179 episodes

Bine ai venit pe Katai Podcast, produs de Robert Katai - digital marketer si content strategist.

In acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentari si alte idei despre marketing si viata care te vor motiva sa-ti gasesti inspiratia sau echilibrul in viata personala sau profesionala.

Katai Robert Katai

  • Business
  • 5.0 • 11 Ratings

Bine ai venit pe Katai Podcast, produs de Robert Katai - digital marketer si content strategist.

In acest podcast vei gasi un mix de interviuri, prezentari si alte idei despre marketing si viata care te vor motiva sa-ti gasesti inspiratia sau echilibrul in viata personala sau profesionala.

  178 Stâlpul de bază al unei afaceri sustenabile sunt oamenii – cu Andrei Borțun

  178 Stâlpul de bază al unei afaceri sustenabile sunt oamenii – cu Andrei Borțun

  Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă viața de antreprenor în zona culturală și creativă? Dar ce înseamnă să pornești proiecte care chiar își lasă amprenta în societate?  Am stat de vorbă cu Andrei Borțun, CEO The Institute, organizator Romanian Design Week și unul dintre oamenii din spatele proiectelor ASAP România, Internetics, Combinat și multe altele, despre ce l-a motivat să se aventureze în această direcție și despre toate provocările și momentele de satisfacție pe care le-a întâmpinat pe parcursul drumului său. Vei afla care sunt punctele cheie și momentele de cotitură din cariera sa, încă de pe vremea când activa din biroul din garaj și până în prezent, când are în spate o echipă de oameni talentați, cu ajutorul cărora creează proiecte care modelează societatea înspre mai bine.  Întrebări episod:

  * 02:10 – Ce anume te-a influențat cel mai mult, pe termen lung, în copilăria ta și are acum efecte în viața ta?  * 07:05 – Cum vezi evoluția ta din copilărie și până acum?  * 13:05 – Cine a fost primul tău client și cum ai ajuns să colaborezi cu acesta?  * 16:22 – Ce te-a motivat să investeși în industria aceasta?  * 24:08 – Cât de greu ți-a fost să faci un proiect în care să conectezi alte proiecte cu potențiali clienți?  * 32:09 – Care au fost câteva provocări care ți-au rămas încă în minte și care sunt o lecție chiar și în ziua de azi?  * 34:48 – Care este abilitatea care te diferențiază de alți profesioniști și care te-a ajutat să ajungi acolo unde ești acum?  * 37:20 – Cum reușești să păstrezi o echipă longevivă și loială?  * 41:19 – Care ar fi un lucru pe care nu l-ai împărtășit cu nimeni?  * 44:37 – Cum ai reușit să creezi atâtea comunități în industria creativă?  * 50:43 – Cum ai ajuns să fii implicat în organizarea Romanian Design?  * 56:18 – La care proiect ai renunța cel mai greu?  * 01:00:32 – Dacă ai întâlni versiunea ta mai tânără, crezi că ar fi mândră de ceea ce ai realizat?

  Idei principale

  * Dacă vrei să crești o afacere sustenabilă și să nu rămâi blocat pe loc, este important să ai un obiectiv financiar clar. În calitate de antreprenor, trebuie să știi exact unde îți dorești să ajungi și să îți îndrepți toate eforturile în această direcție.  * Stâlpul de bază al unei afaceri sunt oamenii. And that is a fact. Mulți antreprenori întâmpină dificultăți în a găsi oameni buni în echipele lor. Modul în care reușești să găsești și să păstrezi lângă tine oameni talentați sunt două aspecte esențiale care te vor ajuta să crești, atât ca business, cât și ca om.  * Un factor care te poate ajuta să te diferențiezi în industria ta este atenția la nevoile celor din jurul tău. Indiferent că e vorba despre colegi, parteneri, clienți sau comunități, trebuie să înțelegi ce îi motivează și care sunt lucrurile de care au nevoie. Abordarea aceasta te va ajuta să te apropii de oameni și să aduci acel ”human touch” de care are nevoie orice brand, să creezi relații solide și să ai un impact pozitiv în comunitatea în care activezi.  * Prin organizarea de evenimente, poți să aduci împreună oameni cu interese și valori similare,

