52 episodes

DASU's podcast om F1 og dansk motorsport

Det ternede flag Det ternede flag

  • Sports

DASU's podcast om F1 og dansk motorsport

  Kevin Rossel: Med DM-titel mod udlandet

  Kevin Rossel: Med DM-titel mod udlandet

  Kevin Rossel drager med en DM-titel i OK Mobil1 Super GT Danmark mod udlandet. Vejlenseren går målrettet efter at gøre motorsporten til sin levevej, og i 2020 får karrieren på banerne endnu et nøk opad.

  For det er udvikling, der skal til, hvis Kevin Rossel skal fortsætte inden for sporten. DM-vinderens mål er at stige hver sæson, for som han sælger sig selv til sponsorerne, så skal de være med på rejsen i hans karriere – de skal ikke finansiere hans hobby.

  ”Det er mit mål, at jeg skal tage et step opad, så mine sponsorer er med i min karriere. Og det skal jeg også gøre i år,” siger Kevin Rossel, der nu igen kigger ud over landegrænserne efter næste fase i motorsportskarrieren.

  Rossel var et stort internationalt navn i kartingsporten for mere end en håndfuld år siden – men en titel manglede i cv’et – den nationale DM-titel. Dén tog han i OK-klassen i et specielt ’comeback’ tilbage i 2017, hvor et telefonopkald på en ferie blev startskuddet til at Rossel-navnet igen var på startlisten i dansk karting.

  Vi taler med Kevin Rossel om både kartingkarrieren og banesportskarrieren, om højdepunkter, dueller med Callum Ilott, Lando Norris, Max Verstappen og mange andre, vi dykker ned i årene i Super GT i Danmark og kigger frem mod en forhåbentlig international karriere.

  • 36 min
  Podcast: Ditte Kammersgaard og Ib Kragh

  Podcast: Ditte Kammersgaard og Ib Kragh

  Vi har mødt de regerende mestre i Dansk Super Rally, Ditte Kammersgaard og Ib Kragh til en snak om rally, DM-titler, baghjulstrukne rallybiler og samarbejdet mellem codriver og kører.

  Duoen, der kørte første fulde sæson i 2019 sammen, sikrede sig den generelle titel i Dansk Super Rally efter en nervepirrende finale, hvor de skulle være etter eller toer for at tage titlen til teamet i Juelsminde. En afkørsel på de våde og fedtede veje kunne have sat en stopper for festlighederne.

  ”Jeg tænkte bare, ’for helvede også, nu ryger det hele’, for jeg tænkte, at bilen havde taget mere skade, end den gjorde. Hvis den havde ødelagt en køler, så havde vi været færdige,” genkalder Ib Kragh sig det hårrejsende øjeblik i Anderup El Rally ved Haderslev.

  Værre gik det ikke, og teamet kunne hente den syvende DM-titel til Ib Kragh, og nummer to til Ditte Kammersgaard.

  Makkerparret i Skoda Fabia R5 kommer med optimisme til 2020-sæsonen - med gode erfaringer fra 2019-sæsonen i rallybilen. Det er erfaring, de vil bruge til at komme stærkt fra start, når det går løs til DM-sæsonen i Himmerland, hvor Motorsport Nordjylland er værter for DM 1 den 25. april.

  • 40 min
  Frederik Vesti: Mit mål er at fortsætte udviklingen

  Frederik Vesti: Mit mål er at fortsætte udviklingen

  Frederik Vesti er et af de helt store stjernefrø på den internationale scene. I 2019 sikrede han sig titlen i Formula Regional European Championship efter at have knust oppositionen. 13 sejre i 24 løb og hele 20 podieplaceringer i sæsonen.

  Danskeren var så dominerende, at han overhalede det stærke Prema-teams ellers sikre navn til FIA F3 Championship i 2020 indenom.

  Tidligt i 2020 blev det offentliggjort, at den 18-årige dansker er det næste rød/hvide islæt i F3-mesterskabet, der følger Formel 1-løbene. Og det i et team, der viste knusende styrke i 2019.

