12 episodes

Denne podcast er til dig, der ikke nødvendigvis har en baggrund i IT, men gerne vil forstår mere om hvad der egentlig sker på IT projekter, som du måske selv er en del af.

I første sæson, er der fokus på de misforståelser jeg beskriver i bogen, men med nye vinkler. Jeg vil interviewe forskellige gæster, om deres oplevelser med IT projekter, deres forhold med teknologi og deres personlige historier.

I anden sæson, er der fokus på nørdier omkring forskellige emner, fra Teknisk Gæld, til Coaching, Psykologisk Tryghed og selvfølgelig Udvikling. Der er endnu et hold spændende gæster, der gavmildt deler ud af deres tanker og erfaringer.

Udviklere er også mennesker Anne Cathrine Wind Fallesen

    • Technology

Denne podcast er til dig, der ikke nødvendigvis har en baggrund i IT, men gerne vil forstår mere om hvad der egentlig sker på IT projekter, som du måske selv er en del af.

I første sæson, er der fokus på de misforståelser jeg beskriver i bogen, men med nye vinkler. Jeg vil interviewe forskellige gæster, om deres oplevelser med IT projekter, deres forhold med teknologi og deres personlige historier.

I anden sæson, er der fokus på nørdier omkring forskellige emner, fra Teknisk Gæld, til Coaching, Psykologisk Tryghed og selvfølgelig Udvikling. Der er endnu et hold spændende gæster, der gavmildt deler ud af deres tanker og erfaringer.

    Nørderier om Coaching med Mads Troels Hansen

    Nørderier om Coaching med Mads Troels Hansen

    Sååå indleder vi 2. sæson af ‘Udviklere er også mennesker’, jeg har kørt hardcore optagelse over en kortere periode, men udgivelser over en længere periode. Hvilket betyder, at der ind i mellem er referencer på tværs. Dette er sæsonens første afsnit, men ikke den første optagelse, hvilket jeg også får nævnt. Jeg har inviteret min egen underviser fra PAC (Professional Agile Coach), Mads Troels Hansen, for at tale om, ja, du gættede det nok - coaching.

    Mads deler en masse gode tanker og råd, om at bruge coaching som et redskab i hverdagen, og ikke så meget kun se på det ud fra de klassiske 1-1 sessioner. Vi kommer også lidt omkring, hvor ærgerligt det er, at coaching har fået så dårligt et ry, fordi der findes nogen derude, der misbruger konceptet.

    Vi kommer også ind på spændende spørgsmål, såsom er der egentlig forskel på en agil coach og en scrum master? Hvad ER en agil coach? Hvad er en agil coach, når man sammenligner med en ‘alm’ coach? Alt det, og meget mere kan du få svar på 🤓

    Til reference kan du her se ICF’s (The International Coaching Federation) beskrivelse af de 8 kernekompetencer en coach bør have: https://www.icfdanmark.dk/icf-denmark/etik-kernekompentencer/
    Coach er desværre ikke en beskyttet titel, hvilket gør det nemt at bare kalde sig en coach, uden man har nogen af kompetencerne..

    Lyssa Adkins bog omkring Coaching Agile Teams: https://www.saxo.com/dk/coaching-agile-teams_lyssa-adkins_paperback_9780321637703

    Du kan læse lidt om eksternalisering, her: https://goproces.dk/eksternalisering-og-konfliktforebyggende-adfaerd-i-praksis/

    Hvis du vil med på PAC, så er det her: https://professionalagilecoach.dk
    Næste hold er på Engelsk og starter i November 2023, ellers er det på dansk i Januar 2024, der stadig har et par pladser.

    Find Mads her:
    Hjemmeside: Madstroelshansen.dk
    Linkedin: https://www.linkedin.com/in/madstroelshansen/
    Lean Agile Thinking Lean-agile.dk

    Scrum.org , som træner/underviser

    Husk, du er altid velkommen til at connected med mig på LinkedIn https://www.linkedin.com/in/cathrinefallesen/

    eller sende en mail på ac@anothernerd.dk

    Der er selvfølgelig en særlig podcast rabat på bogen, til dig som trofast lytter. Brug koden Podcast20 og få 20% rabat + fri fragt på dit køb.
    Du kan købe via min webshop: https://www.anothernerd.dk/shop

    • 44 min
    Nørderier om Psykologisk Tryghed med Nana Therkildsen

    Nørderier om Psykologisk Tryghed med Nana Therkildsen

    Det er en virkelig spændende snak jeg har med Nana, der kommer rundt om mange hjørner, og vores fælles passion, at leve livet som hele mennesker. Vi kommer også ind på Imposter syndromets påvirkning af os selv og vores liv. Hvor vigtigt der er, at have selvindsigt samt hvordan forståelser for hvad andre slås med og kendskab til egne værdier, alle er elementer, der påvirker vores oplevelse og ‘udvikling’ af psykologisk tryghed.

