252 episodes

Träningspodden för dig som är lite lagom. Längdskidåkning, löpning och allt som hör till. Uppfinnare av konceptet Stifa och namnet Stakskjut.

Lagom Kondition Niklas Bergh & Erik Wickström

  • Health & Fitness
  • 4.0 • 2 Ratings

Träningspodden för dig som är lite lagom. Längdskidåkning, löpning och allt som hör till. Uppfinnare av konceptet Stifa och namnet Stakskjut.

  248. Målsättningar för 2023

  248. Målsättningar för 2023

  Vasaloppet är över och vi summerar det lite till. Dessutom är Vasaloppets sportchef Tommy Höglund med i en kort intervju där vi bl a pratar om seedning för kvinnor och kvinnornas nummerserier.
  I struntpratet diskuteras också den oerhört viktiga frågan om statskanalen SVT ska ha barninriktade program som slutar kl 22.00.
  Veckans ämne är våra egna målsättningar och planer för året.
  Sponsorer:
  Idre Fjäll - Gondolen är öppen och väntar på dig. Hoka - Speedgoat 5 GTX för snö och is. Tecton X för långa traillopp. Glöm inte:
  Trumpet Woolwear - 30 procent rabatt med koden "Topp98" Wickström Coaching - Bättre och roligare skidträning med träningsprogram, gemenskap, läger, resor till lopp etc. Start 3 april inför nästa säsong.

  • 1 hr 23 min
  249. Mysterier och reflektioner kring Vasaloppet 2023

  249. Mysterier och reflektioner kring Vasaloppet 2023

  Hur hamnade han i elitledet? Och vad hände i duellen mellan de där?
  Vi försöker lämna Vasaloppet bakom oss, men det går trögt. Vi tar upp ett par lite annorlunda grejer som hände i Vasaloppet och Erik kommenterar och reflekterar kring TV-sändningen.
  Dessutom försöker vi lösa den anglosaxiska etymologin kring ordet jumbo.
  Avsnittets sponsorer:
  Rullskidcenter - Lansering av nya modeller av rullskidmärket AE. Idre Fjäll - Vandra upp och nedför Städjan i sommar. Ixtabox - Packlåda på dragkrogen som komplement eller alternativ till takbox. Glöm inte:
  Trumpet Woolwear - 30 procent rabatt med koden "Topp98". Wickström Coaching - Bättre och roligare skidträning. Start 3 april inför nästa säsong.

  • 1 hr 14 min
  250. Race report Torekov-Båstad

  250. Race report Torekov-Båstad

  Erik har sprungit Torekov-Båstad. Han berättar om sina upplevelser från detta traillopp där han blev 18:e man av 1500 anmälda.
  Vi pratar också om hur förhållandet i placering ser ut mellan Tjejvasan och Vasaloppet. Och så har vi hittat att en tysk åkte Vasaloppet utan stavar redan 1996.
  Veckans ämne börjar vid 32:57.
  Sponsorer:
  Wings for Life World Run - Virtuellt lopp 7 maj. Idre Fjäll - Spring Idre Fjällmaraton 26 augusti. Glöm inte:
  Trumpet Woolwear - 30 procent rabatt med koden "Topp98" Wickström Coaching - Bättre och roligare skidträning med träningsprogram, gemenskap, läger, resor till lopp etc. Start 3 april inför nästa säsong.

  • 1 hr 1 min
  Fall of the 13

  Fall of the 13

  Presenteras av Idre Fjäll och Rullskidcenter.se. Ett avsnitt ägnat till fullo åt Eriks hemliga träningspass som han märkligt nog döpt till Fall of the 13. www.Rullskidcenter.se ger 10% på Swenors reflexvästar, Swix varselkläder och Silva pannlampor med koden “lagom”.

  • 58 min
  180 dagar till Vasaloppet

  180 dagar till Vasaloppet

  Presenteras av Idre Fjäll. Hur lägger man upp det knappa halvåret som ligger mellan dig och starten på Vasaloppet. Avsnittet sponsras av www.vitiaminmanager.com som erbjuder första leveransen för 9:- och efterföljande 189 fast pris med koden “lagom19”.

  • 58 min
  Tio vanliga misstag i träningen bland Vasaloppsmotionärer.

  Tio vanliga misstag i träningen bland Vasaloppsmotionärer.

  Presenteras av Idre Fjäll och www.rullskidcenter.se. Boka premiärhelgen i Idre Fjäll och få boende för endast 880kr. Rullskidcenter tipsar om terrängrullskidan Skike och ger 600 spänn i rabatt på ett begränsat antal med koden “lagom”.

  • 1 hr 1 min

Customer Reviews

4.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Health & Fitness

Noell Elise
Lea Hellmann
Birgitte Sølvstein
Scicomm Media
Morten Elsøe & Anne Gaardmand
Morten Svane & Morten Elsøe

You Might Also Like

Vasapodden
Simon Gustavsson & Tommy Ivarsson
Jesus och Manne
Johan och Erik
Runners World Sweden
Ellen och Johnny – ultralöpare