181 episodes

Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og vurderer bilerne i testgaragen.
Spørgsmål til Bilradio: biler@jp.dk
Lyt til Bilradio på jp.dk, i Jyllands-Postens nyhedsapp og abonnementsapp eller dér, hvor du plejer at lytte til podcast.

Bilradio Jyllands-Posten

  • Leisure

Jyllands-Posten præsenterer Bilradio, en podcast om biler. Hver uge giver værten Christian Schacht dig de mest interessante nyheder, tager aktuelle emner op og vurderer bilerne i testgaragen.
Spørgsmål til Bilradio: biler@jp.dk
Lyt til Bilradio på jp.dk, i Jyllands-Postens nyhedsapp og abonnementsapp eller dér, hvor du plejer at lytte til podcast.

  176: Audi og Ford overrasker med fede elbiler

  176: Audi og Ford overrasker med fede elbiler

  Med foråret lige om hjørnet er bilverdenen på kogepunktet med en lang række spændende nyheder. Blandt de nye elektriske biler, der vækker opsigt, er en model fra Ford, som på trods af at have en platform fra Volkswagen, muligvis er endnu bedre end de velkendte modeller som ID.4 og ID.5.

  I den seneste udgave af Bilradio fortæller værten, Christian Schacht, og den faste gæst, markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen, mere om modellen, der har fået navnet, Explorer. Men det er ikke kun Fords nyskabelser, der bliver diskuteret i podcasten.

  Præcis som tæppet af gule erantis i skovbunden blomstrer mange andre mærker op med elbiler. Du kan også høre om en stribe nye Audi-elbiler, der forventes at ramme markedet inden længe. Der er endda en mindre og billigere model i vente på sigt.

  Bilradio er ikke blot begrænset til elbiler, og i denne uge kan man blive opdateret på de nye Skoda Superb og VW Passat, der vil blive præsenteret senere på året. Derudover er der nyt om den legendariske VW California Camper, der er blevet et ikon i bilverdenen.

  • 1 hr 5 min
  175: Priskrig på privatleasing - flere gode tilbud

  175: Priskrig på privatleasing - flere gode tilbud

  I en ny episode af Jyllands-Postens podcast, Bilradio, handler det om privatleasing, som gør comeback på markedet.

  Værten, Christian Schacht og den faste gæst, Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, fortæller om de seneste tendenser og udviklinger på markedet og præsenterer nogle aktuelle og attraktive tilbud, som er tilgængelige lige nu.

  Det er især prisdumpning fra Tesla, som får konkurrenterne til at følge trop og trylle de gode tilbud frem. Og særligt ét tilbud fra Volkswagen er attraktivt.

  »Lige nu er VW ID.4 en oplagt model at vælge, hvis man går efter en privatleasingaftale,« siger Jan Lang.

  Privatleasing er en god mulighed for folk, der ønsker at køre i en ny bil uden at skulle tage et stort lån eller binde sig til en langvarig kontrakt.

  De to eksperter gennemgår også en stribe bilnyheder og svarer på spørgsmål fra lytterne.

  • 1 hr 3 min
  174: Kommer de billigere elbiler endelig?

  174: Kommer de billigere elbiler endelig?

  Stigende efterspørgsel efter elbiler til mere overkommelige priser har sat fokus på udviklingen af nye modeller.

  Efter mere end et års udvikling nærmer danske Henrik Fiskers næste elbil, Fisker Pear, sig en egentlig produktion.

  På et nyligt afholdt investormøde præsenterede Fisker nye tegninger af den forestående model og bekræftede samtidig, at tegningerne afspejler den færdige produktionsmodel. Fisker Pear sigter mod at være en overkommelig elbil med en pris på under 30.000 dollars, svarende til under 250.000 kr., med planlagt lancering og produktion næste år.

