50 episodes

Eigenzinnige podcast, ver weg van de clichés, die grenzen van Vlamingen verlegt en raakvlakken opzoekt.

Tweespraak Thinkedge Storytelling Agency

  • Business

Eigenzinnige podcast, ver weg van de clichés, die grenzen van Vlamingen verlegt en raakvlakken opzoekt.

  Episode 76 Jo Caudron & Saskia Vanvaerenbergh

  Episode 76 Jo Caudron & Saskia Vanvaerenbergh

  Jo Caudron heeft een rijke geschiedenis als digitaal ondernemer. Hij richtte meer dan 2 dozijn bedrijven op, allemaal actief in technologie, innovatie en transformatie. Noem hem gerust een transformatiestrateeg. Via zijn bedrijf Scopernia helpt hij organisaties in alle sectoren in Europa en het Midden-Oosten te begrijpen hoe hun wereld verandert en hoe ze hun activiteiten kunnen aanpassen om klaar te zijn voor de toekomst. Dat schreef hij onder meer neer in zes boeken. Ook daarmee wil hij inspireren met zijn boodschap van verandering en optimisme.  Saskia Vanvaerenbergh is eigenlijk huisarts maar werd bekend als dokter geluk. Vanuit die rol inspireert ze anderen graag voor een gelukkiger leven. Gelukkiger betekent gezonder en omgekeerd. Naar eigen zeggen voelt dat niet zozeer als werken omdat ze haar IKIGAI gevonden heeft. Ze fungeert als coach en geeft lezingen, organiseert retreats en vrouwenavonden. Ze is bezig aan een roman en helpt mensen met euthanasie. En ze houdt van het rimpeling-effect: als jij je beter voelt, gaan de mensen rondom jou dat ook doen.

  • 49 min
  Episode 75 Stephan Claes & Sarah Parent

  Episode 75 Stephan Claes & Sarah Parent

  Stephan Claes is hoogleraar psychiatrie aan de KU Leuven en psychiater aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KUL. Hij doet onderzoek naar stress, depressies, burn out en alle vormen van angst. Claes schreef ook het bejubelde boek ’De gestresste samenleving waarin hij een stand van zaken geeft van de condition humain. ’We dreigen te bezwijken onder onze drang naar volmaaktheid en dus is optimisme een psychologische noodzaak. Alles wat we psychisch meemaken, heeft immers een rechtstreekse impact op ons lichaam.  Sarah Parent is een ondernemende brok energie uit Gent die haar focust op duurzaamheid en het milieu. Ze startte haar ondernemerschap in 2014 met Zikini, een innovatief badpakkenconcept, tijdens haar studie Communicatie en Psychologie. In 2020 richtte Sarah Go Forest op, gevolgd door Go Ocean in 2024, beide bedrijven met een sterke nadruk op ecologische projecten en oceaanbehoud. Ze is actief in de adviesraad van vastgoedontwikkelaar Revive en maakt deel uit van het bestuurscomité van Gentrepreneur. Sarah bracht vorig jaar haar boek ‘Not Your Average Climate Activist’ uit, waarin ze pleit voor middenwegactivisme in de klimaatbeweging, en benadrukt het belang van haalbare, realistische benaderingen van milieuvraagstukken.

  • 45 min
  Episode 74 ianka Fleerackers & Veronique Dewettinck

  Episode 74 ianka Fleerackers & Veronique Dewettinck

  Je hoort het, beste luisteraar, we nemen deze episode nét na de vorige op en m’n stem is er niet beter op geworden. Komt goed, want voor mij zit: Ianka Fleerackers. Master in de kunst van het vertellen en een multidisciplinaire ondernemer met expertise in tought leadership. Tijdens haar carrière als actrice op televisie, in films en theater, schreef ze 8 boeken, werd ze schrijver en regisseur van theaterstukken, producent & presentator van haar eigen programma's op televisie en radio, uitgever van korte verhalen van bekende Vlaamse auteurs. Ze is een veelgevraagd moderator van high-end conferenties, podcastproducent en -host en spreker over personal branding & storytelling. Mond vol, zoveel is zeker.  Veronique Dewettinck combineert de jobs van freelance recruiter, carrièrecoach en verantwoordelijke van een loopbaancentrum. Daarnaast is ze een duivel-doe-‘t-al voor Split the Sea dat zich expert noemt in Human Change. Ze neemt ook het voorzitterschap van BizQIt op en stond al enkele keren als ‘Ondernemers voor de klas. In haar vrije tijd is ze vrijwilliger bij Bizduo, een initiatief van het OCMW van Zwevegem waarbij ze mensen begeleid in schuldbemiddeling of met een leefloon. Ze houdt van de zon, gaat graag op reis en in het tennis kan ze de rest van haar energie kwijt.

