Выпусков: 48

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

De zaak ontleed De Telegraaf

  • Криминальные истории

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  ‘Sara S. (23) werd iedere dag verkracht, maar is nu zelf verdachte’

  ‘Sara S. (23) werd iedere dag verkracht, maar is nu zelf verdachte’

  Op 14-jarige leeftijd raakte Sara S. (23) verstrikt in het web van Marlon F., een loverboy uit Edam-Volendam die haar dwong om betaalde seks te hebben met klanten. Ze werd iedere dag op brute wijze verkracht en onderging vier keer een abortus. Toch was het Sara S. die deze week in de verdachtenbank zat in Amsterdam. Een dag eerder stonden haar medeverdachten terecht: Marlon F. (39), taxichauffeur Roger van I. (39) en Alexander C. (51), een klant met wie zij een trio had. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed vertelt rechtbankverslaggever Saskia Belleman wat er is voorgevallen waardoor het jonge slachtoffer nu zelf een straf boven het hoofd hangt.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 30 мин.
  Opmerkelijke details in gifmoordzaak: ‘Yvon K. liet direct sloten vervangen’

  Opmerkelijke details in gifmoordzaak: ‘Yvon K. liet direct sloten vervangen’

  Heeft de 64-jarige Yvon K. uit Tilburg haar partner Chris Grinwis vergiftigd of is de miljonair, met wie zij nog maar net een relatie had, zelf uit het leven gestapt? Het Openbaar Ministerie is zeker van haar schuld en eist 19 jaar cel. Volgens de verdediging rammelt het onderzoek echter aan alle kanten. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed gaan rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn uitgebreid in op de eigenaardige gifmoordzaak.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 34 мин.
  Verzorger valt in slaap tijdens nachtdienst, patiënt overlijdt

  Verzorger valt in slaap tijdens nachtdienst, patiënt overlijdt

  Hij was als de dood dat hij zijn baan bij zorginstelling Bartiméus zou verliezen als duidelijk zou worden dat hij was gaan slapen tijdens zijn nachtdienst. Daarom wiste Adil A. de beelden waaruit duidelijk bleek dat de hulpbehoevende patiënt Paul een uiterst onrustige nacht doormaakte. Een nacht waarin Paul verwondingen opliep die hem uiteindelijk fataal werden. Hoe liep Paul die verwondingen op? Het bleef de vraag tijdens de rechtszaak die Wilson Boldewijn en Saskia Belleman bespreken tijdens een nieuwe De Zaak Ontleed.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 31 мин.
  Ophef over strafeis Thijs Römer: is 240 uur taakstraf terecht?

  Ophef over strafeis Thijs Römer: is 240 uur taakstraf terecht?

  Commotie over de strafeis voor Thijs Römer. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, krijgt de acteur de maximale taakstraf van 240 uur voor het verleiden van drie minderjarige meisjes tot het sturen van naaktfoto’s. Critici zijn verbaasd dat Römer, die twintig jaar ouder is dan de slachtoffers, mogelijk geen celstraf krijgt opgelegd. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed legt rechtbankverslaggever Saskia Belleman uit waarom de strafeis van het OM niet zo verrassend is. Zijn de feiten waarvan de acteur wordt verdacht wel strafbaar?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 42 мин.
  Alex S.: 'Zelfmoordcowboy of hulpverlener?'

  Alex S.: 'Zelfmoordcowboy of hulpverlener?'

  Verdachte Alex S. verstrekte jarenlang het zelfdodingsmiddel X aan mensen die zelf willen bepalen wanneer ze uit het leven stappen. Dat is volgens Alex S. niet aan de overheid, maar aan burgers zelf. Hij is een overtuigd voorstander van het zelfbeschikkingsrecht. Alleen is hulp bij zelfdoding strafbaar en Alex S. belandde in de verdachtenbank, terwijl hij zelf vindt dat hij goed bezig was. Ooit overwoog hij zelf om een einde aan zijn leven te maken, maar hij veranderde van gedachten. Mensen die zijn Middel X gebruiken kunnen niet meer terugkomen op die beslissing. Het is geheid dodelijk. Handelde Alex S. met kwade bedoelingen, of bedoelde hij het allemaal goed? Die vraag behandelen Saskia en Wilson in een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed.
  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 32 мин.
  ‘Taghi krijgt zijn zin van de rechtbank’

  ‘Taghi krijgt zijn zin van de rechtbank’

  Hij leek steviger, zijn baard was aanzienlijk langer en hij keek wat slaperig uit de ogen. Veel meer kwam Saskia maandag niet te weten van Ridouan Taghi. De hoofdverdachte in het Marengoproces zou duidelijkheid verschaffen over zijn advocatenkwestie, maar wilde uiteindelijk alleen achter gesloten deuren spreken. Dit is een bezopen gang van zaken, zegt de rechtbankverslaggever in een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed. En Quincy Promes is veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar voor zware mishandeling van zijn neef. Zolang de profvoetballer in Rusland blijft, kan hem niet veel gebeuren. Maar wil hij zo leven?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 21 мин.

Топ подкастов в категории «Криминальные истории»

LABELSMART
Терменвокс
Тут такое дело
Kris Carter
scalped × media
У Холмов Есть Подкаст

Вам может также понравиться

Wouter Laumans, Christian Flokstra
AD
Het Parool
Carrie & Eddie
NPO Radio 1 / WNL
NRC