50 episodes

Eigenzinnige podcast, ver weg van de clichés, die grenzen van Vlamingen verlegt en raakvlakken opzoekt.

Tweespraak Thinkedge Storytelling Agency

  • Business

Eigenzinnige podcast, ver weg van de clichés, die grenzen van Vlamingen verlegt en raakvlakken opzoekt.

  Episode 62 Gianluca Di Taranto & Katja Schipperheijn

  Episode 62 Gianluca Di Taranto & Katja Schipperheijn

  Gianluca Di Taranto kón geboren zijn tussen de wijnranken. Of ruilde al snel een papfles in voor het wijnglas. De kwieke dertiger combineert een handvol jobs: hij organiseert workshops en masterclasses, bracht zijn eerste boek uit, is consultant bij wijnhandel Crombé Wines hier om de hoek, en als ‘wine director’ overziet hij het hele wijnaanbod van de restaurants die deel uitmaken van Le Sanglier des Ardennes en La Petite Merveille, het horeca-imperium in Durbuy van Marc Coucke, Wout Bru en Bart Maerten. Daarnaast werd hij bekroond tot sommelier van België in 2019 én 2020. Naast Gianluca vinden we Katja Schipperheijn. Een internationaal erkend leerstrateeg, consultant, auteur en keynote spreker over innovatie en leren in een steeds virtuelere wereld. Haar expertise gebied bevind zich op het snijvlak van mens en technologie om duurzame groei te realiseren. Naast haar werk in het bedrijfsleven is Katja ook filantroop. Met sCooledu heeft ze meer dan. 15.000 kinderen bereikt die haar workshops over digitaal burgerschap volgden en schreef ze daarover het boek Digitale Burgertjes. Haar meest recente boek Learning Ecosystems dat wereldwijd werd gepubliceerd is niet enkel een best seller, maar ook finalist Best International Business Book in de UK. En die uitslag? Horen we op 16 mei.

  • 55 min
  Episode 61 Isabelle Hoebrechts & Delphine Fortry

  Episode 61 Isabelle Hoebrechts & Delphine Fortry

  Isabelle Hoebrechts is een vrouw voor wie menselijke contacten en waarden voorop staan. Met meer dan 20 jaar ervaring in strategisch management, communicatie en human resources, werd ze begin 2014 CEO van het Instituut voor NeuroCognitivisme. Ze is oprichtster van 361° ‘creating happy employees’ en zet zich al jaren in als pionier voor wellbeing en HR-strategieën in bedrijven. Ze is auteur van Positieve Impact, Help, ik heb Stress, Top of your mind. En samen met Gina Peeters schreef ze “positieve intelligentie” en vers van de pers “zuurstof voor het brein”.  Fortry The Label is een nieuw Belgische kledingmerk dat in februari gelanceerd werd door Delphine Fortry. Kwaliteit en liefde voor de mode zijn de basis voor het merk waarvan alle kledingstukken waaraan telkens het happy label toegevoegd wordt. Delphine is de creatieve ziel en krachtige persoonlijkheid achter het merk dat vrouwen van alle leeftijden en achtergronden wil inspireren en empoweren. Positief, vrij en vrouwelijk, maar ook onbevreesd en onstopbaar.

  • 50 min
  Episode 60 Wim Oosterlinck & Dries Nuyttens

  Episode 60 Wim Oosterlinck & Dries Nuyttens

  Wim Oosterlinck, nog net 49, begon zijn radiocarrière bij Radio 2 maar werd vooral bekend voor zijn werk bij Studio Brussel waarbij hij in 2005 verkozen werd tot "Radiopersoonlijkheid van 2005". Een jaar later vertrok hij naar Qmusic waar hij talloze radio uren presenteerde en ook programmadirecteur werd. Begin juli 2020 verhuisde hij naar Willy, de digitale radiozender van DPG Media. Wim is ook bekend als voice-over van tv-programma's als Foute Vrienden,  Hollywoodvrouwen en De Smaakpolitie. Momenteel In de eerste helft van 2023 kondigde hij aan ouderschapsverlof te nemen. Naast Wim vinden we een andere warme mens. Alhoewel, we zeggen beter een koude mens. Dries Nuyttens voelde zich op zijn 21ste bijna 85 jaar oud. Tot hij de kern van verjonging en gezond leven ontdekte. Het is zijn doel om mensen terug te helpen herinneren dat het leven geen neerwaartse spiraal is, maar een opwaartse. Dat doet hij met massages, meditatie, ademhaling en de Wim Hof Methode. Jazeker, koud af douchen en ijsbaden. Ik mocht het zelf al enkele keren ervaren. Geeft je een boost, net zoals we met deze episode jouw dag boosten.

