18 episodes

Podcasts del programa Tranquil·la ment

Tranquil·la ment RAC1

  • Society & Culture
  • 5.0 • 2 Ratings

Podcasts del programa Tranquil·la ment

  Capítol 18: Quan he d'anar al psicòleg?

  Capítol 18: Quan he d'anar al psicòleg?

  I fins aquí hem arribat i acabem la casa per la teulada. Amb una pregunta que la petita gran família del Tranquil·la Ment ens heu fet moltes vegades i que finalment tindrà resposta: quan he d'anar al psicòleg? En quin moment he de prendre aquesta decisió? I per tots aquells a qui els pugui costar també us explicarem què hi trobareu més enllà dels tòpics del divan i la llibreta del Xavier Guix de torn. I aquest episodi també conté un reconeixement per a tots vosaltres, que ens heu seguit, ordenada o desordenadament, en aquest camí fascinant que consisteix en deixar d'ensopegar sempre amb la mateixa pedra. Moltes, moltes gràcies. Salut i ment tranquil·la.

  • 25 min
  Capítol 17: Trist o deprimit? O cap de les dues.

  Capítol 17: Trist o deprimit? O cap de les dues.

  Durant la pandèmia s’ha posat de moda un concepte que ha fet fortuna. Estem parlant de la languidesa. Una mena de malestar que defineix molt bé un cert sentiment d’apatia o de poques ganes de fer coses. En un moment o un altre tots plegats hi hem passat però... és una emoció puntual o és un símptoma d’una situació més permanent? És a dir, quan estem tristos més del què ens sembla, ens estem apropant a la depressió o no té res a veure? Quan hem de considerar la possibilitat que estem patint realment una depressió? Tristesa i depressió. Cosines germanes però no sempre.

  • 24 min
  Capítol 16: Tinc por al conflicte

  Capítol 16: Tinc por al conflicte

  En una entrevista amb Jordi Évole Mariano Rajoy va confessar que la seva manera de fer, políticament parlant, és afrontar els temes “en paral·lel”, és a dir, no posar-s’hi gaire i deixar que els conflictes se solucionin sols. És una estratègia legítima o una manera de no voler afrontar els conflictes? De fet, dins l’àmbit laboral o entre el nostre grup d’amics o família sempre hi ha aquell o aquella que no el veuràs mai enmig d’una discussió i que, a més, si pot, intentarà que no l’esquitxi. Són autèntics especialistes a fugir de tot allò que pugui acabar en un enfrontament o en una presa de decisió. La por al conflicte pot derivar en situacions molt complicades de gestionar perquè com diu el clàssic: “tot torna”.

  • 21 min
  Capítol 15: El secret dels problemes

  Capítol 15: El secret dels problemes

  Benvinguts a un episodi diferent. I potser el més optimista de tota la temporada. Us imagineu que amb un senzill canvi de perspectiva els vostres problemes no semblin tan greus? I si resulta que vivim angoixats per moltes dificultats, però en realitat no són tantes? En aquesta entrega us proposem una màxima, un canvi de xip per ajudar a resoldre els vostres problemes. Escolteu el podcast i feu-nos saber la vostra opinió. Us ha funcionat? Ens podeu escriure a ment@rac1.net o a través de Twitter amb l’etiqueta #tranquilament

  • 18 min
  Capítol 14: Sembla mentida

  Capítol 14: Sembla mentida

  Potser no ho sabíeu però l’origen etimològic de la paraula persona és “màscara”. És a dir, tots en portem una. I com s’aguanta en moltes ocasions aquesta màscara? Amb la mentida. Sabeu que mentim de 30 a 40 vegades al dia? I que aquest percentatge augmenta quan coneixem algú de nou? Què ens empeny a fer-ho? Si nosaltres no mentim, per què ens menteixen? I com les podem detectar? I a l’altra cara de la moneda, la sinceritat. Podem anar pel món essent sempre sincers? I aquelles persones que ens poden ofendre però sempre amb la bandera de la sinceritat, sense cap filtre? Les dues cares de la moneda, la sinceritat i la mentida.

  • 23 min
  Capítol 13: Vull ser més feliç

  Capítol 13: Vull ser més feliç

  El concepte de la felicitat és un dels grans debats del nostre temps. La felicitat de les petites coses: una abraçada, una estona amb ell o ella o un raig de sol al matí. La felicitat dels diners. O no. La felicitat de viure en pau o el neguit de no ser-ho prou. I sabeu què és la 'cherofobia'? La por a ser feliç. Perquè... en som, de feliços? Com en podem ser més?

  • 22 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Lipsik Lonak ,

Marc Serra

es Messi

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To

More by RAC1