  DASU har talt med Vesti, der fortæller om en nøje lagt plan om at sikre sig en plads i det italienske Prema-team, der i 2019 vandt F3-mesterskabet. Et fravalg (indtil videre) af F1-juniorprogrammer og om at fortsætte sin udvikling – selv i en så suveræn sæson, som danskeren havde i 2019.

  I studiet er, ud over Frederik Vesti, sportschef i DASU Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged.

  • 52 min
  F1 2019-sæsonen med Jason Watt

  F1 2019-sæsonen med Jason Watt

  Podcast: F1 2019-sæsonen

  I denne udgave af podcasten Det ternede flag runder vi hele F1-sæsonen 2019. En sæson med hele 21 løb, op- og nedture for flere af deltagerne og en levende legende, der sikrede sig VM-titel nummer seks med to GP’er tilbage.

  Overskrifterne for denne F1-sæson er ufattelig holdbar teknik, økonomikørsel, kønsløse baner og for mange løb – men også en række fantastiske løb og nye stjerneskud, der tegner rigtig godt for fremtiden.

  I studiet er Jason Watt, der de seneste tre sæsoner har fulgt Formel 1 tæt som ekspert for Ekstra Bladet. Sammen med sportschef i DASU, Bo Baltzer Nielsen og Bo Skovfoged gennemgår han højdepunkterne fra denne sæson.

  Og flere af kørerne og teams får også hug – ligesom der også deles roser ud, hvor de tre debattører mener, det er fortjent. De bedste fem kåres, ligesom de dårligste fem får verbale klø.

  Jason Watts top fem over Formel 1-kørere 2019

  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton
  3. Charles Leclerc
  4. Carlos Sainz
  5. Sergio Perez

  Jason Watts dårligste fem Formel 1-kørere 2019

  20. Robert Kubica
  19. Lance Stroll
  18. Antonio Giovanazzi
  17. Romain Grosjean
  16. Sebastian Vettel

  Er du enig? Kommenter gerne herunder.

  • 1 hr 3 min
  Henrik Lundgaard i Motorsportens Hall of Fame

  Henrik Lundgaard i Motorsportens Hall of Fame

  Henrik Lundgaard (f. 26.02.1969)er den gennem tiderne mest succesfulde danske rallykører på internationalt plan.

  Efter en tid i dansk rally med flere DM-titler som resultat begyndte Lundgaard – undervejs med Freddy Pedersen og Jens Chr. Anker som codriver – at kigge mod udlandet. Det kastede flere topresultater af sig i slutningen af 90’erne.

  Lundgaard tog det første VM-point til en dansker i 1997-udgaven af Rallye Monte Carlo, sikrede sig EM-titlen i 2000 og kunne med klassesejre i Svenska Rallyt, Rally Acropolis, San Remo Rally og Rally of Australia hente Teams Cup-titlen i VM 2001 (VM for privatkørere) hjem til Danmark.

  Lundgaard blev siden en af topkørerne i Danish Touring Car Championship, hvor han var toer i mesterskabet i 2004 og 2008.

  Henrik Lundgaard er optaget i motorsportens hall of fame i 2019.

  • 1 hr 7 min
  Harald og Jan Søndergaard i Motorsportens Hall of Fame

  Harald og Jan Søndergaard i Motorsportens Hall of Fame

  Harald (f. 23.06.1962) og Jan Søndergaard (f. 27.09.1956) er målt på antal titler de ubestridt mest succesfulde DASU-medlemmer.

  Jan Søndergaard begyndte som kortlæser for deres far Mads i 1968. I starten kørte de i JMO’s mesterskab, førend de kastede sig ud i Danmarksmesterskabet. De vandt deres første DM-guld i 1976. Senere fulgte flere guldmedaljer, inden de i 1990 som de første danskere vandt det nordiske mesterskab. En uge efter døde Mads.

  Harald havde kørt motocross og rally, og overtog nu rattet. Og i brødreparrets første fælles sæson i 1992 blev det til DM-guld. I alt har de vundet henholdsvis 17 og 27 DM-titler og det er blevet til henholdsvis 16 og 17 internationale mesterskaber i NM- og NEZ-regi. Brødreparret har i tre årtier været målestokken i dansk bilorientering.

  Harald og Jan Søndergaard er optaget i motorsportens hall of fame i 2019.

  • 52 min

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To