4 episodes

Alkispodden är Johan, Anna och Andrea. Vi för ett pågående samtal om hur det är att vara tillfrisknande alkisar. Allt vi säger är våra personliga åsikter och representerar ingen gemenskap eller organisation.

Kontakt och frågor: alkispodden@gmail.com

Alkispodden Johan & Roger

  • Health & Fitness
  • 5.0 • 2 Ratings

Alkispodden är Johan, Anna och Andrea. Vi för ett pågående samtal om hur det är att vara tillfrisknande alkisar. Allt vi säger är våra personliga åsikter och representerar ingen gemenskap eller organisation.

Kontakt och frågor: alkispodden@gmail.com

  Ep.189 Nykter efter nyår

  Ep.189 Nykter efter nyår

  Anna och Andrea konstaterar att julen var fin och att det för tusan gick bra att inte go crazy vid julbordet.

  Det fyllesnackas om nyårsfiranden och om att det nuförtiden inte ens är troligt att någon av dom är vaken vid tolvslaget. Om de många nyårslöftena som inte hållts. Om att acceptera sig själv. Om att fortsätta med goda vanor istället för att kämpa med att sluta med dåliga. Och om att (suprise surprise) handla istället för att bara tänka verkar vara vägen framåt.

  Stort gott nytt år till er alla från oss! Tack för i år!
  /Alkispodden

  • 32 min
  Ep 188. Undantagstillstånd

  Ep 188. Undantagstillstånd

  Anna och (en dunderförkyld och, enligt egen utsago, jättestark) Johan träffas digitalt för att spela in ett Alkispodden-avsnitt.

  Vi pratar om att det aldrig är bra timing att bli sjuk, att acceptans är en bra vän på vägen för att bli frisk (vem är det egentligen som godkänner att en kan ta det lugnt när en är sjuk?) och att det finns mycket likheter med att ställa sin egen diagnos i alkoholismen. Vi pratar om skuld kopplat till att vara sjuk, att försöka komma undan, att bara hitta på, att bli misstrodd, om perfektionism, om att inte få bli sjuk och ställa till det för någon annan och om rädslan att bli ensam (surprise).

  Vi fördjupar oss i undantagstillståndet: allt det där som vi kan skita i bara för att vi är sjuka – och vad som händer när vi gör det, t.ex. grinig gubbe-syndromet. Vi pratar om att nio dagar kan kännas som ett halvår för att det händer så mycket i livet. Om att åka på retreat och träffa personer i verkliga livet som en bara träffat digitalt. Om en gemenskap som för några månader inte ens fanns och som nu betyder så mycket.

  Vi avslutar med att reflektera över en ny rastlöshet som infinner sig när allt är bra, om finjustering av livet, om i-landsproblemen som hopar sig och viljan att starta nya projekt. Om att inte hinna vila för att det finns så mycket saker att göra (av lite oklar anledning) och om svårigheten att vara i varandet och den sammankopplade svårigheten att vara i känslor.

  Tack för att ni ville lyssna på oss även den här veckan! Vi är så glada att ni vill följa med oss på resan. Ni når oss som vanligt på alkispodden@gmail.com eller Instagram.

  KRAM från Anna, Andrea och Johan

  • 34 min
  187. Gör det lätt att göra rätt

  187. Gör det lätt att göra rätt

  Andrea och Anna fyllesnackar denna vecka om allt från ayurvedans likhet med 12-stegsprogramet, om att vilja träna för att det är kul (istället för att nå massa ouppnåeliga och strikta mål) att tro att det enda sättet att lyckas meditera är att flytta till Bali och att det egentligen inte behöver vara så svårt och stort.

  De diskuterar hur vi kan göra det lätt att göra rätt. Andrea myntar uttrycket "micro changes" och Anna bestämmer sig för att testa! Ämnet självcentrering slängs såklart in, tillsammans med en smula ego. Men mest pratar dem om hur skönt det är när vi inser att vi föds ju med en unik röst och en unik kod för vad vi mår bäst av - vårt jobb nu är bara att bli en procent bättre på att återigen lyssna på den rösten. En dag i taget, en sak i taget och det viktigaste först, som man brukar säga.

  Ha en fin helg alla lyssnare! Och hör av er om ni har frågor: alkispodden@gmail.com - Vi hörs!

  • 39 min
  Ep 186. En hand i ryggen

  Ep 186. En hand i ryggen

  Anna är långt bort på utflykt och lyckas ändå ha ett samtal med Andrea.

  Vi pratar om att vara en barnrumpa som spottar och svär (och vad det kan bero på), om att kunna vända varsomhelst till något negativt och om olika tidsperspektiv i nykterheten. Om att önska bort dagar (och livet), om spänningen att göra om stegen och om att ifrågasätta gamla beteenden.

  Vi resonerar om inventering av varulagret, om att gå igenom det som inte funkar så bra i livet, om att få syn på saker i ögonvrån, om att dela med sig om det jag är rädd för och om att panga rädsloballonger genom att ta ut dem i ljuset.

  Vi diskuterar skyddsmekanismer och -strategier, oärlighet, perfektionism, tillit till att saker och ting löser sig, andlig spänst och nya glasögon.

  Vi avslutar samtalet med att lyfta dagliga rutiner som är non-negotiable, att tömma dagssoprna, att ge oss själva bra förutsättningar och hålla oss i andlig spänst.

  Tack till alla er som lyssnar på oss och följer med oss på den här resan! Om ni vill komma i kontakt med oss: maila på Alkispodden@gmail.com eller skicka DM på Instagram.
  Kram!

  • 33 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Fwl21 ,

Upplyftande och rolig.

Med humor, kärlek och ärlighet - delar killarna med sig av sina erfarenheter. Deras perspektiv och hur saker händer och har hänt. Älskar deras rakhet och budskap. Längtar till nästa avsnitt.
Underbart. Kämpa på.

Top Podcasts In Health & Fitness

Huberman Lab
Scicomm Media
Nothing much happens: bedtime stories to help you sleep
iHeartPodcasts
Perform with Dr. Andy Galpin
Scicomm Media
The School of Greatness
Lewis Howes
The Dr. John Delony Show
Ramsey Network
Passion Struck with John R. Miles
John R. Miles

You Might Also Like

En Beroendepodd av The House
The House
Beroendepodden
Annelie Ståhl
Bara en till...
Nemo Hedén
Alex & Sigges podcast
Perfect Day Media
Rättegångspodden
Tall Tale | Nils Bergman
Förhörsrummet
Novel Studios