204 episodes

Din podcast om cykling og kun cykling. I denne podcast kommer du helt tæt på cykelsporten og får et dybere og ærligere billede af, hvordan det er at være cykelrytter. Forhjulslir er til dig, der elsker cykling, elsker sporten, elsker rytterne og elsker røverhistorierne fra feltet.

Forhjulsli‪r‬ Anders Mielke

  • Wilderness
  • 5.0 • 1 Rating

Din podcast om cykling og kun cykling. I denne podcast kommer du helt tæt på cykelsporten og får et dybere og ærligere billede af, hvordan det er at være cykelrytter. Forhjulslir er til dig, der elsker cykling, elsker sporten, elsker rytterne og elsker røverhistorierne fra feltet.

  1/2 Portræt: Mads Christensen

  1/2 Portræt: Mads Christensen

  Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.
  I denne uge får du to etaper, der portrætterer hele historien om Mads Christensens rejse i cykelsporten. Han er i dag kendt som en af landets mest anerkendte bikefittere, men også som en af pionererne indenfor gravel i Danmark. Historien om Mads Christensen starter dog mange år før bikefit og gravel.
  Den første del af portrættet af Mads Christensen handler om hans landevejskarriere. Vi starter i Odder CK, hvor han i børne- og ungdomsårene var suveræn og vandt mange, mange cykelløb. Talentet tog ham videre til Team PH, hvor Tom Breschel og Jesper Skibby startede Danmarks første juniorhold, som samlede de bedste talenter fra hele landet. PH-mandskabet kørte videre i U23-klassen, hvor Mads og Matti Breschel dominerede U23-scenen. De blev inviterede med på træningslejr hos Team CSC, og det var spørgsmål om tid før, Mads skulle skrive sin første professionelle kontrakt.
  Kontrakten kom i hus i 2004, da Mads fik bronze ved U23-VM i linjeløb i Verona - det var sågar Danmarks første VM-medalje ved et U23-VM. På trods af stor interesse og en lang flirt med Team CSC og Bjarne Riis, skrev Mads kontrakt med det belgiske Quickstep-mandskab frem mod 2005-sæsonen. Mads flyttede til Toscana, blev holdkammerater med Paulo Bettini, Tom Boonen og Michael Rogers og drengedrømmen var dermed gået i opfyldelse. Han blev professionel cykelrytter.
  Men allerede halvvejs inde i sæsonen, kort efter Mads' første Giro d'Italia, hvor han havde overrasket alt og alle, skete der et eller andet med hans forhold til cykling. Han mistede lysten og passionen til livet som professionel, og han endte med at rive drengedrømskontrakten over et år før tid. Han gik et niveau ned på det britiske/sydafrikanske Barloworld mandskab i 2006, men lysten var der ikke, og Mads stoppede karrieren.
  Han begyndte derefter at arbejde som sælger i den lokale tøjbutik i Odder for at glemme alt om cykling, og om det pres der havde forfulgt ham - ikke kun fra omverdenen, men også fra sig selv. Men et eller andet rev i ham. Han meldte sig ind i Cykle Klubben Aarhus og lige pludselig var han tilbage i A-klassen. Det blev starten på et storslået comeback, som tog Mads fra den lokale cykelklub i Aarhus, til Team Designa Køkken, videre til Glud & Marstrand, for så at tage skridtet tilbage til World Touren, denne gang på Bjarne Riis’ Saxo Bank-mandskab, hvor han kørte indtil 2013. Derefter vendte han hjem til Danmark og kørte de sidste to år af karrieren på kontinentalmandskaberne, Cult Energy (2014) og Riwal Platform (2015).
  Som du, kære lytter, kan læse, så har Mads en interessant historie. Og den er han klar til at fortælle i dette portræt.

  Medvirkende: Mads Christensen og Anders Mielke

  Portrætserien af Mads Christensen er sponsoreret af Nordic Coffee House.

  • 3 hrs 43 min
  Optakt til Omloop med Bausager & interviews med Mikkel Bjerg og Emil Vinjebo

  Optakt til Omloop med Bausager & interviews med Mikkel Bjerg og Emil Vinjebo

  Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.
   
  På dagens etape zoomer vi ind på den belgiske åbningsweekend, som står for døren lørdag med Omloop Het Nieuwsblad og søndag med Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Vi sætter fokus på danskerne, favoritterne og hvilken størrelse og betydning den belgiske åbningsweekend har i cykelsporten.
   