  • 1 hr 1 min
  Episode 59 Katelijne Van Lommel & Eveline De Ridder

  Episode 59 Katelijne Van Lommel & Eveline De Ridder

  Katelijne Van Lommel is kinder- en jeugdpsychologe. Door haar verankering in de kinderpsychiatrie, het buitengewoon, gewoon & hoger onderwijs specialiseerde ze zich in gedragsmoeilijkheden, kinderpsychiatrische problematieken en onderwijspedagogiek. Dit weerspiegelt zich concreet in opleiding van het werkveld via studiedagen, gastcolleges en pedagogische trajecten. Eveline De Ridder heeft meer dan 20 jaar expertise in crisiscommunicatie voor bedrijven. In 2008 richtte ze samen met 3 anderen het communicatieagentschap Whyte Corporate Affairs op, dat de afgelopen jaren uitgegroeide tot de absolute marktleider in crisiscommunicatie, public affairs en issue management. Met het boek "Communiceren als het (nog niet) brandt" wil ze vooral het crisisbewustzijn bij bedrijven verhogen.

  • 51 min
  Episode 58 Sven de Ridder & Bart Chiau

  Episode 58 Sven de Ridder & Bart Chiau

  Bart Chiau is professor aan de UGent, faculteit Economie en daarnaast adviseert hij als senior expert verschillende bedrijven. Hij is auteur van diverse uitgaven rond fiscaliteit, sociale zekerheid en geeft regelmatig seminaries. Als expert komt hij veel aan het woord op radio & tv en schrijft regelmatig voor ondermeer De Tijd en Trends. Sven De Ridder is auteur, regisseur en acteur. Hij stond op de planken bij tEcht Antwaarps Teater. Bijna 5 jaar geleden richtte hij met de Sven De Ridder Company een eigen gezelschap op. Je zag Sven in televisieseries als "De Bunker 1 & 2", ‘Like Me’ en "Cordon". Op het grote doek kon je hem bewonderen in "Torpedo" en "Red Sandra". Met Bart en Sven maken we een boeiende trip aan de hand van tien onverwachte vragen.

  • 1 hr 14 min
  Episode 57 Michel Decoster & Bram Vervliet

  Episode 57 Michel Decoster & Bram Vervliet

  Michel Decoster is in het dagelijkse leven coach, adviseur en bestuurder van bedrijven. Hij verdiende zijn strepen in de ICT-sector onder meer Bosch Telecom, Belgacom en SFR. Sinds 2015 adviseert hij bedrijven. Hij schreef drie boeken en misschien kent u hem ook als bassist van De Mens, een van Vlaanderens populairste rockgroepen. Die van ‘Dit is mijn huis’ en ‘Irene’, weet je wel. Bram Vervliet is hoofddocent psychologie aan de KU Leuven en auteur van het boek 'Waarom we bang zijn'. Hij schreef het in de nasleep van de coronapandemie, de financiële crisis en terreuraanslagen. Een grondige analyse van angst om zo hoopvol en vrij van vrees de toekomst tegemoet te gaan. Een positief en hoopvol boek om de wereld beter te begrijpen.

  • 1 hr 13 min

Top Podcasts In Business

Ramsey Network
Ed Mylett
NPR
Money News Network
Andy Frisella #100to0
Dan Fleyshman

You Might Also Like

Radio 1
Jef Willem & Nicolas Overmeire
Radio 1
Nieuwsblad
Nieuwsblad
de volksjury