7 episodes

I denne podcasten får du høre om ulike veier til frihet. IMDis minoritetsrådgivere prater med unge mennesker som alle har ulike og inspirerende historier om sine veier til et fritt liv. Hør trailer nå! Episodene slippes hver dag fra 1. september.

BAK LUKKA DØRER Integrerings- og mangfoldsdirektoratet

  • Health & Fitness

I denne podcasten får du høre om ulike veier til frihet. IMDis minoritetsrådgivere prater med unge mennesker som alle har ulike og inspirerende historier om sine veier til et fritt liv. Hør trailer nå! Episodene slippes hver dag fra 1. september.

  Alt er lov(e) med Maruwa

  Alt er lov(e) med Maruwa

  Hva gjør du når du kommer ut som skeiv, men de du er mest glad i ikke aksepterer den delen av deg? Hør Maruwa dele sin historie om veien mot åpenhet og hvorfor hun oppfordrer alle til å ha et trygt nettverk rundt seg for de kommer ut. 

  Kjenner du deg igjen i Maruwa sin historie, og strever med vanskelige følelser og tanker etter å ha hørt denne episoden? Da kan du for eksempel kontakte: en av IMDis minoritetsrådgivere, helsestasjon for ungdom, Skeiv Verden eller Salam. 

  • 21 min
  Alt er lov(e) med Alan

  Alt er lov(e) med Alan

  Alan kom ut som skeiv på instagram, og måtte plutselig pakke bagen og flytte ut. Denne episoden handler om hva det kan koste å være åpen om sin seksuelle legning. Men også om støtten han får fra sin egen generasjon, som hyller Alan for sin åpenhet. 

  Kjenner du deg igjen i Alans historie, og strever med vanskelige følelser og tanker etter å ha hørt på denne episoden? Da kan du for eksempel kontakte: en av IMDis minoritetsrådgivere, helsestasjon for ungdom, Skeiv Verden eller Salam. 

  • 21 min
  Melaninrik

  Melaninrik

  Julian har opplevd rasisme og blitt behandlet som en stereotypi. Få høre mer om hans identitetsreise og hvordan han bruker scenen som en arena for å løfte frem mangfoldet vi har i samfunnet vårt. 

  Har du opplevd rasisme, eller strever med vanskelige følelser og tanker om egen identitet? Hvis du trenger noen å snakke med etter å ha hørt denne episoden kan du for eksempel kontakte: en av IMDis minoritetsrådgivere, helsestasjon for ungdom eller Reforms mannstelefon på 22 34 09 60. Antirasistisk senter har god erfaring med å hjelpe mennesker utsatt for rasisme. 

  • 25 min
  Ulike veier til frihet

  Ulike veier til frihet

  Rahma levde i mange år et dobbeltliv, før hun klarte å løsrive seg fra en ukultur som fortalte at hun måtte sette familiens ære foran sin egen psykiske helse. Hør henne dele noen av sine erfaringer for å få leve et liv hun selv bestemmer over. 

  Kjenner du deg igjen i Rahmas historie, og trenger noen å snakke med etter å ha hørt på denne episoden? Da kan du for eksempel kontakte: en av IMDis minoritetsrådgivere, helsestasjon for ungdom eller Mental helse på 116 123. 

  • 20 min
  Kjære bror

  Kjære bror

  Musikktalentet, Rohat, er opptatt av at flere skal ta av seg maska og være ekte. Dette er noe han bruker som en styrke når han skriver og lager musikk. Hvorfor hører vi ofte at gutter ikke snakker om følelser? 

  Strever du med vanskelige følelser og tanker og trenger noen å snakke med etter å ha hørt denne episoden? Da kan du for eksempel kontakte: en av IMDis minoritetsrådgivere, Reforms mannstelefon på 22 34 09 60, eller helsestasjon for ungdom. 

  • 16 min
  Fanget i utlandet

  Fanget i utlandet

  Hvert år er det ungdommer på flyplasser rundt om i hele Norge, som er redde og nervøse for hva som venter dem i det de kommer til utlandet. Nora opplever å bli lurt med på reise til Tyrkia og forsøkt tvangsgiftet. Hva skjer med Nora? 

  Kjenner du deg igjen i Noras historie, og trenger du noen å snakke med etter å ha hørt denne episoden? Da kan du for eksempel kontakte: en av IMDis minoritetsrådgivere, Røde Kors-telefonen på 815 55 201 eller helsestasjon for ungdom.

  • 20 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Jay Shetty
Peter Attia, MD
Aubrey Gordon & Michael Hobbes
Slumber Studios
Lewis Howes