  • 1 hr 2 min
  177 Care sunt calitățile unui strateg în comunicare cu adevărat bun? – cu Răzvan Mătășel

  177 Care sunt calitățile unui strateg în comunicare cu adevărat bun? – cu Răzvan Mătășel

  Auzim atât de des cuvântul ”strategie” în viața de om de marketing, încât unii dintre noi poate nici nu mai știu ce înseamnă de fapt.  Planificarea strategică are 5 pași în aparență simpli:

  * Determină unde te afli.  * Identifică obiectivele tale.  * Dezvoltă-ți un plan.  * Execută planul.  * Analizează și redresează acolo unde este nevoie.

  Spun că acești pași sunt în aparență simpli, deoarece realitatea din teren vine cu diverse nuanțe care deseori ne dovedesc contrariul.  În acest episod stau de vorbă cu Răzvan Mătășel, strateg în comunicare și profesor universitar cu 25 de ani de experiență în spate, despre ce înseamnă această meserie și care sunt calitățile unui strateg cu adevărat bun.  Povestim pe-ndelete despre relația brand-produs, despre cât de important este să știi cum să te diferențiezi, mai ales în contextul actual, în care din ce în ce mai multe branduri își construiesc comunicarea cu ajutorul AI-ului, analizăm exemple fericite și mai puțin fericite de campanii de marketing și cam tot ce ține de ”the good, the bad and the ugly” din industria actuală a marketingului.  Întrebări episod:

  * 13:05 – Ce te-a făcut să lucrezi în strategie?  * 17:03 – Ce înseamnă strategia în comunicare?  * 22:05 – Crezi că un brand puternic trebuie să fie un brand care își asumă principiile și valorile într-un mod public, practic și cât mai pragmatic?  * 31:45 – Cât de greu este să faci o schimbare în modul în care te poziționezi ca brand?  * 42:53 – Care este evoluția industriei de marketing și cum a influențat tehnologia evoluția aceasta?  * 48:38 – Cum îți dai seama când comunitatea ta se plictisește de poziționarea ta?  * 51:50 – Ai văzut vreun business care a ajuns de succes fără marketing?  * 01:04:21 – Ce te poate face un strateg bun?

  Idei principale

  * Strategul trebuie să fie reprezentantul consumatorului, să își pună întrebări precum: ”Este relevant pentru consumator?”, ”Îi facem viața consumatorului mai ușoară?”, ”Ce feedback are consumatorul despre ceea ce facem?”.  * Există oameni care nu își asumă nimic în viață, care vor să îi mulțumească pe toți și oameni care au un set de valori și principii clare, non-negociabile. În cazul brandurilor este o situație asemănătoare, iar un brand puternic ar trebui să fie unul care își asumă o poziție, un teritoriu.  * În 2023 poți să ai cel mai șmecher produs de pe Pământ, dar dacă nu pleci la drum cu brandingul încă din punctul în care pleci la drum cu produsul, s-ar putea ca la un moment dat să pari mincinos față de consumator.  * Un branding tare cu un produs decent bate un produs foarte bun cu un branding slab.  * Dacă ești genul de om care tinde să îi judece pe cei din jur pentru că nu gândesc ca și tine, nu poți să fii un strateg bun. Datoria ta în calitate de strateg este să faci tot posibilul să înțelegi orice tipologie de om.

  Sper că această oră și un pic de insighturi continue să te ajute să abordezi o gândire strategică în tot ce faci și sper că și tu ai avut parte de la fel de multe revelații, așa cum am avut și eu, povestind cu Răzvan.  Resurse  Cărți:  a href="https://www.amazon.