    Men vigtigst af alt psykologisk tryghed er IKKE målet i sig selv! Det er et middel til at opnå ‘high performing’ teams (og det er et blandt flere forskellige)

    Vi kommer omkring:Hvad er psykologisk tryghed?Definitionen på psykologisk tryghed (der er en del versioner)Hvordan arbejder vi med det?Hvorfor er det ikke et mål i sig selv?Et trygt rum (men vi får det faktisk ikke defineret?!)Kejserens nye klæder - lignelsen til trygheden eller mangel på samme
    (Det går op for mig under gen-lytningen, hvor meget det er, at skabe den her imposter følelse hos andre, der bliver beskrevet, og hvor meget det hele hænger sammen..)Nana gør mig opmærksom på en vigtig skelen mellem tillid og psykologisk tryghed.Tillid er mellem menneskeligt, hvor psykologisk tryghed er i teamet, så hvis nogen i teamet er trygge med hinanden, så er det mere den almindelig tillid der er på spil.

    Googles forskellige faktorer, der skaber ‘high-performing teams’:Psykologisk tryghedDependability - Afhængighed af hinanden (man kan stole på hinanden)Structure and Clarity (definerede roller, ansvar og rammer - noget vi OFTE mangler desværre..)Meaning - Det meningsfulde arbejdeImpact - gør man en forskel i verdenenSe en opsummering på engelsk her

    Psykologisk trygheds evaluering kan fåes her

    Et råd fra Nana - husk at dyrke din egen autentiske nysgerrighed, hvis du vil have et psykologisk trygt miljø..

    En meget fin afsluttende opsummering: Psykologisk Tryghed er ‘Common sense - men ikke common reality’.

    Bøger
    The Fearless Organization / Den frygtløse organisation af Amy Edmondson
    Extreme Teaming af Amy & Francois
    Amys nye bog, der udkom i 2023: Den rigtige slags forkert / Right Kind of Wrong


    Fatale Forandringer af Christian Ørsted
    a href="https://www.partner-ads.com/dk/c/p/50084/b/43264/https://www.saxo.com/dk/livsfarlig-ledelse_christian-oersted_indbundet_9788771372533"...

    • 45 min
    Misforståelser om agile transformationer med Sigrid Richards

    Misforståelser om agile transformationer med Sigrid Richards

    Velkommen til episoden med Sigrid Richards: Misforståelser om agile transformationer.
    Jeg har aldrig mødt Sigrid før, men vores samtale flød afsted, både før, under og efter afsnittet. Jeg håber I vil nyde det lige så meget som mig.

    Der er rigtig meget agil bingo i vores snak, som jeg håber ikke-kendere, kan leve med. Der er dog også snakke om det gode arbejdsliv, som for os begge er en af kerne delene af det agile tankesæt.

    LACE: Lean-Agile Center of Excellence, et koncept der umiddelbart stammer fra SAFe rammeværket, men også bruges i andre kontekster https://www.scaledagileframework.com/lace/

    Agil Coach: Lidt misvisende at ordet coach er i titlen, da det ligesom med Scrum Master rollen, er et af de ståsteder/udgangspunkter man tage i sin hjælp til ledelse eller flere agile teams. Læs evt. lidt om uddannelsen her: https://professionalagilecoach.dk/pac-uddannelsen/

    Agile maturity Assesment: I jagten på KPI’er (Key performance indicators), kommer denne op i Sigrids historik, der findes mange måder at bruge sådan en vurdering til, og den nok også ret subjektiv ift. teams og virksomheder, men et forslag på hvad der kan gemme sig bag, kan findes her: https://www.initialyze.com/blog/2021/08/the-complete-guide-to-agile-maturity-assessment/

    Det agile manifest: https://agilemanifesto.org/

    De agile principper: https://agilemanifesto.org/principles.html

    Hvis du er nysgerrig på en agil transformation, der blev trukket tilbage, som måske, måske ikke, er den Sigrid referere til, så kan du lytte til sejeste “To agility and beyond” afsnittet her: https://www.syndicate.dk/toagilityandbeyond/episode-48-endnu-et-true-crime-afsnit-hvad-skete-der-egentlig-i-nuuday

    Apple podcast: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/episode-48-endnu-et-true-crime-afsnit-hvad-skete-der/id1468856597?i=1000543613921

    Spotify: https://open.spotify.com/episode/1I3WLNnuGSneEV2S1PM29C?si=6P1t-cYTT5mWdDSS2czX0Q

    Work-life-balance tog pludselig fokus i samtalen, både ift. hvad det egentlig er.. Men også særligt fokus på, at have pladsen og glæden PÅ arbejdet, og ikke kun efter man har fri. Vi skal have passionen og drivkraften tilbage, så man ikke bare bliver træt. Det er tildels for egen regning, da jeg ikke tror alle har samme oplevelse som jeg, og Sigrid, men jeg tror flere tænker det.