  Derudover tager vi også pulsen på de seneste cykelresultater fra Étoile de Bessèges, Tour de la Provence og UAE-Tour. I den forbindelse er der et interview med Emil Vinjebo fra Team Qhubeka-Assos, som beretter om sin debut i Clasica de Almeria, hvor holdkaptajn Giacomo Nizzolo vandt løbet, men også om sidste weekends benhårde Tour des Alpes Maritimes et du Var.
   
  Og til at give os et bedre billede af UAE-Tour, er der et interview med Mikkel Bjerg, som fortæller om sidevindsdramaet på 1. etape, 3. pladsen på enkeltstarten og om samarbejdet med Tadej Pogacar, som fører UAE-Tour.
   
  Etapen indledes faktisk med en oplæsning af et uddrag af den bog, som Per Bausager er i gang med at skrive med og om Mads Pedersen (Trek-Segafredo).
   
  Tidsoversigt over etapen:
  Intro og oplæsning af bogen om Mads P.: 00:06:45-00:11:00
  Interview med Emil Vinjebo: 00:35:25-00:48:00
  Interview med Mikkel Bjerg: 00:53:51-1:09:23
  Optakt til Omloop Het Nieuwsblad: 01:16:10-2:00:00
  Medvirkende: Per Bausager og Anders Mielke
  Interviews: Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates) og Emil Vinjebo (Team Qhubeka-Assos)

  • 2 hrs 2 min
  Cykelsportens stemme - Dennis Ritter

  Cykelsportens stemme - Dennis Ritter

  Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.
  Lige siden sommeren 2007, har han været en fast del af vores cykelminder. Hans stemme forbindes med cykelsport, og sammen med Rolf Sørensen er han blevet et synonym til Tour de France blandt danske cykelfans.
  I dag skal vi høre historien om Dennis Ritter - blandt andet om forelskelsen til cykelsporten, da brormand, Carsten, kørte sit første Mini 6-dagesløb i Forum og purunge Ritter blev suget ind i magien omkring Forum. Derudover beretter Ritter om hans dramatiske første dag i praktik på DR-sporten, og så om debuten i kommentatorboksen under Tour de France i 2007, som gik hen og blev en udfordrende Tour-debut med hele Michael Rasmussen-sagaen. Endelig hører vi naturligvis om venskabet til Rolf Sørensen og Jørgen Leth.
  Ritter har også taget de 5 mest følelsesladede øjeblikke med fra kommentatorboksen - en umulig top 5 at udpege - det bliver man som lytter hurtigt klar over undervejs i samtalen. Ritter har nemlig oplevet og kommenteret nogle af de største øjeblikke i sportens historie, ikke kun cykling og Tour de France, men også Usain Bolts OL-guld ved 100 meter finalen i Rio, landsholdskampe i Parken og VM-finalen mellem Brasilien og Tyskland i 2002.
  Ritters kommentering har dannet rammerne for et hav af magiske cykeløjeblikke i nyere tid. Denne podcast er en samtale og tilbageblik på Ritters flotte og spændende karriere som sportsjournalist - med størst fokus på cykelsporten.
  Medvirkende: Dennis Ritter og Anders Mielke

  • 2 hrs 10 min
  "Mit hjerte banker for cykling"

  "Mit hjerte banker for cykling"

  Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.
  22-årige Kristian Siig Hessel blev født med en hjertefejl, men det holdt ham ikke tilbage for at kaste sig ud i livet som cykelrytter. Som 11-årig indløste han licens i CK Fix Rødovre og talentet førte ham videre op på U19-juniorlandsholdet, hvor han blev en del af det stærke Team Roskilde Junior, og som senior kørte han i A-klassen for Team Synch-Giant.
  Kristian har aldrig ladet sit hjerte stoppe ham, han har aldrig set sig selv som syg på trods af, at han har en hjertefejl, som blandt andet har betydet, at han har fået indopereret en ICD-enhed. Men i 2019 opstod der nye problemer med hjertet. Midt under et cykelløb i A-klassen, var der noget galt. Der var noget galt med hjertet. Meldingen fra hjertelægerne var, at han skulle stoppe med cykling på elite-niveau. Rytmeforstyrrelserne i Kristians hjerte var livsfarlige, når det kom under hård belastning… I 10 år havde Kristian koblet sin identitet op på cykling, han var jo "cykelrytteren Kristian", men nu skulle han stoppe. Hvordan reagerer man på det som et ungt cykeltalent? Hvordan sluger man sin knuste drøm? Og hvordan kan det være, at man i første omgang kaster sig ud i livet som elitesportsudøver, når man har en hjertefejl? Og er der håb om en behandling, som kan gøre, at han kan lave et comeback?
  Dagens etape er en anden side af cykelsporten. Det er ikke historien om de store glamourøse sejre, men historien om et hjerte, som banker for cykling. En historie om passionen og kærligheden til cykelsporten, på trods af en masse udfordringer.
  Undervejs i Kristians historie, tager vi også snakken op om de mange hjerteproblemer man ser hos cykelryttere. Til at nuancere denne snak og dette perspektiv, er der til sidst på etapen et interview med Lars Juel Andersen. Han er hjertelæge og læge på det danske cykellandshold og World Tour-holdet, Team Qhubeka-ASSOS. Han giver svar på en del undrende spørgsmål til denne snak, og så fortæller han også om den obligatoriske hjertetest som World Tour-holdene er forpligtet til at udføre på deres ryttere.
  Medvirkende: Kristian Siig Hessel, Lars Juel Andersen og Anders Mielke

  • 1 hr 33 min
  Historien om Asbjørn Hellemoses italienske cykeleventyr

  Historien om Asbjørn Hellemoses italienske cykeleventyr

  Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.
  "Han kan blive Danmarks næste store bjergrytter." Sådan lød ordene fra den tidligere professionelle cykelrytter, Chris Anker Sørensen, i en artikel på TV 2 SPORT om det danske cykeltalent Asbjørn Hellemose.
  På dagens etape af Forhjulslir får du historien om Asbjørn Hellemoses italienske cykeleventyr. Asbjørn har altid været draget af Italien og fascineret af italiensk cykelsport, hvor han altid har haft en drøm om at komme til at bo som cykelrytter. Drengedrømmen blev en realitet, da træner, Christian Moberg, anbefalede ham om at flytte sydpå qua hans talentfulde evner i bjergene. Efter studentereksamen i 2019 på Århus Statsgymnasium drog han til italienske Como for at udleve drengedrømmen. Asbjørn kontaktede over 20 lokale italienske hold, men kun et enkelt hold bød på krogen, schweizisk/italienske VC-Mendrisio.
  På trods af en underlig cykelsæson i 2020, hvor corona ødelagde store dele af sæsonen, brød Asbjørn igennem på den italienske U23-scene. Han blev blandt andet schweizisk bjergmester, nr. 9 i Baby Giroen (U23-Giro d'Italia), nr. 5 U23 Lombardiet Rundt og tog et par andre sejre og top placeringer. Den italienske U23-scene og World Tour-holdene har fået øjnene op for det danske stortalent, men hvem er han og hvordan er han nået til der, hvor han er i dag? Det fortæller han selv meget mere om på denne etape.
  Medvirkende: Asbjørn Hellemose og Anders Mielke

  • 1 hr 27 min
  Tæt på danskernes sæsonforberedelser 2/2

  Tæt på danskernes sæsonforberedelser 2/2

  Forhjulslir præsenteres i samarbejde med Oddset fra Danske Licens Spil +18.
   
   
  Sæsonstarten nærmer sig med hastige skridt og de professionelle cykelhold er draget sydpå for at forberede sig til landevejssæsonen 2021. På dagens etape af Forhjulslir får du anden del af "Tæt på danskernes sæsonforberedelser", hvor vi kommer tæt på 6 danske professionelle cykelryttere. Vi hører om rytternes forberedelser frem mod den nye sæson, deres foreløbige løbsprogram, samt drømmene om sejr og succes. Vi bliver udelukkende i Spanien, hvor vi skal høre fra følgende danskere:
   
   
  Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo Women), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Andreas Kron (Lotto Soudal), Pernille Mathiesen (Jumbo-Visma Women), Andreas Stokbro (Team Qhubeka-ASSOS) og Jonas Gregaard (Astana - Premier Tech)
   

  Vært: Anders Mielke

  • 1 hr 20 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Wilderness

Listeners Also Subscribed To