77 episodes

Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

Amerika Podcast | BNR BNR Nieuwsradio

  • News
  • 4.5 • 11 Ratings

Amerika, het land van hamburgers, sneakers, Donald Trump en Joe Biden. Van daklozen, miljardairs en de iPhone. Van tegenstellingen. Bernard Hammelburg en Jan Postma kijken in de Amerikaanse ziel.

  #75 Jokkebrokken

  #75 Jokkebrokken

  Joe Biden komt veel daadkrachtiger over dan wat vriend en vijand hadden gedacht. Hij heeft korte metten gemaakt met het beeld van een fragiele bejaarde. Maar dat andere beeld dat hier een president staat voor wie boven alles de waarheid regeert is gesneuveld. Volgens de fact checker van CNN heeft Biden in zijn eerste honderd dagen als president 29 keer gelogen. Jan en Bernard nemen de lijst door.

  • 51 min
  #74 Honderd dagen, één toespraak

  #74 Honderd dagen, één toespraak

  We ontkomen er niet aan: deze week zit Joe Biden precies 100 dagen in het Witte Huis. Een belangrijk ijkpunt voor elke president. Bernard en Jan kijken naar de grootste prestatie en de grootste mislukking van de 46e president.

  • 1 hr 1 min
  #73 Massa's massamoorden

  #73 Massa's massamoorden

  Je hoort vaak dat er in Amerika meer massamoorden dan dagen in een jaar zitten. 2019 telde er 417. De meeste halen het nieuws niet eens, maar het afgelopen jaar rijzen de gruwelijkheden weer de pan uit. Jan en Bernard zetten de recente, meest opvallende zaken op een rijtje, en hoewel ze het land best goed kennen, schrikken ze er toch van.

  • 56 min
  #72 Dodelijke vergissing

  #72 Dodelijke vergissing

  De vlam slaat in de pan in de buurt van Minneapolis als een agente een zwarte man doodschiet. Volgens de hoofdcommissaris pakte ze per ongeluk haar pistool in plaats van haar taser. Het incident zorgt voor rellen en onrust.

  • 1 hr 11 min
  #71 Corona-sprintje

  #71 Corona-sprintje

  Joe Biden verraste zijn landgenoten door iets te doen dat we van politici niet vaak zien: hij leverde sneller dan hij had beloofd. In dit geval vaccins: niet op 1 mei, maar al op 19 april kan elke Amerikaan boven de achttien minstens één prik hebben gehad.

  • 1 hr 7 min
  #70 Bidens spiekbriefshow

  #70 Bidens spiekbriefshow

  Nog nooit in de wereldgeschiedenis is zoveel geld in de economie van een land gepompt als wat Joe Biden voorstelt voor de Verenigde Staten. Jan en Bernard voorspellen een nieuwe loopgravenoorlog in het Congres, want de Republikeinen zien het als verspilzucht van een socialistische president.

  • 1 hr

Customer Reviews

4.5 out of 5
11 Ratings

11 Ratings

The Mollianus ,

(H)eerlijke podcast!

Lekker tijdens mijn werk 1x per week bijgespijkerd worden over ‘de staat van het land’. Als ingezetene van de US (in Phoenix AZ) krijg ik meer en beter nieuws over de US via mijn oude NL dan via de media hier. Dankjulliewel! Hard nodig om de soms onverklaarbare strapatsen in de Amerikaanse politiek te begrijpen. Ook leuk om mijn US collega’s de lief af te steken die totaal ‘oblivious’ zijn voor ‘politieke informatie’ en alleen hun mening hebben 😛

Igor, Phoenix AZ

Asaweli ,

Mijn favoriete US podcast in the northwest

Ik luister al jaren mee dus meer dan tijd voor een review. Ik geniet altijd met volle teugen van deze podcast en nu nog wekelijks ook. Ben zelf met gezin 5 jaar geleden vanuit Adam naar seattle vertrokken en ben altijd trouw gebleven aan jullie gesprekken. Ben na een omzwerving in sinfapore weer terug net in de US en ben blij om ook via Nederland op de hoogte te blijven van wat hier zich allemaal afspeelt! Ga zo door. Mischa

Nouschie ,

mijn review!

Ik luister graag naar deze podcast. Ben nog al een fanatieke luisteraar van vele verschillende podcasts zowel hier in de USA als in Nederland. Woon al 30 jaar in California. Zowel Jan als Bernard hebben vele jaren ervaring in de USA en journalistiek. Het is een leuke wisselwerking tussen beide heren. Geheel ongekleurd is het niet. Ik bespeur af

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To

More by BNR Nieuwsradio