Выпусков: 192

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Touché VRT

  • Общество и культура

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage van 11 tot 13 uur een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

  Touché - Piet Stockmans

  Touché - Piet Stockmans

  De man ontwierp het kopje met de naam 'Sonja', een koffietasje dat maar liefst 50 miljoen keer gefabriceerd werd en nog steeds bij veel Nederlanders in de keukenkastjes staat. Piet Stockmans wordt veelal omschreven als een porseleinkunstenaar, maar zelf hoort hij liever de term 'creatieveling'. "Alle andere termen zijn te beperkend", zo vertelde hij in 'Touché'.

  • 1 ч. 41 мин.
  Touché - Tom Vermeir

  Touché - Tom Vermeir

  Touché praat zondag met acteur Tom Vermeir. Sinds de film Belgica van Felix Van Groeningen wordt hij vaak gecast als ‘de vaderfiguur’. En dat is in de verfilming van ‘Kom hier dat ik u kus’ naar de bestseller van Griet Op de Beeck niet anders. Het acteursleven bevalt hem wel, net als zijn muzikantenleven bij ‘A Brand’ dat zo’n tien jaar heeft geduurd. Maar gaat deze jongen, die opgroeide aan de kust, ooit nog voor een leven als fulltime reiziger? Wordt hij zelf ooit nog vader? En wat met de term ‘subsidieslurper’?

  • 1 ч. 42 мин.
  Touché - Lisbeth Gruwez

  Touché - Lisbeth Gruwez

  Haar meest recente voorstelling ‘Piano Works Debussy’ ging in première net voor de lockdown. Deze week pikte ze de draad terug op. ‘Om te huilen zo mooi’, schreef een recensent in de krant. Woorden die haar raken. Zeker in tijden waar cultuur het bijzonder moeilijk heeft.

  • 1 ч. 43 мин.
  Touché - Gert Voorjans

  Touché - Gert Voorjans

  Hoewel hij zichzelf geen verzamelaar noemt, staat zijn prachtige huis in Antwerpen vol met de meest bijzondere meubelen en objecten. Stukken die allemaal onder de veilinghamer van Bernaerts gaan. Om plaats te maken voor alweer een volgende collectie.

  • 1 ч. 45 мин.
  Touché - Marjan Doom

  Touché - Marjan Doom

  Marjan Doom opende op 3 oktober het splinternieuwe Gents Universiteitsmuseum als directeur en curator. Dat ze net in de culturele sector terechtkomt als onderzoeker, is geen toeval. 'Als een tentoonstelling je kan meeslepen, dan ben je helemaal in het hier en nu. Alle andere prikkels zijn dan weg' vertelt ze in Touché.

  • 1 ч. 40 мин.
  Touché - Goedele Devroy

  Touché - Goedele Devroy

  Voor Goedele Devroy is journalistiek slechts de helft van haar bestaan. De andere helft gaat helemaal op aan de zorg voor haar zoon Quinten. Hij is nu 22 en geboren met een unieke chromosomale afwijking. Hij kan niet stappen, niet praten, niet voor zichzelf zorgen. Goedele is drager van de chromosoomafwijking maar dat wist ze niet bij de geboorte. Schuldgevoel en een burnout zijn haar niet vreemd.

  • 1 ч. 45 мин.

Топ подкастов в категории «Общество и культура»

Слушатели также подписываются на

Еще от: VRT