  • 1 hr 15 min
  176 Cum să faci o campanie de Social Media care aduce rezultate palpabile – cu Laura Savu

  176 Cum să faci o campanie de Social Media care aduce rezultate palpabile – cu Laura Savu

  Una dintre super puterile pe care le are Social Media este faptul că îți oferă feedback instantaneu din partea audienței tale. Acest lucru este mai important decât crezi, deoarece te ajută să înțelegi nevoile și preferințele publicului țintă, iar ascultarea publicului este esențială pentru a crea campanii eficiente și pentru a maximiza succesul acestora. Dacă pornești o campanie fără să îți asculți publicul, există șanse mari ca aceasta să nu performeze bine.  Am stat de vorbă cu Laura Savu, Head of Social Media la festivalurile Untold, Neversea și Massif și fost Global Community Manager la TikTok, despre ce înseamnă de fapt să creezi o campanie de social media care aduce rezultate și care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a maximiza succesul unei astfel de campanii.  Am discutat despre cât de important este să îți adaptezi campaniile în funcție de target și să creezi conținut specific pentru fiecare platformă de social media, despre importanța networkingului și crearea de conexiuni cu influenceri și specialiști din domeniu, despre marketing digital vs. offline marketing și despre multe alte insighturi acționabile din ”munca de teren” și experiența Laurei.  Întrebări episod:

  * 02:10 – Care este cea mai mare frământare a ta când vine vorba de Social Media?  * 04:27 – Ce i-ai spune unui om care nu știe ce este social media, astfel încât să înțeleagă ce este social media?  * 05:23 – Cine crezi că face cel mai bun Social Media Marketing azi?  * 08:58 – Care este campania ta preferată de Social Media?  * 11:15 – Ai avut campanii de real time marketing?  * 13:47 – Ce ai învățat din campaniile care nu au performat bine?  * 19:26 – Cum reușești să îți organizezi munca pentru un brand uriaș precum Untold?  * :24:30 – Cum a fost trecerea de la Global Community Manager la Tik Tok la Head of Social Media la Untold?  * 32:40 – Cum ai face o campanie de Social Media pentru un brand local, fără bani de paid media, fără relații cu influencerii?  * 37:33 – Cum reușești să te conectezi cu influenceri?  * 42:45 – Cât timp petreci pe Social Media?

  Idei principale

  * Înainte să faci o campanie de social media, este important întotdeauna să te întrebi care este obiectivul tău și ce vrei să obții prin campania respectivă. Chestia asta te va aduce de fiecare dată cu picioarele pe pământ.  * Videoul este noua tastatură. Orice brand care explorează și înțelege partea de video marketing, are șansa să se diferențieze pe piață.  * Există multe moduri prin care o campanie de Social Media poate să meargă prost. Un lucru important este să îți asculți audiența, să îi înțelegi nevoile și obiceiurile de consum și să îți adaptezi strategia în funcție de acestea.  * O campanie cu impact va combina atât partea digitală, cât și experiența in real life, autentică și memorabilă, oferită consumatorilor. Ultimii ani ne-au arătat că oamenilor le este dor să se conecteze și live, nu doar online.  * În calitate de content creator, este important să îți alegi o platformă de social media prioritară, iar pe restul să le folosești drept suport, care să îți trimită trafic spre canalul principal.

  Sper că acest episod te-a ajutat să ai o viziune mai amplă și mai clară despre ce înseamnă să creezi o campanie de Social Media eficientă și că ți-a ofe...

  • 58 min
  175 De ce nu există rețete de succes când vine vorba de marketing – Irina Scarlat

  175 De ce nu există rețete de succes când vine vorba de marketing – Irina Scarlat

  Dacă te-ai întrebat vreodată care este cheia succesului în marketing și dacă există strategii care aduc rezultate garantate, ești în locul potrivit.  Spoiler alert: La baza oricărei strategii de marketing stă un mindset de trial & error, pentru a afla care sunt direcțiile care aduc rezultate. Oricât de experimentat ai fi în acest domeniu, nu ai de unde să știi ce va funcționa și ce nu.  În acest episod povestesc cu Irina Scarlat, persoana care a crescut giganți precum Revolut, Uber România și nu numai, despre ce înseamnă de fapt să scalezi astfel de business-uri într-un mod eficient.  Discutăm despre procesul prin care alegi strategia de marketing potrivită, despre cazurile în care trebuie să o regândești, despre gestionarea situațiilor de criză, despre cele mai importante lecții pe care le-a învățat lucrând în mod direct cu fondatorul Revolut, despre cum te poate schimba locul de muncă și multe alte insight-uri care te vor ajuta să devii un marketer mai bun.  Conectează-te cu Irina:

  * LinkedIn  * Website

  Întrebări episod:

  * 01:42 – Care este cheia succesului în marketing?  * 06:13 – Care au fost campaniile de succes la care ai contribuit?  * 10:19 – Ai simțit vreodată nevoia de validare din partea altor oameni de marketing?  * 18:40 – Este reală ideea de ”bottom of the funnel is the new top of the funnel”?  * 30:17 – Poți să îmi dai un exemplu de situație în care ai fost nevoită să schimbi strategia de marketing?  * 36:55 – Cum reușești să treci peste dificultăți pentru a-ți atinge obiectivele?  * 43:30 – Ce lecții ai învățat lucrând în mod direct cu fondatorul Revolut?  * 49:28 – Care este echilibrul dintre creșterea pe termen scurt vs. creșterea pe termen lung?  * 52:38 – Care este următorul tău pas în carieră?  * 57:38 – Ce sfat acționabil i-ai da unei persoane care vrea să apuce drumul marketingului?

  Idei principale

  * Mentalitatea de tipul ”trebuie să cheltuiesc tot bugetul de marketing, pentru că la anul se va tăia din buget” este foarte toxică. Gândește-te cum poți să îți cheltui cât mai eficient bugetul, astfel încât să livrezi rezultate.  * În marketing vorbim doar de 20% campanii ”sexy”, de pus în portofoliu, iar celelalte 80% sunt ”the dirty ground work”, sau campaniile care aduc rezultate.  * Nu există rețete de succes în marketing. Există în schimb multă muncă la mijloc, completată cu un mindset de trial & error, pentru a defini direcțiile care aduc rezultate.  * If your product is sh*t, indiferent de cât de bună este campania ta de marketing, nu o să reușești să ai rezultatele pe care ți le dorești.  * Oamenii ar trebui răsplătiți în funcție de rezultatele pe care le aduc, nu de efortul pe care îl depun.

  După cum vezi, marketingul este un domeniu în care oamenii care aduc rezultate sunt cei cărora nu le este frică să experimenteze, care au o gândire flexibilă și care învață încontinuu, pentru a deveni mai buni pe zi ce trece.  Resurse

  * Crossing the Chasm – Geoffrey Moore

  • 1 hr 3 min
  174 Cum să construiești un business sustenabil dintr-un newsletter – cu Victor Kapra

  174 Cum să construiești un business sustenabil dintr-un newsletter – cu Victor Kapra

  Am stat de vorbă cu nimeni altul decât Victor Kapra, jurnalist care și-a început cariera în presă imediat după Revoluție și care a ales calea freelancingului în anul 2008.  Autor al newsletterului Civilization, Victor împărtășește în acest episod insighturi despre aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a crește un newsletter monetizabil: începând de la cunoașterea audienței tale și a tipului de conținut pe care îl preferă, până la mindsetul și abordarea necesară pentru a crește un astfel de proiect. În plus, povestim despre ce înseamnă să fii un jurnalist freelancer și despre modul în care funcționează actualmente jurnalismul din România.  Dacă ți-a trecut prin cap să pornești un newsletter, dar nu ai avut curajul încă, îți sugerez să dai Play și să asculți acest episod. 👇  Întrebări episod:

  * 01:38 – Ți-a părut rău că ai devenit freelancer?  * 02:49 – Ce regreți din vechea școală de jurnalism de pe vremuri?  * 06:02 – Crezi că mai există o șansă pentru presa românească să fie salvată?  * 11:46 – Care este profilul omului care citește un newsletterul tău?  * 14:33 – Cum ți-a venit ideea de a crea newsletterul?  * 18:49 – Crezi că newsletterul poate să fie snackable content?  * 30:20 – Cum crești un newsletter în România?  * 34:10 – Cât de greu este să găsești un concept bun de newsletter?  * 36:50 – Care ar trebui să fie un obiectiv setat de către cineva care vrea să creeze un newsletter?  * 39:50 – Crezi că în România ar fi loc pentru consultanți care să te ajute să crești un newsletter?  * 40:20 – Crezi că organizațiile ar trebui să aibă newsletter?  * 45:30 – Ce le-ai transmite celor care vor să creeze un newsletter?