    Vi burde ikke arbejde mere, ifgl. Keynes, men vi arbejder flere timer end nogensinde før: https://www.forbes.com/sites/billconerly/2020/02/19/the-15-hour-work-week-keynes-and-aoc-disagree/
    (Jeg kan simpelthen ikke finde den specifikke artikel jeg har læst, men det er Keynes der udtalte i 30’erne, at han forventede vi ville arbejde 15 timer om ugen nu til dags, her er derfor et link til de nysgerrige)

    Sigrid på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sigridrohboll/

    Du er altid velkommen til at connected med mig på LinkedIn: a...

    • 1 hr 14 min
    Misforståelser om fremtidens teknologi med Christian Bech Nørhave

    Misforståelser om fremtidens teknologi med Christian Bech Nørhave

    Velkommen til episoden med Christian Bech Nørhave: Misforståelser omkring fremtidens teknologi. Jeg kender Christian fra Futurist netværket, skabt af Anne Skare og Henrik Hovgaard.

    Vi nævner i starten ‘bogen’, det er ‘Fremtidssans’ bogen vi snakker om, en bog vi har haft lidt forskellige oplevelser med, kan du høre. Jeg elskede den fra første side, så hvis du er nysgerrig, kan den blandt andet købes her:
    https://www.universalfuturist.dk/fremtidssans-bogen

    Christians og min samtale har i høj grad fokus på AI ift. fremtidens teknologi, men vi har nogle afstikkere i ny og næ. Det er dog det område Christian er ekspert på, hvilket er derfor vi snakker mest i det hjørne af fremtiden. Noget vi ikke som sådan sætter ord på, men som er lidt mellem linjerne, er det etiske aspekt af den fremstormende AI verden, det er noget der personligt ofte kan bekymre mig, men det må blive en anden episode, der får det som fokus.

    Nedenstående liste indeholder links til de forskellige produkter, artikler og virksomheder vi nævner i afsnittet. Den skulle gerne indeholde de vigtigste, men send endelig en mail, hvis du har spørgsmål, eller er nysgerrig på mere.

    Den deprimerende artikel, med opråb til IT nørderne (læs på eget ansvar): https://www.version2.dk/holdning/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne-og-tal-saa-vi-kan-forstaa-det

    Kritisk AI artikel, som min kollega har delt med mig: https://waitbutwhy.com/2015/01/artificial-intelligence-revolution-1.html

    You and X LinkedIn opslaget omkring pizza og vejrudsigter:
    https://www.linkedin.com/posts/youandx_christian-bech-n%C3%B8rhave-youandx-activity-6991329336083542016-rtNI

    Link til Jasper, AI værktøjet der kan hjælpe dig med at skrive tekster (affiliate link fra Christian): https://www.jasper.ai/free-trial?fpr=christian34

    Vi snakker også om AI til at danne billeder, her er der blandt andet dette værktøj: https://www.midjourney.com/home/

    Jeg nævner ‘data bogen’, den jeg referere til, er Caroline Perez’ imponerende værk ‘Invisible Women’ eller ‘Usynlige kvinder’ på dansk. En bog spækket med data omkring det manglende kvindelige perspektiv, i den verden vi lever i. Det er ikke kun ift. tech, men eksempelvis også hvordan vores byer og transport systemer er indrettet. Overraskende og vild læsning. Kan købes ved Saxo her: https://www.saxo.com/dk/invisible-women-exposing-data-bias-in-a-world-designed-for-men-pb-b-format_paperback_9781784706289

    Christian nævner https://openai.com/ som nogen af frontløberne ift. AI udvikling, research og læring.

    Heartbeats har en ganske fin artikel, der forklarer NFT og Blockchain, som vi kort nævner i slutningen af podcasten. Hvis du vil blive lidt klogere på det, og måske også overrasket over hvor tosset nogle dele af den verden er, så kan du læse artiklen her: https://heartbeats.dk/folk-bliver-rige-paa-internettet-igen-men-hvad-betyder-nft/

    Du kan finde Christian på Linkedin: a href="https://www.linkedin.com/in/cbechn/"...