  I samme boldgade har Volkswagen annonceret store nyheder i forhold til mindre elbiler. Næste uge forventes det, at mærket vil afsløre en konceptbil, der giver et indblik i, hvordan en lillebror til ID.3, vil se ud. Dette fokus på mindre elbiler kan imødekomme behovet for økonomiske og praktiske biler i byområder og til kortere køreture.

  I denne uges Bilradio diskuterer værten, Christian Schacht, den nye udvikling med markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen. De to eksperter er også i det nostalgiske hjørne og fortæller om ministerbiler gennem tiderne. Ved du, hvilken vogn Jens Otto Kragh havde som ministerbil?

  Der er også tid til masser af andre nyheder og læserspørgsmål.

  00:46: Ugens nyheder
  1:03: Ugens lytterspørgsmål

  • 1 hr 6 min
  173: Nu kommer de store bilrabatter

  173: Nu kommer de store bilrabatter

  Tesla har sænket priserne drastisk, men konkurrenterne afviste i første omgang at følge trop. Nu ser det dog ud til, at de begynder at røre på sig, for i denne uge er prisen faldet på en helt ny elbil, mens et andet mærke giver store udstyrspakker væk uden merpris.

  »Jeg er ikke overrasket, og jeg tror, at vi kommer til at se flere nedsættelser og kampagner,« siger Bilradios faste gæst, markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen.

  Sammen med værten, Christian Schacht, vurderer de to situationen lige nu.

  Der er også plads til nyheder fra bla. Peugeot, bilsalgstal og endnu en gang Tesla-analyser.

  Tidskoder:
  Ugens nyheder: 00:51
  Ugens lytterspørgsmål: 41:00

  • 1 hr
  172: Derfor dumper Tesla priserne igen og igen

  172: Derfor dumper Tesla priserne igen og igen

  For seks uger siden dumpede Tesla priserne markant, og nu sender det amerikanske bilmærke igen rystelser gennem bilbranchen. Mærket har sænket prisen på Model 3 ganske voldsomt, og det får enorm betydning på brugtbilmarkedet, men også for konkurrenterne på markedet for nye biler.

  »Man ved aldrig, hvor man har Tesla, men denne manøvre overrasker mig alligevel,« siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.

  Han er den faste gæst i Jyllands-Postens podcast om Biler, og i denne uges episode vurderer han situationen sammen med værten, Christian Schacht.

  De to eksperter har også seneste nyt om en helt ny Mercedes E-Klasse, en forbedret VW ID.3 og så har Peugeot givet den klassiske 508 en ordentlig ansigtsløftning.

  Der er også tid til spørgsmål, bla. fra en lytter, som næsten har opgivet håbet om at finde en ny stationcar i miniklassen.

  Tidskoder:
  00:50: Ugens nyheder
  57:00: Ugens lytterspørgsmål

  • 1 hr 9 min
  171: Alfa forsøger comeback i Danmark

  171: Alfa forsøger comeback i Danmark

  Selv om Alfa Romeo historisk set er kendt for hurtige biler, har tempoet været lavt ved lanceringen af den nye Tonale.Modellen har nemlig været længe undervejs, mens oplysninger om modelvarianter og priser er kommet drypvis.

  Nu er importøren endelig klar med prisen på den nye topmodel, nemlig Tonale Plug-in Hybrid 280 Q4, som den retteligt hedder.

  Nyheden bliver vendt i ugens Bilradio, hvor værten, Christian Schacht og markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen også diskuterer, hvordan Tesla tjener langt flere penge på sine biler end konkurrenterne.

  Der er også nyheder fra Ford, Mini og Polestar og en tur i testgaragen, hvor der holder en helt særlig bilmodel.

  Tidskoder:
  01:00: Ugens nyheder
  59:26: Ugens lytterspørgsmål

  • 1 hr 2 min

Top Podcasts In Leisure

Delfi Meedia
Geenius.ee
Delfi Meedia
Delfi Meedia
Käpajutud
Klapid Pähe

You Might Also Like

FDM
Breinholt Studios
High on Cars
Christian Grau
Teknologiens Mediehus
DR