  Idei principale

  * Odată ce acumulezi experiență și îți formezi un background într-o companie, dacă stilul tău de viață îți permite, mergi pe calea antreprenoriatului / freelancingului.  * O mare parte dintre oamenii care citesc newslettere vor poveste, storytelling, snackable content, prospețime, abordări noi și nu își doresc conținut complicat.  * Pentru a crește un newsletter în România, ai nevoie de: un concept bun, niște obiective prestabilite, să scrii bine și să alegi platforma potrivită.  * Dacă vrei să câștigi din newslettere, să ai notorietate și să trăiești din asta, fă-l în engleză, pentru că astfel ai șanse să te adresezi unei audiențe mai largi.  * Pentru a găsi un concept bun pentru un newsletter, trebuie să ai grijă să fie folositor pentru audiența ta, să fie viu, să ai competențe în nișa pe care o alegi și să îl promovezi.

  După cum vezi, pentru a crește un newsletter monetizabil, este important să te apuci de el cu un mindset de antreprenor. Sper că acest episod ți-a adus claritate și informații utile pentru a da startul unui nou proiect sau pentru a-ți crește newsletterul existent.

  • 49 min
  173 Cum te poate ajuta growth hacking-ul să construiești un business sustenabil – cu Raluca Radu

  173 Cum te poate ajuta growth hacking-ul să construiești un business sustenabil – cu Raluca Radu

  Am povestit cu Raluca Radu, fondator MTH, co-organizator GPeC, Country Manager Answear România și trainer în Digital Marketing despre ce înseamnă growth hacking-ul de fapt și cum poți să creezi pe baza lui strategii de marketing prin care construiești business-uri sustenabile.  Am discutat despre greșelile pe care le fac business-urile la început de drum, despre soluțiile alternative la care pot să apeleze, despre mindsetul de care ai nevoie pentru a crește o afacere, despre ingredientele secrete pentru o campanie de succes și multe alte insight-uri despre marketing și viață.  Idei pe care le-am discutat

  * 19:20 – Growth hakingul este mindsetul de ”nu am un buget, dar hai să văd totuși cum ajung la clienții mei”  * 29:15 – Pentru a stabili succesul unei campanii de marketing, este important să ai în calcul modul în care măsori lucrurile. Vrei ROI acum sau gândești lucrurile pe termen lung?  * 36:50 – Secretul pentru o campanie de succes este să înveți să te uiți la date și să ”trăiești” povestea sau produsul pe care îl promovezi.  * 49:40 – Dacă ești foarte directiv cu oamenii, riști să pierzi exact pasiunea și viziunea lor.  * 01:01:45 – Un business de servicii este un business de echipă.

  Întrebări episod:

  * 03:33 – De ce zici că există o frică de expansiune internațională în piața românească de e-commerce?  * 06:37 – Care sunt primii pași pentru a te extinde internațional?  * 18:50 – Ce înseamnă pentru tine growth hacking?  * 39:50 – Cât timp vă ia să aflați insight-urile consumatorilor pentru o campanie?  * 47:30 – Care este procesul tău creativ pentru videourile de pe canalul Digital Brunch?  * 57:55 – Poți să îmi dai un exemplu de brand pe care l-ai crescut împreună cu echipa ta?  * 59:12 – Care este următorul tău mare proiect?  * 01:01:30 – Ce trebuie să știe cineva care vrea să își deschidă o agenție de marketing?

  După cum vezi, marketingul este un stil de viață. 😌 Sper că acest episod ți-a adus noi perspective în ceea ce privește modalitățile prin care poți să promovezi un business și că te va motiva să faci și acțiunile acelea mici de marketing, care necesită efort și disciplină!

  • 1 hr 4 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
11 Ratings

11 Ratings

Alin P ,

Awesome!

Discutii interesante de fiecare data! In special pentru pasionatii de marketing.

ssoana ,

🔅

Povesti cu si despre oameni frumosi 🔅

Top Podcasts In Business

Steven Bartlett
EcomGold
BBC Radio 5 live
Global
Kindling Media
Tim Ferriss: Bestselling Author, Human Guinea Pig

You Might Also Like

George BUHNICI
Recorder
Dj Dark
Andreea Roșca
Ali Abdaal
The Futur