29 episodes

Podkast o konsaltingu.

Egzaktno Egzaktno

  • Business
  • 5.0 • 1 Rating

Podkast o konsaltingu.

  EP 029 – Aktuelne i tehnologije budućnosti – Egzaktno

  EP 029 – Aktuelne i tehnologije budućnosti – Egzaktno

  U poslednjoj epizodi sa Srđanom Krčom, Ivan Minić razgovara o izazovima i inovacijama u IoT tehnologijama. Srđan objašnjava kako povećanje broja uređaja u mreži zahteva promene u komunikaciji između core mreže i uređaja, čime se omogućuje da uređaji budu jednostavniji i jeftiniji. Diskutuju o promeni korisnika i potrebi za prilagođavanjem protokola, kao i o ograničenjima zauzimanja protoka. Srđan govori o važnosti sigurnosti podataka, uzimajući u obzir da nisu svi podaci jednako kritični. Takođe, ističe važnost raznolike ekspertize u IoT sistemima i to da DunavNET pruža celokupna rešenja.

  • 33 min
  EP 028 – DunavNET i razvoj proizvoda – Egzaktno

  EP 028 – DunavNET i razvoj proizvoda – Egzaktno

  U današnjoj epizodi Egzaktno podkasta, Ivan Minić razgovara sa Srđanom Krčom o razvoju proizvoda i rešenjima u okviru kompanije DunavNET. Srđan naglašava veliku vrednost zaposlenih koji su smeli i otvoreni za nove tehnologije, ističući da upravo to dovodi do inovativnih rešenja. Objašnjava kako se tehnologija razvijala u kompaniji, uključujući robustan hardver i komunikacione tehnologije. Srđan opisuje rešenja za pametne gradove, praćenje transporta, industriju i poljoprivredu. Takođe, govori o dostupnosti velike količine podataka, važnosti njihove analize i monetizacije. Osvrće se i na konkretne projekte poput praćenja kvaliteta vazduha, puštanja info centra baziranog na LLM-u i kreiranja pokretne poljoprivredne laboratorije.

  • 46 min
  EP 027 – Rad u tehnološkoj kompaniji – Egzaktno

  EP 027 – Rad u tehnološkoj kompaniji – Egzaktno

  U novoj epizodi Egzaktno podkasta, Ivan Minić nastavlja razgovor sa Srđanom Krčom o radu u tehnološkoj kompaniji i inovacijama. Srđan pravi paralelu između korporativnog, akademskog i preduzetničkog okruženja, ističući njihove razlike, kao i prednosti i mane. Govori o visokim troškovima finansiranja inovacija, kao i o ulozi investicionih fondova u Srbiji i evropskih naučno-istraživačkih programa. Srđan takođe deli kako je Dunav Net započinjao projekte, kako se dolazi do potencijalnih rešenja, kao i o izazovima sa kojima se suočavaju kao pioniri u industriji. Na kraju ističe da je za uspeh i kreiranje rešenja veoma važno domensko znanje.

  • 38 min
  EP 026 – Put od Eriksona do DunavNET-a – Egzaktno

  EP 026 – Put od Eriksona do DunavNET-a – Egzaktno

  U novoj epizodi Egzaktno podkasta, Ivan Minić razgovara sa Srđanom Krčom, jednim od osnivača i direktorom kompanije DunavNET. Srđan deli svoje fascinantno putovanje kroz svet telekomunikacija, govoreći o svom razvoju u okviru kompanije Erikson sve do osnivanja DunavNET-a. Osvrće se na početak svoje karijere i selidbu u Erikson Irska, koja je logistički prošla fenomenalno zahvaljujući ovoj kompaniji. Srđan nas upućuje u to koliko je Erikson socijalistički nastrojena kompanija, kao i činjenicu da su Irci divni ljudi. Otkriva unutrašnje funkcionisanje Eriksona, govori o razvoju 3G tehnologije i izazovima poput softverskih bagova. Srđan takođe objašnjava kako je nastao današnji DunavNET i kako je uspeo da donese evropski projekat u Erikson Srbija.

  • 43 min
  EP 025 – eNat Bootcamp – Egzaktno

  EP 025 – eNat Bootcamp – Egzaktno

  U ovoj epizodi Egzaktno podkasta, Ivan Minić razgovara s Jankom Paunovićem o eNatu, bootcampu osnovanom prošle godine u Beogradu. Janko objašnjava kako je eNat osmišljen kao trening centar, pružajući igračima sve što im je potrebno za uspešan i komforan boravak. Pojašnjava razloge za osnivanje bootcampa baš u Beogradu, kao i ko sve dolazi da trenira u ovom centru. Govori o tome koliko se ekipe zadržavaju i šta im je sve potrebno da bi bile zadovoljne svojim boravkom. Na kraju, Janko iznosi svoje mišljenje o tome šta bi trebalo da se desi da neki od velikih turnira dođe u Beograd.

  • 35 min
  EP 024 – Finansije u E-Sportu – Egzaktno

  EP 024 – Finansije u E-Sportu – Egzaktno

  U novoj epizodi našeg Egzaktno podkasta, Ivan Minić razgovara sa Jankom Paunovićem o finansijama u E-Sportu. Janko detaljno objašnjava kako se finansiraju timovi i organizacije, kao i kako organizatori turnira zarađuju. Govori nam o dva tipa developera, sticker kapsulama i kritičnim momentima za manje organizacije. Saznajemo koliko je potrebno da se jedan tim probije, kako izgleda najlakši put plasiranja na turnire, kao i koji je to najbolji način za napredovanje igrača u svetu E-Sporta. Janko deli uvide o partner ligama i povećanju šansi za sve ekipe od 2025. godine.

  • 39 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Business

Biznis Price
Vladimir Stankovic Vladsdigital
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
THE ED MYLETT SHOW
Ed Mylett | Cumulus Podcast Network
Marketing Made Simple
Powered by StoryBrand
L'Effet Marketing
Léa Gueniffet
Business Wars
Wondery