    • 1 hr 1 min
    Misforståelser om Retrospectives og Agilitet med Aino Vonge Corry

    Misforståelser om Retrospectives og Agilitet med Aino Vonge Corry

    Retrospectives og det agile er en finurlig størrelse, og Aino er den rette kvinde at snakke med det om, for hun har skrevet en hel bog om Anti patterns i det agile arbejde, og den er vanvittig spændende.

    Ainos bog kan købes de fleste steder, blandt andet på Saxo: https://www.saxo.com/dk/retrospectives-antipatterns_aino-corry_paperback_9780136823360

    Daniel North - hvem er han? Jeg går ud fra det er denne Daniel, Aino taler om, manden der blandt andet har været skaberen af Behaviour Driven Development. Læs mere om ham her: https://dannorth.net/about/

    Ift. de mange møder, taler vi om ‘meeting cards’, som Aino foreslår som et værktøj i møder:
    The Meeting Spicer: Meeting start cards: https://www.meetingspicer.com

    Icebreakers, ift at lære hinanden bedre at kende, her et direkte link til selve værktøjet: https://icebreakers.equalexperts.com

    Også var der et andet Agilt format Aino også anbefaler: https://agilewithjimmy.com/creations/jimmy-cards/

    Evt. også mange af de danske versioner af samtalekort, blandt andet disse, skabt i et samarbejde mellem indehaveren af ‘Small talk - big questions’ Katja Bro og Pernille Sandberg fra Goodtalks netværket: https://lad-os-spille.dk/spil/small-talk-big-questions-work/

    Så er der ‘bogen’ Aino nævner, skrevet af Diana Larsen & Esther Derby, det er “Agile Retrospectives”, som kan købes eks. via Academic Books: https://www.academicbooks.dk/da/content/agile-retrospectives-making-good-teams-great
    Der omtaler de 5 faser i retrospectives.

    Mob programming, som Aino nævner fra Woody Zuill, kan du læse mere om her: https://www.agilealliance.org/resources/experience-reports/mob-programming-agile2014/

    Aino på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/aino-vonge-corry-9a23801/
    på YouTube: https://www.youtube.com/results?search_query=aino+vonge+corry
    hendes egen hjemmside (som der som sagt ikke er meget opdatering på..): https://metadeveloper.com/

    Du er, som altid, velkommen til at connected med mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/cathrinefallesen/
    eller sende en mail på ac@anothernerd.dk

    Der er selvfølgelig en særlig podcast rabat på bogen, til dig som trofast lytter. Brug koden Podcast20 og få 20% rabat + fri fragt på dit køb. Du kan købe via min webshop: https://www.anothernerd.dk/shop

    • 1 hr 1 min
    Misforståelser omkring ledelse, fra en leders synspunkt med Jan Eg Pedersen

    Misforståelser omkring ledelse, fra en leders synspunkt med Jan Eg Pedersen

    Afsnittet med Jan har rigtig meget fokus på balance, balancen i hans arbejde og hans store kærlighed til leverancer. Jan har arbejdet med mere matematisk orienterede udviklere og har derfor en noget anden tilgang til arbejdsmetoden og perfektionisme, end jeg personligt har oplevet.

    Vores snak er lidt anderledes, da vi allerede kende hinanden i forvejen som tidligere kollegaer, og derfor har en fælles reference ramme ift. det her famøse offentlige IT projekt.

    Jeg håber I vil tage godt imod Jan, jeg tror det er første gang, at han er gæst i en podcast.

    Jan omtaler planlægning af længere perioder - hans projekt arbejder under SAFe modellen, bedre kendt som Scaled Agile Framework (ja, hvad står det e egentlig for, tænker mange..)

    SAFe er ofte et ømt emne i de mere agil nørdede kredse, men du kan læse mere her, hvis du er nysgerrig: https://www.scaledagileframework.com/

    Generelt snakker vi meget nørdet om balancer, og hvilke forskellige synspunkter vi har på planer og estimeringer. Men det er ikke mange referencer, som jeg tænker behøver links, så det her er en kortere omgang shownotes.

    Du kan finde Jan på Linkedin: https://www.linkedin.com/in/jan-eg-pedersen-4567152/

    Du er altid velkommen til at connected med mig på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/cathrinefallesen eller sende en mail på ac@anothernerd.dk

    Der er selvfølgelig en særlig podcast rabat på bogen, til dig som trofast lytter. Brug koden Podcast20 og få 20% rabat + fri fragt på dit køb. Du kan købe via min webshop: https://www.anothernerd.dk/shop

    • 50 min

Top Podcasts In Technology

The New York Times
Boston Consulting Group BCG
Lex Fridman
Ben Gilbert and David Rosenthal
Jason Calacanis
NPR

You Might Also Like