschiedenis. Alleen de ‘verhuisboete’ van GroenLinks-kamerlid Bart Snels kan op de valreep nog reden zijn voor uitstel. In de podcast Kwestie van Centen nemen Herman Stam, Ertan Basekin en Edwin van der Schoot het complexe bedrijf onder de loep.
  Unilever wordt in Britse handen een makkelijkere overnameprooi. Valt voormalig topman Paul Polman nog iets te verwijten in deze saga? En beleggers houden er rekening mee dat de verhuizing wordt teruggedraaid als de spoedwet wordt aangenomen. Bij wie komt de rekening van 11 miljard in dat geval terecht?

  • 30 Min.
  Toeslagenaffaire: wie was er schuldig?

  Toeslagenaffaire: wie was er schuldig?

  Verdwenen memo’s, weggelakte rapporten en topambtenaren die elkaar de schuld in de schoenen schuiven. De eerste week van het grootschalige onderzoek naar de toeslagenaffaire kende een aantal schokkende onthullingen. In de podcast Kwestie van Centen bespreken Herman Stam en parlementair verslaggever Leon Brandsema wat er tot dusver aan het licht is gekomen in dit hoofdpijndossier. Wie wist wat en hoe heeft het zo ver kunnen komen dat duizenden ouders onterecht als fraudeur zijn bestempeld? Volgende week staat een aantal prominente politici onder ede. Welke bewindspersonen kunnen een pittig verhoor verwachten, zo vlak voor de verkiezingen?

  • 36 Min.
  'Herstel Nederlandse economie beter dan Zweden en Duitsland'

  'Herstel Nederlandse economie beter dan Zweden en Duitsland'

  Eindelijk is er deze week ook wat positief coronanieuws te melden. Het lijkt er nu toch echt op dat we op korte termijn een vaccin kunnen verwachten, en het CBS meldt vrijdag dat de Nederlandse economie zich na de eerste lockdown in recordtempo heeft hersteld. Maar deze crisis is niet zoals alle andere, dus is de vreugde over deze hoogste kwartaalgroei ooit wel helemaal terecht? En hoe doet Nederland het eigenlijk in vergelijking met andere Europese landen?

  • 28 Min.
  ‘De strijd om KLM gaat nu pas echt beginnen’

  ‘De strijd om KLM gaat nu pas echt beginnen’

  De strijd binnen KLM is afgewend, maar de strijd om KLM moet nog losbarsten. De toegezegde noodsteun van 3,4 miljard euro geeft de luchtvaartmaatschappij wat lucht, maar de vraag is voor hoelang. In de podcast Kwestie van Centen zoomen Martin Visser, Yteke de Jong en Herman Stam uitgebreid in op de pilotenrel die deze week tot een kookpunt kwam. Hoe kon het zo misgaan tussen minister Hoekstra, de top van KLM en het personeel? Is het slim dat politiek en bedrijfsleven zo verwikkeld raken? En heeft de minister van Financiën de optie van nationalisering op tafel gelegd, in het geval de piloten niet tot inkeer zouden komen? Ook geeft luchtvaartverslaggever De Jong een uitgebreid inkijkje in de salarissen van KLM-piloten en hoe deze zich verhouden tot die van collega’s en piloten in het buitenland. „Een piloot bij KLM kan twee keer zo veel verdienen als een collega bij prijsvechter Ryanair.”

  • 40 Min.
  ‘Kabinet veel te zuinig met inzet sneltesten’

  ‘Kabinet veel te zuinig met inzet sneltesten’

  Waar Economische Zaken alles uit de kast trekt om de samenleving overeind te houden, houdt het ministerie van Hugo de Jonge de hand liever op de knip. Er wordt weinig gehoor gegeven aan de roep van ondernemers om massaal te investeren in sneltesten. Terwijl een goed functionerend testbeleid meer korte termijnperspectief biedt dan de vooralsnog onzekere route van een vaccin. In de podcast Kwestie van Centen is Jacco Vonhof kritisch op de zuinigheid van het kabinet. De voorzitter van MKB-Nederland geeft een kijkje achter de schermen van de onderhandelingen met Den Haag over nieuwe steunmaatregelen. Is het terecht dat de werkgever opdraait voor de quarantainekosten als zijn personeel noodgedwongen thuiszit vanwege het virus? En welk advies heeft Vonhof voor ondernemers die perspectief nodig hebben voor 2021? Dat en meer in de financiële podcast van De Telegraaf, met Martin Visser en Herman Stam.

  • 30 Min.

Top‑Podcasts in Wirtschaftsnachrichten

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von De Telegraaf