  • 48 min
  Episode 73 Dirkjan Decock & Thibault Werbrouck

  Episode 73 Dirkjan Decock & Thibault Werbrouck

  We gaan koken. Of beter gezegd: we laten ons onderdompelen in de wereld van het koken. Of nóg beter: gastronomisch koken. Het kloppend hart van restaurant Dirkjan Decock, dat zijn, logischer wijs, Dirkjan en Hilde. De expressieve maar reflecterende chef en gastvrouw. Samen sturen en vuren zij hun team aan. Het wervelend parcours dat Dirkjan en Hilde 10 jaar lang met Restaurant Taste and Colours hebben afgelegd, leeft vandaag verder in hun ultieme visie op gastronomie.

  Naast Dirkjan vinden we Thibaut. Thibaut Werbrouck is 38 jaar, fiere Kortrijkzaan en kersverse papa. Hij studeerde topsport golf in Hasselt, nadien ook golf management en maakte daarna zijn jeugddroom waar. Gedurende 15 jaar was hij professioneel golfer en coach. Ondertussen is hij ook al 12 jaar actief in human resources en 9 jaar actief als Freelance Recruiter. Geen toeval dat hij zich drie jaar geleden met veel engagement stortte op zijn eigen zaak Hunt & Hired. Een, zoals hij noemt, ‘boutique’ en doeltreffend selectiekantoor.

  • 47 min
  Episode 72 Conny Vandendriessche & Thomas Van Eeckhout

  Episode 72 Conny Vandendriessche & Thomas Van Eeckhout

  De ouders van Conny Vandendriessche hadden een groothandel in planten. Toen haar vader begon te denken aan opvolging, keek hij alleen naar haar twee broers. Het was haar trigger om het toch te maken als zakenvrouw.  Samen met haar zakenpartner Philip Cracco richtte ze Accent Jobs op, daarna scheidden hun wegen en deed Conny Accent Jobs uitgroeien tot het internationale House of HR, vandaag goed voor een omzet van 3 miljard euro. Conny richtte nog meer ondernemingen op die zich focusten op vrouwelijk ondernemerschap en diversiteit. Waaronder We are Jane, een fonds voor en door vrouwen. En zo evolueerde ze van ‘queenbee’ naar ‘real me’.Bij Thomas van Eeckhout, familieman en papa van 2, staat kansen krijgen en geven centraal. Met een diploma Business Management op zak begon hij zijn carrière bij IT-bedrijf Easi. In 2015 trad hij toe tot het management als Sales Director om in 2019 samen met Jean-François Herremans benoemd te worden tot CEO. Vandaag werken bij EASI 500 medewerkers, waarvan er 130 aandeelhouder zijn. Dat is 1 op 3. Thomas schreef er een kanjer van een boek over: De Gouden tip van Ownership. Hoe kan je als leidinggevende je stijl in handen nemen en ruimte en kansen bieden aan je medewerkers? We hebben de experts in onze studio.

  • 51 min
  Episode 71 Phebe D'hondt & Sara Leysen

  Episode 71 Phebe D'hondt & Sara Leysen

  Vandaag verwelkomen we Phebe D’hondt in onze studio. Een ondernemende duizendpoot. Ze werkte enkele jaren als vertaler/copywriter bij een communicatiebureau toen ze overondernemers.be oprichtte. Een community waar ze ondernemers samenbrengt en inspireert. Ze is expert wat personal branding betreft, geeft keynotes, workshops en inspiratiesessies en maakt wegwijs in de wereld van LinkedIn. Ze pakte trouwens heel recent uit met een nieuw merk: vuurmerk. Dat gaat vonken geven!  Team- en leiderschapscoach Sara Leysen schreef met ‘De teamleider als cultuurmaker’ een opmerkelijk boek. Dat boek moet helpen om in elk team een cultuur te creëren waar elk lid de veiligheid ervaart om open te spreken. Ze biedt manieren aan waarbij iedereen gestimuleerd wordt om mee eigenaarschap op te nemen. Als psychologe weet ze maar al te goed dat je plek durven innemen altijd vertrekt vanuit persoonlijk leiderschap. In het boek komen tips aan bod over hoe om te gaan met stress, hoe je de status quo kunt uitdagen en tegelijkertijd je eigen rust en stevigheid bewaart.

  • 52 min

Top Podcasts In Business

PBD Podcast
PBD Podcast
Money Rehab with Nicole Lapin
Money News Network
REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0
Prof G Markets
Vox Media Podcast Network
Young and Profiting with Hala Taha
Hala Taha | YAP Media Network
The Ramsey Show
Ramsey Network

You Might Also Like

Kelly zegt foert!
Kelly Deriemaeker
Touché
Radio 1
Zonder Zever. Over goe leven
Hana en Amber
Spreekuur met Dokter Servaas
Dokter Servaas
Oostende Bonsoir - Podcast aan Zee
Guinevere Claeys
De Wereld van Sofie
Radio 1